Lifestyle

Feel good | Tijdens de feestdagen iets extra’s doen voor anderen

13 december 2021

feestdagen feel good tips
De feestdagen zijn bij uitstek geschikt om wat aandacht te hebben voor anderen. Voor mensen die ons dierbaar zijn, maar ook voor anderen. Zeker in deze bijzondere tijden kan iedereen wel een beetje extra warmte, liefde en aandacht gebruiken. Er zijn veel manieren waarop je dat kan doen, maar eigenlijk zijn het vaak vooral de kleine dingen die het hem doen. In dit artikel een aantal feel good tips voor wat extra warmte om je heen in deze periode van het jaar. Enjoy!

Een persoonlijke boodschap is altijd mooi

Het versturen van kerstkaarten is een mooie traditie en eentje die gezien de recente nieuwsberichten weer steeds een beetje meer terrein aan het winnen is. Mooi om te zien dat we, ondanks alle digitale middelen om contact met elkaar te onderhouden, toch nog vaak voor het papieren kaartje per post kiezen. En ach, anders doe je het lekker dubbel: want een lief of grappig kaartje of filmpje via bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp blijft leuk!

Toch is het eigenlijk best een mooie gewoonte, dat versturen van een kerstkaart, eentje waar we eigenlijk best weer eens wat meer aandacht aan mogen besteden. Al stuur je er maar een paar, naar wat mensen die je graag even op een heel persoonlijke manier wilt laten weten dat je aan ze denkt. Een mooie kaart met een persoonlijke en/of handgeschreven boodschap is voor veel mensen een stuk meer waard dan een digitaal berichtje dat tegelijk naar talloze anderen wordt verstuurd. Heb je geen zin om weer een avond kwijt te zijn aan het schrijven van kaarten? Houd het dan beperkt, verstuur er maar een stuk of vijf, en kies precies de mensen uit die je dit jaar rond kerst even iets moois toe wilt wensen.

Random act of kindness

Iets extra’s doen voor andere mensen zit hem dus vaak in kleine dingen. Of het nu voor iemand is die je persoonlijk kent of voor een compleet vreemde, een random act of kindness doet iedereen goed! Laten we in deze tijden eens meer stil staan om andere mensen een goed gevoel te geven en het werkt ook nog eens heel aanstekelijk, waardoor er een fijne feel good vibe ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan:

– geef eens wat vaker een gemeend complimentje aan je partner, je kind(eren), familielid of gewoon aan een medewerker uit de winkel
– begroet eens wat vaker mensen op straat met een vrolijke ‘hallo!’
– schiet te hulp waar kan; help bijvoorbeeld iemand met oversteken, een kind dat met de fiets gevallen is, hou een deur open voor iemand of laat eens iemand voorgaan in de supermarkt
– ga spontaan langs bij je ouders om voor ze te koken, of ga sámen koken. Wedden dat er mooie gesprekken en leuke momenten ontstaan?
– schrijf een aantal post-its vol met complimentjes en lieve woorden en hang deze bijvoorbeeld in een lift, op de spiegel van het toilet op je werk of bij een pinautomaat
– maak een leuke korte video samen met je kinderen om als spontaan berichtje naar opa’s en oma’s te sturen.

Gezelligheid voor en met iedereen

Ook leuk, zeker in deze tijd van het jaar, om je huis extra mooi te versieren voor Kerst met ornamenten, een boompje en mooie kerstverlichting. Dat doe je natuurlijk voor jezelf, je maakt het in deze tijd van het jaar graag een beetje gezellig in huis. Maar eerlijk? Ik kan er ook enorm van genieten om tijdens een avondwandeling naar alle lampjes en versieringen te kijken en ik weet zeker dat ik daar niet de enige in ben. Het een beetje gezellig maken, daar geniet iedereen van mee.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.