Beauty

Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder

17 december 2021

loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 4 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder
Ik kan me nog goed herinneren dat ik als tiener een heel lange tijd een foundation in vaste poedervorm gebruikte en daarbij vooral het gemak ervan zo fijn vond. Die foundation is inmiddels al jaren uit de markt en tegenwoordig gaat mijn voorkeur toch wel uit naar een vloeibare variant, maar ergens hoop ik toch voor die snel-snel-dagen weer een fijne poederfoundation te vinden. Ik las over deze L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder en was zo benieuwd dat ik hem eens wilde testen. Bij deze een uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation (review).’

loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 5 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder

L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder

De belofte

“Verwacht meer van je poeder met de L’Oréal Paris Infailible 24H Fresh Wear Foundation en poeder in één. Deze poeder heeft het dekkende vermogen van een foundation maar komt in een poedervorm. Gemakkelijk aan te brengen en geeft een natuurlijke, egale finish. De formule is verrijkt met ultra kleine klevende pigmenten voor een dekking die de hele dag blijft zitten zonder maskereffect. Daarnaast geeft de poeder niet af en voelt comfortabel op de huid.”

Kortom; een touch– en waterproof foundation in vaste poedervorm die belooft te dekken en te matteren zoals een vloeibare foundation met een langhoudend en natuurlijk resultaat en een comfortabel huidgevoel.

Ingrediënten

Dit is een foundation op basis van verschillende poeders zoals talkpoeder en maïspoeder met kleurpigmenten, siliconen, kokosextrcact, zeewierextract en vitamine E. Niet heel veel huidverzorgende ingrediënten, maar dat is natuurlijk ook erg lastig om in een poederproduct te verwerken :)

Prijs en verkrijgbaarheid

De L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren voor €19,95, maar hij is op dit moment op veel plekken verkrijgbaar met 50% korting. Zo spotte ik hem onder andere voor een fijne prijs bij Wehkamp, bol.com en Boozyshop en met een 1+1 actie bij Kruidvat.

loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 6 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 1 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 2 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder loreal infaillible 24h fresh wear foundation powder review 3 - Foundation Friday | L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder

Review

Deze foundation komt in een vaste poedervorm en zit in een stevig plastic doosje met een dubbele bodem; in het ene deel zit het product en in de bodem eronder een make-upspons mét spiegeltje. Handig om zo alles bij elkaar te hebben voor ‘on the go’ momentjes. Het poeder heeft een fijne textuur en is zo goed als geurloos.

Ik draag deze L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation in a powder in de kleur 020 Ivory en had verwacht dat dit een goede kleurkeuze zou zijn, maar deze valt behoorlijk ‘warm’ en net een tintje te donker uit. Dat betekent dat dit geen product is voor mensen met echt een licht huidje, aangezien dit helaas de lichtste kleur is die in het assortiment zit.

De dekking van deze foundation is behoorlijk voor een poederproduct en toch zeker medium te noemen. Maar, je kan hier heel fijn mee ‘spelen’ tot het effect dat je zelf mooi vindt. Zo kan je hem met een poederkwast aanbrengen voor een lichte dekking en kom je met een vochtig sponsje zelfs tot een bijna full coverage. Ik draag op de foto’s geen concealer onder dit product, zodat je goed het dekkende effect ervan kan zien. De finish is met iedere manier van aanbrengen in ieder geval mat. En dat kan je voorkeur hebben, maar voor mij persoonlijk is hij net even té mat waardoor het gezicht er een beetje ‘vlakjes’ van wordt en je echt een bronzer, shaping product, blush en highlighter nodig hebt om wat vorm terug te brengen.

Ook is het helaas een nogal stuivend poeder, waardoor je na een rondje met de poederkwast ook veel verloren product op je hand en los in de verpakking hebt liggen. Dus ondanks de behoorlijke dekking, het gemak van het aanbrengen en de longlasting en touchproof finish, is dit niet echt een match voor mij. Hij is net even te droog en te mat voor mijn huid, ondanks een goede dagcrème en hydraterende primer eronder. Ik kan hem hierdoor eerder aanraden voor mensen met een droge tot wat vettere huid die een voorkeur hebben voor een goede matte finish.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gonnie
  Reply Gonnie 2 januari 2023 at 23:31

  Is deze poeder een vervanging voor de vloeibare infaillible foundation? Deze kan ik namelijk nergens meer vinden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2023 at 10:55

   Hi Gonnie, volgens mij is de vloeibare variant gewoon nog verkrijgbaar bij onder andere Wehkamp, Lookfantastic, Douglas en bol.com. Succes! :)

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 17 december 2021 at 15:28

  Ik ben altijd huiverig voor poeder foundations. Gezien mijn huidtype en leeftijd.
  Ik vind het eind resultaat wel erg mooi bij jou.
  Door een wat vettere(glimmende) spf die ik nu gebruik zou deze poeder foundation nog wel eens verrassend goed kunnen uitpakken bij mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 december 2021 at 10:50

   Dat zou zomaar eens kunnen, dat hij dan door de vettere SPF mooi gaat versmelten. Mocht je het gaan proberen, dan ben ik alvast heel benieuwd!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 december 2021 at 07:31

  Dit klinkt erg goed.
  Mooi resultaat.
  Ik zal eens checken of er ook een teint voor mij is…..
  Dan koop ik hem zeker…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 december 2021 at 10:50

   Ik hoop dat je een goede kleurmatch kan vinden, ben benieuwd!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.