Beauty

Beauty | Make-up tips voor de perfecte wenkbrauwen

19 december 2021

perfecte wenkbrauwen tips make-up
Ohhhh, ik kan me nog goed herinneren – voor ik powder brows liet zetten – wat voor klusje de wenkbrauwen konden zijn om iedere dag mooi in vorm te krijgen. Zeker wanneer je van jezelf niet zo gezegend bent met een mooie volle bos haartjes of een duidelijke vorm (of wanneer je ooit last had van ‘plukwoede’ waardoor er geen haartjes meer terug groeiden.. *kuch*). En dat terwijl wenkbrauwen echt heel erg veel kunnen doen voor je gezicht; ze omlijsten je ogen en bepalen voor een groot gedeelte je expressie. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks te delen waardoor je in no time de perfecte wenkbrauwen creëert. Let’s go!

perfecte wenkbrauwen tips make-up

De vorm van je wenkbrauwen

Misschien wel het meest belangrijke bij het in model brengen van je wenkbrauwen, is de vorm. Een meer hoekige wenkbrauw staat vaak wat strenger en zakelijker, een iets rechtere of subtiel ronde vorm staat wat zachter en er zijn zelfs kleine trucjes die je wenkbrauwen optisch kunnen liften of een droevige blik een andere uitdrukking of meer expressie kunnen geven.

Er zijn een aantal ‘regels’ waar je eens mee zou kunnen spelen:

– heb je een rechthoekig en meer langwerpig gezicht, dan staan vaak de wat rechtere wenkbrauw heel mooi
– heb je een gezicht met meer rondingen, dan kan een iets hoger aangezette wenkbrauw met een subtiele knik net iets meer definitie en vorm geven
– heb je juist wat hardere en meer vierkante lijnen in je gezicht, kies dan voor een zachtere en rondere vorm.

Gelukkig is de meer natuurlijke wenkbrauw al langere tijd helemaal on trend, maar je zal merken dat met slechts een klein beetje epileren en bijtekenen je gezicht een heel andere uitstraling krijgt.

De kleur van je wenkbrauwen

Probeer qua kleur van een wenkbrauwproduct te kijken naar de kleur van je haren. Hebben je haren een koele of warme ondertoon, kies hier dan ook in een wenkbrauwpotlood, –pomade of -poeder voor. Heb je heel donkere lokken, kies dan gerust voor een wenkbrauwproduct in een paar tintjes lichter om het geheel niet te hard te maken en blondines en met grijs haar kan je juist beter voor nét een tintje donkerder gaan om het gezicht meer expressie te geven.

Wat jij mooi vindt

Allemaal leuk en aardig, dat er vaak over ‘regeltjes’ wordt gesproken, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat je een wenkbrauwlook maakt waar jij je mooi bij voelt. Hou je van een zachtere look, dan is een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder vaak al voldoende om het één en ander net een klein beetje bij te tekenen en meer vorm te geven. Maar vind je het juist mooi om ze meer expressief bij te werken of heb je kale plekjes die ingekleurd moeten worden, dan kan je denken aan een gekleurde wenkbrauwpomade die je met een kwastje aanbrengt. Deze laatste zijn vaak ook wat meer longlasting en zelfs waterproof, waardoor je er de hele dag geen omkijken meer naar hebt.

En ben je gezegend met een volle bos wenkbrauwhaartjes die je nét even wat extra’s wil geven, zoek dan naar een goede brow soap of een transparante wenkbrauwgel. Zoals je merkt: er zijn heel veel soorten wenkbrauw make-up dus het kan even wat uitzoekwerk zijn. Mijn tip: ga naar een make-up counter in een luxe parfumerie of warenhuis waar ze merken als Anastasia Beverly Hills, Charlotte Tilbury, MAC of Benefit verkopen en waar je je door een make-up artist kan laten adviseren. Vaak kunnen ze je ook helpen hoe je het stap voor stap kan aanbrengen zodat je de deur uitloopt met mooie wenkbrauwen en het in het vervolg zelf kan doen.

Eigenlijk kan iedereen in een paar stappen zelf de perfecte wenkbrauwen kan creëren. Zie je het liever op een filmpje zodat je het stap voor stap samen kan doorlopen, dan is deze video een aanrader:

Stappenplan voor de perfecte wenkbrauwen

Als we het over een concreet stappenplan hebben, dan bestaat deze eigenlijk uit slechts enkele handelingen. Begin pas met de wenkbrauwen nadat je je gezichtsmake-up hebt gedaan, zodat er niet per ongeluk foundation en poeder over je precieze werkje komt.

1. Borstel de haartjes van je wenkbrauwen omhoog, dit lift gelijk optisch je blik en haal eventueel overtollige haartjes aan de onderkant weg met een pincet
2. Gebruik het kleurproduct naar keuze, zoals een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of de wenkbrauwpomade. Let hierbij op dat je aan het beginstuk niet te hard aanzet, zodat er een natuurlijk en soft ombre effect ontstaat van licht aan het begin naar donkerder in het staartje van je wenkbrauw
3. Borstel nogmaals zacht je wenkbrauwen door om overtollig product weg te halen en het geheel in model te brengen
4. Door eventueel een wenkbrauwgel of brow soap te gebruiken breng je net wat meer definitie in je wenkbrauwen en hou je de haartjes de hele dag op hun plek.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kirsten
  Reply Kirsten 30 december 2021 at 20:45

  Mijn wenkbrauwen kunnen wel wat hulp gebruiken, bedankt voor de tips!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2022 at 09:08

   Graag gedaan! Ik hoop dat je er wat mee kan en anders denk ik graag met je mee voor tips :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 december 2021 at 13:39

  Fijne tips.
  Mijn wenkbrauwen zien er niet mooi uit en daar baal ik zoveel van.
  Was ooit een keer flink gevallen…..

  Xoxo

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 20 december 2021 at 09:22

  Mijn wenkbrauwen zijn nou juist het enige wat altijd goed zit. Ik heb nooit hoeven plukken – maar nu ik ouder word is er één haartje dat er altijd eigenwijs uitsteekt, dus die pluk ik er nu uit sinds een paar weken. Ik heb geluk! Wat ik wel doe is bij avondmake-up (altijd wat zwaarder dan dagmake-up) wel mijn ‘brauwtjes even wat donkerder maken met (idd) een potloodje. Verder hoef ik niks te doen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 december 2021 at 10:48

   Wat heerlijk dat je met zulke fijne natuurlijke wenkbrauwen gezegend bent! Leuk dat dan toch met een feestje o.i.d. een wenkbrauwpotloodje dan toch nog net hét verschil kan maken :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 19 december 2021 at 19:28

  Het blijft moeilijk voor mij. Onlangs mijn wenkbrauwen tint laten geven door visagiste, dit vind ik wel mooi, maar moet het nog steeds bijwerken en dan verpest ik het zelf weer, zucht..bovenstaande tips pas ik wel altijd zoveel mogelijk toe, maar ik blijf het een dingetje vinden bij mezelf.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 december 2021 at 10:49

   Hi Linda, als je er echt elke dag mee blijft zitten dan zou je eventueel op zoek kunnen gaan naar een goede wenkbrauw PMU-artist voor permanente make-up voor je wenkbrauwen, dat kan ook echt op een heel zachte en natuurlijke manier waardoor je er jarenlang amper omkijken naar hebt :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.