Beauty

Skincare | NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 uitbreiding (review)

11 december 2021

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring
Eind vorig jaar werd NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 gelanceerd, een range om pigmentvlekken doeltreffend vanuit huis aan te kunnen pakken. Ik heb deze producten toen uitgebreid getest en de voor- en nafoto’s logen er niet om! Nu heeft NIVEA deze lijn een uitbreiding gegeven waardoor het een complete ‘Luminous routine’ van een serum, oogcontourcrème, dagcrème, nachtcrème en handcrème is geworden. Toen NIVEA mij vroeg of ik wederom met deze producten aan de slag wilde gaan, was ik natuurlijk direct nieuwsgierig. Hierbij meer informatie over de producten én mijn ervaring na vier weken testen met alle producten uit deze lijn!

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn te herkennen aan donkere vlekjes op je huid, die vooral op het gezicht, het decolleté en op de handen zichtbaar worden. Deze vlekken kunnen door huidveroudering ontstaan, maar ook het gevolg zijn van zonschade, erfelijkheid, langdurige stress, het gebruik van bepaalde medicatie en/of hormonale schommelingen. Deze verstoren het pigmentatieproces in de huid waardoor er meer melanine wordt aangemaakt dat langzaam naar de bovenste huidlagen verschuift; ook wel pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, melasma of hyperpigmentatie genoemd.

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

Met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 productlijn biedt NIVEA met het serum, de dagcrème, nachtcrème en handcrème een oplossing om pigmentvlekken tegen te gaan én de vorming van nieuwe pigmentatie te voorkomen. De belofte? Na 4 weken een zichtbare vermindering van vlekken veroorzaakt door zon, hormonale invloeden en ouderdom en na 12 weken een zachtere en gladdere huid waarbij de vlekken niet alleen lichter zijn geworden, maar ook dat de grootte van de vlekken verminderd zullen zijn.

De bijbehorende oogcontourcrème helpt om in 4 weken tijd zichtbaar donkere kringen en wallen te verminderen om zo te zorgen voor een frissere oogopslag. Zo vullen de vijf producten in deze Luminous routine elkaar perfect aan.

Ingrediënten

NIVEA heeft voor deze productlijn ruim tien jaar intensief onderzoek gedaan naar de oorzaak van de disbalans in melanine. Het resultaat hiervan is het steringrediënt ‘Luminous630®’ dat niet alleen succesvol werkt in het reguleren van melanine, maar ook bijdraagt in het zichtbaar verminderen van bestaande pigmentvlekken.

In de producten zit onder andere ‘isobutylamido thiazolyl resorcinol’ (pigmentoplossend/egaliserend), glycerine (hydraterend), hyaluronzuur (geeft een vochtboost) en vitamine E (beschermend). De nachtcrème is daarbij aangevuld met onder andere shea boter (intensief voedend en verzorgend) en de handcrème bevat een SPF15 en de dagcrème zelfs een SPF50.

Prijs en verkrijgbaarheid

De complete NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 verzorgingslijn bestaat uit de volgende producten:

– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Corrigerend Serum €39,99/30ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcrème SPF50 €39,99/40ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Nachtcrème € /50ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Oogcontourcrème €32,99/15ml
– NIVEA LUMINOUS630 Anti-Spot Handcrème SPF15 €12,99/50ml

Deze producten zijn onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat, Plein.nl, Douglas, Etos en verschillende andere (online) drogisterijen. Tip: er is regelmatig een 1+1 actie op NIVEA-producten, het kan dus zeker lonen om de aanbiedingen in de gaten te houden :)

–> Klik hier voor de website van NIVEA voor meer informatie over deze producten.

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Mijn ervaring met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten

Mijn pigmentvlekken zijn door de jaren heen ontstaan vanuit zwangerschappen en dit type pigmentvlekken (melasma) is behoorlijk pittig om aan te pakken. Dit zogenoemde zwangerschapsmasker uit zich bij mij in twee ‘banen’ boven mijn jukbeenderen die me onzeker kunnen maken, omdat ze me er vermoeider uit laten zien en afsteken tegen mijn lichte huid. Daarnaast komt er door onder andere huidveroudering en zonschade (ondanks dat ik trouw iedere dag minimaal een SPF30 aanbreng) ook wat kleine ‘spots’ bij hier en daar. Ik ga dan ook nooit de deur uit zonder een beetje foundation en concealer om deze vlekjes minder opvallend te maken.

Mijn ervaring met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten (serum + dagcrème) was eind vorig jaar behoorlijk positief en op de voor- en nafoto’s was het resultaat ervan goed te zien. Ik was dan ook heel enthousiast dat NIVEA besloot deze lijn uit te breiden en me vroeg of ik opnieuw aan de slag wilde gaan om deze producten te gaan testen. Alhoewel verminderd, zijn de pigmentvlekken nog steeds aanwezig en ik was benieuwd of we weer een stapje verder zouden komen in vermindering ervan..

