Beauty Carrière & Geld

Girlboss interview met Chantal Langenbach van NeoVital

8 december 2021

Chantal Langenbach NeoVital Nutrition interview ondernemen
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over gedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Chantal Langenbach van NeoVital.

‘Lees ook: Ondernemen | Interview met Debbie van Weelden van natural skincare brand Loïs Lee.’

Chantal Langenbach NeoVital Nutrition interview ondernemen

Girlboss

A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Interview met Chantal Langenbach van NeoVital Nutrition

Wie ben je?
Ik ben Chantal Langenbach, ben 40 jaar jong, ben trotse moeder van 4 prachtige jongens van 19, 16, 9 en 4 en ben gelukkig samen met mijn toekomstige man Jordi. Ik ben een chaotische moeder met een eigen onderneming die het woord balans niet kent, maar dat maakt mij juist uniek! Tikkeltje humor, maar volledige passie in waar ik mezelf in stort. Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten en heeft ook echt gestroomd in mijn leven. Ik hoorde niet thuis bij een baas, ik moest mijn ideeën kwijt, ik wilde altijd meedenken en doen, maar dat was niet bij ieder bedrijf mogelijk. Daarom gekozen voor het ondernemerschap, daar ligt mijn passie, daar liggen mijn doelen.

Kan je meer vertellen over NeoVital Nutrition?
In 2019 ben ik Neovital gestart met mijn man Jordi, niet zomaar gestart, nee uit eigen noodzaak! Ik ben 9 jaar lang erg ziek geweest. Mijn lichaam nam geen voedingsstoffen op uit de voeding die ik at (en ik at heel gezond). De vitamines die ik tot me nam (zo puur mogelijk) wilden niet werken, waardoor ik ziek werd. Ik creëerde aandoeningen zoals reuma, eczeem, angst,- en paniekaanvallen, darmklachten, dagelijks buikpijn en misselijkheid, duizelingen, verstoorde hormoonbalans, slapeloosheid en ga zo nog maar even door. Niks hielp, wat ik ook innam, mijn waardes wilden niet stijgen. Het moment van ommekeer vond plaats toen de arts tegen me zei: ¨We zullen zware medicijnen in moeten gaan zetten om je lichaam te verdoven voor wat je allemaal aan het creëren bent¨. Nou ik dacht het niet! Ik ben opleidingen gaan doen in plantaardige voeding, orthomoleculaire opleidingen en heb onderzoeken gedaan omdat ik zeker wist dat het anders kon.

In 2019 ben ik daarom ook in contact gekomen met een laboratorium in plantaardige supplementen en heb zo uit op basis van mijn eigen kennis mijn eerste supplementen laten ontwikkelen en op de markt laten zetten. Ik wil hiermee juist ook andere mensen helpen aan een betere gezondheid. Ik zelf? Ik ben beter, heb geen tekorten meer, geen aandoeningen en ben zelfs 24 kilo afgevallen. Met onze producten maken we steeds meer mensen blij en gelukkig en dat is ons doel.

Waar komt jouw passie voor voeding en supplementen vandaan en wat was voor jou het moment dat je besloot hier een bedrijf mee op te gaan starten?
Ik heb mezelf altijd al geïnteresseerd in voeding en gezondheid, ik leef altijd erg gezond, neem pure voeding en zorg dat mijn innerlijke en uiterlijke wel goed gevoed blijft. Toen ik 9 jaar lang erg ziek was geweest en mijn lichaam geen voedingsstoffen uit mijn voeding en voedingssupplementen opnam, besloot ik zelf onderzoek te doen en opleidingen te volgen om erachter te komen waar mijn probleem lag. Dat resulteerde in de ontwikkeling van mijn eigen voedingssupplementen en de lancering ervan in 2019.

Op welk punt ben je ervoor gegaan om fulltime te gaan ondernemen?
Ik ben er direct fulltime ingegaan, omdat ik wist dat ik alle tijd in mijn bedrijf wilde stoppen. Tijd hebben voor de mensen, tijd hebben voor nieuwe ontwikkelingen.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Doelen hebben en stellen, niet alleen dromen, maar er keihard voor werken. Ik denk als ik over mezelf mag praten dat succes nooit geen garantie is, maar de sleutel is toch wel om er vol passie voor te gaan.

Waar zie je jezelf en jouw bedrijf over vijf jaar?
Over 5 jaar hebben we meerdere awards, helpen we een nog grotere doelgroep en heb ik minimaal 50 producten in mijn shop staan. Wij worden groot en dat zal de hele wereld weten!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Chaotisch haha. Ik ben echt geen planner, bij mij komt het wanneer ik bezig ben. Ik ben wel echt een werkpaard en werk bijna 12 uur per dag (natuurlijk staan mijn kinderen altijd op nummer 1, dus mijn telefoon ligt zeker 2x in de week in de kast en ben ik bezig met mijn kids). Wij doen nog bijna alles zelf, dus voor ons is iedere dag een verrassing voor wat er op het menu staat.

Wat was het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Samenwerkingen! Samenwerkingen die me opgelicht hebben, samenwerkingen die alleen uit waren op mijn succes en op mijn bootje mee wilden varen, maar zeker ook snel weggeven. In het begin dachten we er goed aan te doen om de producten te laten testen en gratis weg te geven. Helaas was dat de harde les die we moesten leren, aangezien sommigen de producten niet eens gebruikten of hun beloofde review niet plaatsten. Daar leer je zeker van!

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Mijn telefoon is me echt heilig hoor! Ik werk veel online, dus veel op mijn telefoon. Ook ben ik fan van Canva, ideaal om content te maken op een professionele manier. Verder kan ik echt niet zonder Jordi! Hij zorgt ervoor dat ik op mijn gemak kan werken en werkt mee in het bedrijf zodat we elkaar af kunnen wisselen. Verder kun je natuurlijk niet zonder boekhouder, want als we die niet hadden, tja.

Wat is het beste advies dat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Vaar vooral je eigen bootje, deel niet teveel ideeën met anderen, niet iedereen is oprecht namelijk.

Ook wil ik de tip meegeven om echt balans te zoeken in werk en privé. Ik zelf vind het lastig en het breekt me af en toe echt op! Regel het goed. Geef niet te snel iets uit handen, maar zorg eerst dat je je eigen bedrijf goed leert kennen en er achter te komt wat je echt wilt. Het duurt echt even, maar dat is wel heel belangrijk. Als laatste JUST HAVE FUN GIRL en laat jezelf zien. Ben trots op jezelf en GO FOR IT!

–> Klik hier voor de website van NeoVital Nutrition voor meer informatie en de webwinkel.

Heb jij een eigen bedrijf en wil je dit graag in de spotlight zetten in deze rubriek? Neem dan zeker eens contact met me op! ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.