Mama & Kind Media

Kids Talk | Cadeautip: Kurio Tab XL 2 (review)

10 december 2021

Kurio Tab XL 2 review kinder tablet
Mocht je het voor dit jaar nog helemaal niet weten voor Kerst of een aankomende kinderverjaardag, dan deel ik vandaag een leuke tip met je. Sinds kort heeft Shae namelijk haar eigen tablet: de Kurio Tab XL 2. Dit is een kindertablet waarop kinderen alles kunnen doen, maar dan wel met veilige instellingen waardoor ik als ouder mij er vertrouwd bij voel als ze het internet op gaat. In deze review lees je er alles over!

Kurio Tab XL 2 review kinder tablet

Kurio Tab XL 2

De belangrijkste specificaties op een rij:
– een helder en multi-touch responsive 10.1 inch IPS-scherm
– 16GB geheugen (uit te breiden met MicroSD-kaart tot 128GB)
– Quad core processor
– werkt op Android 10 (GO edition)
– Wifi, bluetooth 4.2 & jack 3,5mm koptelefoonaansluiting
– 4000mAh batterij
– 2MP camera zowel voor als achter
– de tablet wordt geleverd met een stevige beschermhoes en is spat- en knoeiproef
– er staan al veel leuke kindvriendelijke apps op geïnstalleerd, zoals YouTube Kids, Koekeltjes, leuke games en Kidoz Store.

–> Klik hier voor de website van Kurio voor meer informatie.

Kurio Tab XL 2 review kinder tablet

Kurio Genius  systeem

Wat deze tablet voor kinderen duidelijk anders maakt dan een ‘normale’ tablet is het Kurio Genius  ouderlijk toezicht systeem. Dit geeft behoorlijk veel opties:

* het regelen van schermtijd (zelfs per dag van de week instelbaar)
* welke content kinderen mogen/kunnen zien (denk aan app-management)
* het instellen van het geluid waardoor deze niet boven een bepaald aantal decibel kan
* het instellen van een blauwlichtfilter dat veiliger en rustiger is voor de ogen
* websites en Google (Koekeltjes) resultaten worden gefilterd per leeftijdscategorie, maar je kan ze zelfs per website op een witte of zwarte lijst zetten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kurio Tab XL 2 is verkrijgbaar voor €169,99 bij onder andere bol.com.

Kurio Tab XL 2 review kinder tablet

Kurio Tab XL 2 review

Voordelen

Ja hallo, je kind krijgt een eigen tablet. Hoe tof is dat?! Shae mocht tijdens lange autoritten of heel soms thuis wel eens op die van ons, maar je had erbij moeten zijn toen ze deze Kurio tablet uitpakte. Ze straalde helemaal en voelt zich heel stoer met haar eerste eigen ‘computer’ die ze met niemand hoeft te delen. Dat er vervolgens ook al gelijk een hele reeks aan zowel educatieve als leuke spelletjes opstaan om te gaan ontdekken maakt het voor haar helemaal af. En natuurlijk kan je er zelf ook van alles op downloaden en instellen, zoals bijvoorbeeld Netflix, Disney+ of apps als Squla.

De tablet voelt stevig, is niet te zwaar, de batterij laadt snel op en gaat behoorlijk lang mee, de apps reageren vlot genoeg voor een fijne speelervaring, de tablet heeft een fijn formaat voor onze oudste en het is simpelweg een veelzijdig apparaat die ze zowel voor spelletjes als de eerste schooldingen kan gebruiken. Hij doet zeker niet onder voor een ‘normale’ tablet als het om beeldkwaliteit en dergelijke gaat. Het ouderlijk toezicht vind ik een fijne toevoeging: het maakt het dat ik haar kennis kan laten maken met internet, hoe je Google (Koekeltjes is een aangepaste kinderversie) kan gebruiken om iets op te zoeken en dergelijke zonder dat ik me zorgen maak dat ze ineens op ‘den krochten van het internet’ verzeild raakt en content ziet dat niet voor haar leeftijd geschikt is.

Nadelen

Deze tablet kan je het beste na binnenkomst heel voorzichtig uitpakken, volledig instellen qua ouderlijk toezicht instellingen, volledig opladen en dan weer inpakken. Het volledig instellen kost namelijk wel wat tijd en op deze manier kan je kind er na het uitpakken direct lekker enthousiast mee aan de slag. Niet echt een nadeel natuurlijk maar wel iets om rekening mee te houden :) Mocht ik dan echt een nadeel moeten noemen, dan is het dat de powerbutton niet altijd even lekker reageert en dat sommige voorgeprogrammeerde spelletjes behoorlijk vol zitten met reclamemomenten, iets dat tot frustratie bij de kids zorgt. Liever dus even wat tijd nemen voor het zorgvuldig uitkiezen van spelletjes die dat niet hebben.

Ik kies voor mijn meiden liever één of een paar grote cadeaus met een verjaardag, Sinterklaas of Kerst waar de kinderen écht wat aan hebben en ze lang plezier van kunnen hebben. Daarvoor is een kindertablet zoals deze natuurlijk ideaal! Maar het is vanwege het Kurio Genius  systeem ook nog eens een fijne manier om kinderen kennis te laten maken met het internet, zonder dat ze met rare websites of specifieke filmpjes geconfronteerd kunnen worden tijdens hun ontdekkingsreis.

Oja, heel prettig dat je het apparaat in kan stellen op een specifieke schermtijd waarna hij – na een paar subtiele waarschuwingen – simpelweg uitgeschakeld wordt. Dat pikt Shae verrassend goed en scheelt mij een discussie politieagentje spelen ;) Ze is in ieder geval enorm trots op haar eigen tablet en heeft er veel schik mee, prachtig om te zien!

–> Wat zijn de favoriete spelletjes en apps van jouw kind op de tablet?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Wij hebben dit product ter review ontvangen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carina Peters
  Reply Carina Peters 20 december 2021 at 20:04

  met name spelletjes zoals brawlstars.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 december 2021 at 09:43

  Leuk en het is zo leerzaam……

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.