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Zeker in deze tijd van het jaar is een fijne handcrème onmisbaar. En aangezien de handen behoorlijk wat te verduren krijgen door huishoudelijke klusjes en veel in direct zonlicht zijn met bijvoorbeeld wandelen en fietsen ontstaan hierop vaak ook de bekende bruine vlekjes. Mooi dat NIVEA hier nu ook een product voor in het assortiment heeft! Nu heb ik persoonlijk nog geen last van pigmentvlekjes op mijn handen, maar ze zijn zeker wel wat droog én ik werk graag preventief aan huidverbetering. De handcrème ruikt – net als de rest van deze lijn – heerlijk fris en trekt daarnaast behoorlijk snel in. Toch vind ik hem voor overdag net even iets te voedend, waardoor ik vingerafdrukjes achterlaat op bijvoorbeeld mijn toetsenbord en telefoon. Mijn persoonlijke tip: breng de handcrème aan op de bovenkant van je hand en verdeel hem met de bovenkant van de andere hand uit over de bovenkanten en vingers. Zo profiteer je van de ingrediënten en krijg je lekker zachte handen, zonder dat je last hebt van het afgeven van crème op bijvoorbeeld je telefoon of kleding.

Het serum en de dagcrème vind ik een heel fijne combinatie voor overdag. Mijn drogere en iets gevoelige huid reageert er goed op en het komt niet vaak voor dat een product met zo’n hoge factor (SPF50) geen traanogen veroorzaakt. Deze crème is dan ook één van mijn favoriete dagcrèmes geworden die ik inmiddels ook al vaker voorbij heb laten komen op de blog. Ik ben daarnaast heel blij dat deze producten in hygiënische pompflacons zitten. Het serum en de dagcrème samen geven ook nog eens een mooie frisse glow aan de huid én doen het goed onder make-up.

De oogcrème gebruik ik zowel in de ochtend als in de avond direct na het reinigen van de huid, waarbij ik een grootte van een rijstkorrel zachtjes met mijn ringvinger ‘inklop’ op de huid onder mijn ogen. Dit zorgt voor een lekker fris gevoel en deze extra hydratatie onder de ogen zorgt er ook voor dat make-up minder snel in de droogtelijntjes en rimpeltjes trekt en deze dus minder accentueert.

De nachtcrème vind ik een mooie toevoeging om de Luminous routine compleet te maken. Wel vind ik het persoonlijk jammer dat er gekozen is voor een product in een potje, maar de crème smeert verder heel prettig uit en voelt comfortabel en verzachtend aan op mijn huid. Mijn droge huid kan misschien nét even wat meer voeding gebruiken – zeker nu in de herfst en straks in de winter – waardoor ik er soms nog een huidolie over aanbreng.

En, toch niet geheel onbelangrijk, ik vind de producten met de goudkleurige details en fuchsiaroze kleuraccent ook nog eens heel leuk in de badkamer staan :)

NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring NIVEA LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Het resultaat na vier weken

Ik heb de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 routine de afgelopen weken heel erg trouw iedere dag gebruikt.

– In de ochtend een reiniging, BHA exfoliant, het serum, de oogcontourcrème en de dagcrème en
– in de avond een reiniging, AHA exfoliant, het serum, de oogcontourcrème en de nachtcrème met heel soms nog een paar druppels huidolie als extra voeding.

De producten hebben allemaal een prettige en frisse geur die vooral in de ochtend heel opwekkend werkt. Lekker! Daarnaast reageert mijn huid duidelijk positief op de producten; zoals je ziet op de foto’s houdt het mijn huid zacht, velletjesvrij en oogt de huid heel rustig. En ook de subtiele glow die mijn huid erdoor krijgt vind ik persoonlijk heel erg mooi.

Ik was een beetje sceptisch of de producten de pigmentvlekken nog meer konden verminderen, aangezien dit hardnekkige pigmentvlekken zijn door hormonale schommelingen (zwangerschappen) en ik denk dat op een gegeven moment ‘de max’ bereikt is wat je met thuisproducten zou kunnen bereiken. Maar tóch lijkt het wederom alsof de vlekjes alsnog minder diep van kleur zijn en qua omvang ook minder zijn geworden én lijkt de huid onder mijn ogen ook net even wat meer helder, minder ‘blauwig/grauw’ en frisser te zijn. Heel subtiel, maar toch. Mmmm, wederom een mooi eerste resultaat na een paar weken smeren met de Luminous-routine. Grappig feitje: degene die mijn wenkbrauwen doet – en waar ik dus onder een felle lamp lig – maakte uit zichzelf een compliment over de lichtere pigmentvlekken, en dat zegt toch ook wel wat..

Ik ga er in ieder geval nog een paar weken mee door en tegen die tijd zal ik nog een finale review met je delen! Mocht je er nog vragen over hebben, laat het me dan weten zodat ik die mee kan nemen in het volgende artikel :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met NIVEA.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.