Eten & drinken

Snowcake | Kokoscake met witte chocolade

28 december 2021

snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept)
Ben je ook maar een klein beetje een liefhebber van kokos, dan heb je bij deze een leuke (én vooral lekkere) activiteit voor de kerstvakantie! Want deze Snowcake past natuurlijk perfect in een winterthema qua looks, de kokosmelk maakt hem heerlijk romig en qua smaak kan je denken aan lekkere plakken zaligheid die je doen denken aan chewy kokosmakronen.. Yum!

‘Lees ook: Recept | Tiramisu parfait met een twist.’

snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept)
snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept)

Snowcake | Recept voor kokoscake met witte chocolade glazuur

Ingrediënten cake
– 300g zelfrijzend bakmeel
– 200g suiker
– 250ml kokosmelk
– 4 eieren
– 75g kokosrasp
– 2tl bakpoeder
– 1tl vanille-extract
– flinke snuf zout

Ingrediënten glazuur
– 75g poedersuiker
– 70g witte chocolade
– 25g kokosrasp
– 2el water

Ik gebruik met koken en bakken het liefste zo puur mogelijk ingrediënten waarbij ik steeds vaker uitwijk naar bijvoorbeeld een biologische supermarkt of een webwinkel als Superfoodstore (een aanrader voor natuurvoeding en bijvoorbeeld ook natuurlijke verzorgingsproducten).

Zo gebruik ik in dit recept de kokosmelk en kokosrasp van Terrasana en de witte vegan chocolade van Lovechock – deze is minder wit van kleur dan ‘normale’ witte chocolade en heeft een subtiele karamelsmaak – en dat maakt een heerlijke smaakcombinatie!

snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept)

Bereidingswijze
1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180C
2. Schud het blikje kokosmelk of roer de inhoud even door met een kleine garde. Meng de kokosmelk samen met de eieren, het vanille-extract en de suiker, voeg daarna het meel, snuf zout, bakpoeder en kokosrasp toe en mix een minuutje of twee tot het een zo luchtig mogelijk geheel is
3. Zorg dat je de tulband bakvorm goed (!) hebt ingevet met boter of gebruik hiervoor een bakspray, vul hem met het beslag en zet de cake voor 45-50 minuten in de oven. Check of deze gaar is met een satéprikker en haal hem uit de oven en laat de cake in ieder geval tot kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met het glazuur
4. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron en laat dit iets afkoelen. Meng eerst de poedersuiker tot een papje met de eetlepels water, vervolgens meng je hier de gesmolten chocolade en 15 gram kokosrasp aan toe. Mengen en vervolgens over de cake schenken en gebruik de overige kokosrasp als garnering wanneer het glazuur nog vochtig is.

snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept) snowcake recept kokoscake met witte chocolade (recept)

Ohhh, wat maakt dit een heerlijke verwennerij voor bijvoorbeeld na een lange winterse wandeling! Zeker samen met een kopje van de Aman Prana Gula Java Cacao die met warme havermelk een heel lekkere chocolademelk maakt, maar dan met een boost aan eiwitten, antioxidanten en vitamine D. Een aanrader om eens uit te proberen :)

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Superfoodstore.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 28 december 2021 at 12:18

    Oh wat lekker, mijn dochtertje is dol op kokos, in zo’n chocolade jasje :D Dus deze zou wel heel leuk/lekker zijn voor haar verjaardag voldgend jaar.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.