Huis & interieur

Home | 4 tips voor meer sfeer in je interieur

18 december 2021

meer sfeer interieur tips
Het kan soms best lastig zijn om voldoende sfeer te creëren in een ruimte waardoor deze warmer en knusser aanvoelt. Veel mensen kiezen ervoor om een kamer vooral aan te kleden met accessoires om ervoor te zorgen dat het gezellig oogt, maar in veel gevallen heeft dit een averechts effect en lijkt het juist heel rommelig. Hoe pak je het dan wel aan? Er zijn verschillende elementen al snel voor meer sfeer in je interieur kunnen zorgen. In dit artikel vind je er vier en als je hier een subtiele combinatie van maakt ben je al een eind op weg!

‘Lees ook: Home | Interieur tips voor een zen badkamer.’

meer sfeer interieur tips

Tips voor meer sfeer in je interieur

De juiste verlichting

Een goede verlichting in een ruimte zet natuurlijk de toon en toch wordt er vaak net even te weinig aandacht aan besteed. Door te werken met een lichtplan, zal je merken dat een ruimte direct heel anders aan zal voelen. Licht is namelijk heel erg sfeerbepalend voor een ruimte en er is heel leuk mee te ‘spelen’.

– Je hebt basisverlichting zoals plafonnières die je simpelweg nodig hebt om een ruimte snel in het licht te kunnen zetten, maar heel erg sfeervol is het vaak niet. Door te werken met spotjes kan je hier al het één en ander in veranderen, maar ook door te kiezen voor lampen in ‘warm wit’ in plaats van ‘koel wit’ zal een ruimte al snel warmer en knusser aanvoelen
– Naast de basisverlichting kan bijna iedere ruimte wel wat sfeerverlichting gebruiken, zoals wandlampen en staande lampen. Het voordeel van een mooie staande lamp is dat het een ‘harde’ en kale hoek van je woonkamer direct zachter laat ogen en zo’n lamp kan ook een mooie eyecatcher zijn
– Als laatste heb je dan nog functioneel licht; aanvullende lampen die zorgen voor direct licht om bij te kunnen werken (denk aan een bureaulamp) of aan een leeslamp (zoals een staande lamp met spot naast de bank).

meer sfeer interieur tips meer sfeer interieur tips

Ga voor kaarsen

Wat geeft nou meer sfeer dan gezellig kaarslicht? Maar pak dit dan wel op een goede manier aan, want simpelweg een aantal waxinelichtjes in het raamkozijn zetten helpt natuurlijk niet. Het beste kan je kijken welke kleuren in je interieur passen en waar je de ruimte hebt om iets neer te zetten, zodat je bij het kaarsen bestellen al heel gericht te werk kan gaan. Of kies bijvoorbeeld voor een mooi windlicht dat het geheel een luxere uitstraling geeft en/of ga voor een heerlijk ruikende geurkaars zodat je naast de gezelligheid van kaarslicht er ook gelijk een fijne geur in je woonkamer verspreid wordt.

meer sfeer interieur tips

Kies voor zachte materialen

Houd jij van een industrieel of juist minimalistisch interieur? Dan zal je erachter komen dat het vaak een extra uitdaging heeft om hier meer sfeer bij te creëren. Maar hier is een heel erg goede tip voor, die van zelfs de meest kille ruimte een warm bad kan maken en dat is gaan voor zachte materialen en meer verschillende texturen. Denk hierbij aan een mooi gebreid plaid op de bank, zachte materialenmixen in de kussentjes voor op de bank of een mooi wollen of vilt wandpaneel die een ruimte ook gelijk een fijnere akoestiek kan geven. En maak je niet teveel zorgen dat er hiermee afbreuk gedaan wordt aan de interieurstijl: hou je de tinten hetzelfde als die van je interieur, dan zal het juist een mooie aanvulling zijn en het één en ander helemaal ‘af’ maken.

meer sfeer interieur tips

Maak een statement met een oversized vloerkleed

Dit punt ligt min of meer in het verlengde van het punt hiervoor, want ook met een vloerkleed kies je voor het toevoegen van extra zachtheid en textuur in je interieur. Maar dan in een overduidelijk groter oppervlak, helemaal wanneer je durft te kiezen voor een oversized exemplaar. Okee, het is even goed rekening houden met een persoonlijke situatie zoals het hebben van kinderen en/of huisdieren zodat je een goede keuze maakt qua materiaal, maar het kan je woonkamer in no time een heel warme en gezellige sfeer geven. Kies voor een kleur die juist contrasteert met de rest van je interieur om een statement te maken, of ga juist voor een vloerkleed in het kleurenpalet voor een zachte uitstraling.

–> Staat er bij jou de komende tijd nog een leuke interieurverandering op de planning?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.