Lifestyle

Health | Tips voor het creëren van een home gym

27 december 2021

home gym/thuis sporten inspiratie en tips
Nu de openingstijden van de sportscholen helaas niet heel gunstig meer zijn voor werkende mensen en het buiten sporten door regen en kou ook minder aantrekkelijk wordt, is dit misschien wel hét moment om thuis een sporthoekje in te richten. Een eigen home gym kan je natuurlijk zo uitgebreid of groots maken als de ruimte en je budget je toelaat, maar toch zijn er enkele dingen om rekening mee te houden. Hierbij een paar handige tips!

‘Lees ook: Health | 5 tips tegen urineverlies door stress.’

home gym/thuis sporten inspiratie en tips

Tips voor het maken van een eigen home gym om thuis te sporten

Geen afleiding

Net als met thuiswerken, werkt ook het sporten duidelijk het lekkerst als je dit zonder afleiding kan doen. Het liefst maak je dan ook je sporthoekje op een plek waar je ongestoord aan de slag kan, zoals bijvoorbeeld in een kamer die nu als kledingkamer gebruikt wordt en waar nog wat ruimte over is of op zolder (heb je gelijk een goede reden om die eens flink op te ruimen :) Sowieso werkt een ruimte die opgeruimd is het beste om je focus op één taak te kunnen leggen, dus waar je ook besluit jouw eigen mini home gym te maken, zorg dat het een ruimte is waar je je prettig voelt.

Heb je weinig ruimte tot je beschikking?

Heb je niet heel erg veel ruimte tot je beschikking, maar wil je toch effectief aan de slag gaan met je lichaam dan heb je op zich aan een paar items al voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een televisie met online koppeling zodat je op YouTube, DVD’s met bijvoorbeeld Zumba of via zoiets als Les Mills On Demand aan de slag kan met yoga, cardio, dansles of krachttraining. Eigenlijk kan je met een paar producten hiermee al snel aan de slag; een yoga- of sportmat, schoenen met goede ondersteuning, gewichten en een fijn setje sportkleding.

home gym/thuis sporten inspiratie en tips

Heb je meer ruimte tot je beschikking?

Heb je meer ruimte tot je beschikking voor een eigen home gym, dan kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Zeker wanneer je eens wat nieuws wil gaan proberen en je budget het ook toelaat, kan je wat grotere apparatuur neerzetten zoals een krachtstation, een paaldanspaal (dat is serieus een mooie en pittige sport!) of apparaten waarmee je effectief goede cardio kan oppakken zoals met een roeitrainer, hardloopband of fietstrainer voor bijvoorbeeld langeafstandsritten (gewoon vanuit je eigen huis) of voor bijvoorbeeld online spinninglessen.

Let op!

Omdat je thuis toch een stukje begeleiding mist, zoals bijvoorbeeld in de sportschool of een sportvereniging, is het wel aan te raden heel bewust met je houding bezig te zijn en jezelf niet te veel te belasten. Bouw een (nieuwe) sport rustig op, luister naar je lijf en volg online instructies en tips tijdens de lessen goed op om blessures en onnodige pijn te voorkomen.

Have fun :)

Tsja, deze lijkt me logisch toch? We weten allemaal dat regelmatig sporten best wat discipline vergt, dus kan je maar beter wat uitzoeken dat goed bij je past. Word je bijvoorbeeld echt heel blij van dansen en sportlessen op een lekkere beat volgen, ga dan met Zumba of iets als Les Mills On Demand aan de slag. Maar merk je dat je in de winter het hardlopen mist, dan ga je van online lessen niet vrolijk worden en kan je beter investeren in een loopband. Wees hierin simpelweg eerlijk naar jezelf als je een investering doet voor een eigen home gym, want dan ga je er ook meer gebruik van maken.

Zolang je maar iets vindt waar je veel plezier in hebt, zal je merken dat het thuis sporten je minder moeite kost. En hoe lekker is het, als je een sporthoekje hebt kunnen maken waar je op ieder moment van de dag aan de slag kan voor je gezondheid, ontspanning door inspanning en even lekker je verstand op nul zetten. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.