Mama & Kind

Kids talk | 5x houten speelgoed voor uren speelplezier

22 december 2021

het leukste houten speelgoed, tips voor uren speelplezier
Als ik ergens een zwak voor heb, dan is het toch wel voor houten speelgoed. En gezien de groeiende populariteit en het aanbod in dit segment, ben ik hier niet de enige in. Het is speelgoed dat sensorisch toch net even wat anders werkt dan speelgoed van bijvoorbeeld plastic en het is vaak een stuk duurzamer omdat het langer meegaat. Vaak blijft houten speelgoed zelfs zo lang mooi en leuk, dat het van kind op kind en zelfs generatie op generatie doorgegeven kan worden. Hoe leuk is dat?!

‘Lees ook: Kids talk | Kurio Tab XL 2 (kindertablet review).’

het leukste houten speelgoed, tips voor uren speelplezier

5x houten speelgoed voor uren speelplezier

Een houten balansbord

Iets waar hier in huis al langer aan gedacht wordt om voor de meiden aan te schaffen, en ik denk dat we het de jongste – wanneer ze drie wordt in januari – cadeau gaan geven. Een houten balansbord is zo’n stevige houten plateau in de vorm van een boog met vaak een laag vilt aan de onderkant om de vloer te beschermen. Het is een stukje ‘open ended speelgoed’ waarbij je je als volwassene afvraagt wat ze er nou echt mee kunnen, maar waar kinderen zich op heel veel manieren kunnen vermaken.

Zo kunnen ze er lekker in hangen met een kleedje alsof het een ligstoel is, voor bijvoorbeeld met een boekje. Hij kan omgedraaid als glijbaantje gebruikt worden, het nodigt uit tot rollenspel, kan als brug voor een treinbaan dienen, er kan op gestapeld worden én (de naam van het product zegt het al) het helpt de balans van kinderen te versterken doordat erop gestaan en gesurft/geschommeld kan worden. Als je een goed balansbord aanschaft dan is hij vaak stevig genoeg dat er ook twee kinderen tegelijk op kunnen waardoor het ook als een soort wip-wap gebruikt kan worden!

Houten blokken

Een oude klassieker en op heel veel verschillende manieren in te zetten; houten blokken zijn misschien wel het meest klassieke speelgoed voor kinderen dat er heel vaak bij gepakt zal worden. En ze zijn er ook nog eens in heel veel verschillende soorten. Van felgekleurd tot mooie natuurlijke kleuren, verschillende vormen en is ook makkelijk aan te vullen met bijvoorbeeld de bekende houten regenboog zodat er heel creatief mee gebouwd en gespeeld kan worden. Of denk bijvoorbeeld aan de Kapla bouwplankjes waar oneindig veel mogelijkheden mee zijn (tot zelfs een heuse Eiffeltoren Challenge!).

Een houten poppenhuis

Hier in huis is alles wat met poppetjes en speelfiguren komt een grote hit, de meiden zijn duidelijk fan van rollenspel. Of het nu met zichzelf en vriendinnetjes is, of situaties naspelen met muisjes, poppetjes, Barbies.. Noem maar op. Ze vermaken zich er uren mee! Ook een houten poppenhuis is in veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. Hier in huis staat een exemplaar in natuurlijke houtkleur en een wat minimalistisch design in een mooi tussenformaat, zodat verschillende soorten en merken popjes en dieren erin passen. Maar er zijn ook poppenhuizen tot zo’n anderhalve meter hoog of handige inklapbare varianten die je zo met je mee kan nemen als ze naar een vriendje of vriendinnetje gaan of bijvoorbeeld mee kan op vakantie.

het leukste houten speelgoed, tips voor uren speelplezier

Bron foto

Een houten treinbaan

Nog zo’n heerlijk traditioneel stuk speelgoed dat het eigenlijk altijd goed doet: een houten baan voor auto’s en treintjes. En vaak zijn ze ook nog eens oneindig uit te breiden met nieuwe stukken rails, een brug, huisjes en natuurlijk rijtuigen. Een leuk idee voor in een vakantie om er een zo lang mogelijke baan met allerlei obstakels van te maken door huis heen. Wedden dat je aan je kinderen geen kind meer hebt? (En aan papa waarschijnlijk ook niet ;)

Houten speelgoed voor rollenspellen

Ik weet niet hoe het bij jullie in huis is, maar hier in huis is het speelgoed voor rollenspellen ook het speelgoed waar het meeste mee gedaan wordt en echt urenlang achter elkaar mee gespeeld wordt. Denk bijvoorbeeld aan een houten keukentje met allerlei accessoires, ohhh hoe leuk de meiden dit vinden en waar zelfs door de oudste van 7 met haar vriendinnetjes ook nog mee gespeeld wordt. Ook een leuke tip: een houten kaptafel met spiegel en lampjes, een setje heuse make-up voor kinderen erbij, houten haarborstel met elastiekjes en knipjes, een parfumflesje.. Daar kunnen ze ook uren zoet mee zijn en lekker mee tutten “net als mama”!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 december 2021 at 13:36

    Super schattig en veilig.
    Vooral een poppenhuis blijft leuk.

    Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.