Beauty

Make-up | Foundation in de winter (tips & tricks)

24 december 2021

foundation in de winter tips
Niet alleen ben je in de winter vaak net even een tintje of twee lichter dan in de zomermaanden, waardoor overstappen op een andere kleur aan te raden is, ook heeft je huid vaak heel andere behoeftes in deze tijd van het jaar. Door de koudere temperaturen, lage luchtvochtigheid en de warme en droge lucht van een de radiator kan zelfs je favoriete foundation ineens niet meer mooi aanbrengen, te droog zijn, lijntjes accentueren of onprettig aanvoelen gedurende de dag. Je foundation in de winter mooi en fris laten uitzien vraagt nét wat meer aandacht..

‘Lees ook: Make-up | Foundation tips voor de donkere huid.’

foundation in de winter tips

Foundation in de winter (tips & tricks)

Pas je huidverzorging aan

Als #skincarejunkie kan ik bijna niet anders dan met dit onderwerp te starten, want een goede huidverzorging draagt zeker bij aan een mooi resultaat van je make-up. Helemaal bij de overgang naar een ander seizoen zoals nu met de winter! Zorg dat je je huid iedere dag reinigt, exfolieer regelmatig en stap over naar een vollere crème en/of voeg een huidolie toe aan je avondroutine. Op deze manier behoud of krijg je een goed gehydrateerde en verzorgde huid die velletjesvrij is en kan je zelfs in de winter een mooie en frisse glow behouden.

Een goede huidverzorging kan even wat discipline kosten om in je routine te krijgen, het is best lastig om echt fijne producten voor je huid te vinden en het kan even duren voordat je huid goed reageert op de overstap naar nieuwe producten.. maar het maakt een wereld van verschil.

De juiste voorbereiding

Voordat je begint met het aanbrengen van je foundation is het duidelijk dat je dit doet op een huid die gereinigd en gehydrateerd is, en vergeet ook zeker niet de dagcrème met SPF in de wintermaanden. Breng hierna een hydraterende primer aan als extra laagje huidverzorging en als hulpje om de foundation mooier aan te kunnen brengen.

–> In dit artikel tip ik een aantal foundation primers voor de droge huid.

Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator foundation review 20 Fair

Kies voor een andere foundation

Vaak heb je al wel meerdere tinten foundation in huis, omdat de kleur van je huid door het jaar heen iets verandert. Zo ben je in de lente en zeker in de zomer net even wat meer zongekleurd en kan je in de wintermaanden echt wel weer een tint of twee lichter zijn. Maar het is niet alleen aan te raden om een andere kleur te kiezen. Denk er ook aan dat je huid en de omgeving wat droger is in deze tijd van het jaar. Overstappen van een poederfoundation naar een vloeibare variant en van een mattere foundation naar een foundation met glowy of satin finish is ook aan te raden, of zoek er eentje waar ook huidverzorgende eigenschappen in verwerkt zitten. Zoals bijvoorbeeld deze foundations:

Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator
ILIA Beauty Super Serum skin tint
Clarins Everlasting Youth Fluid foundation
Bobbi Brown intensive skin serum foundation
IT Cosmetics CC+ Cream Illumination

welke foundation bij welk huidtype tips

De foundation aanbrengen

Mijn persoonlijke tip is, zeker bij een droge huid, de foundation direct na het aanbrengen van deze stappen aan te brengen en niet te wachten tot je huid helemaal droog is. Wanneer je huid nog iets vochtig is van de huidverzorging en eventuele primer, versmelt je foundation gemakkelijker en dit zorgt voor een natuurlijker resultaat. Je zou hiervoor ook een paar keer met een face mist over je gezicht kunnen sprayen vóór het aanbrengen van de foundation. Dit op-nog-vochtige-huid aanbrengen van een foundation maakt met mijn droge huid een groot verschil in het gemak waarmee een foundation aanbrengt en laat zelfs een drogere/mattere foundation heel natuurlijk ogen na het aanbrengen met de vingertoppen of een kwast.

Mocht je de perfecte foundation voor jouw huid al in de kast hebben staan, maar vind je hem in de winter net even iets te ‘droog’? Dan kan je eens experimenteren door een druppeltje van een verzorgende huidolie op je hand ermee te vermengen en hem daarna aan te brengen. Dit geeft vaak een verrassend mooi effect en geeft gedurende de dag een meer comfortabel huidgevoel.

The finishing touch

Om je foundation de hele dag mooi op z’n plek te laten zitten, kies je al snel voor het afpoederen van de make-up. Probeer er dan voor te kiezen dit niet met een matterend poeder te doen maar kies in plaats daarvan voor een transparante finishing powder of een mineral poeder. Deze setten alsnog je foundation, maar hebben een veel minder droge finish waardoor wederom die natural glow mooi doorkomt en je gezicht gedurende de dag niet trekkerig aan zal voelen voelen. Ook kan je ervoor kiezen om als allerlaatste stap (van een afstandje en met je ogen dicht) een paar spraytjes face mist aan te brengen als setting spray én wederom als extra hydraterend laagje :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 26 december 2021 at 13:56

    Goede tips weer, ik ga er mee aan de slag.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.