Huis & interieur

Interieur inspiratie | De perfecte raambekleding voor een strak interieur

30 december 2021

raambekleding interieur trend 2022 (strak interieur/minimalistisch interieur) shutters
In de wereld van mogelijkheden als het op raambekleding aankomt, kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Maar gezien de laatste trends, is er eigenlijk maar één duidelijke winnaar wanneer je op zoek bent naar raambekleding voor in een strak interieur. In dit artikel lees je hier meer over, inclusief mooie inspiratie afbeeldingen én tips om een strak interieur aan te kleden zodat het alsnog sfeervol en warm zal ogen zonder afbreuk te doen aan de strakke en cleane stijl.

‘Lees ook: Home | Dit zijn dé interieur trends voor 2022.’

raambekleding interieur trend 2022 (strak interieur/minimalistisch interieur) shutters raambekleding interieur trend 2022 (strak interieur/minimalistisch interieur) shutters raambekleding interieur trend 2022 (strak interieur/minimalistisch interieur) shutters

Shutters als raambekleding, perfect voor in een strak interieur!

Ik heb er al vaker over geschreven en ben er toch ook wel fan van: shutters! Ik vind dit type raambekleding zelfs zo mooi, dat ik er zeker van ben dat onze keuze in de toekomst ook op shutters zal vallen als we eindelijk ons perfecte hobbyboerderijtje hebben kunnen vinden *droomt nog even door…* Niet omdat een strak interieur nu helemaal onze voorkeur heeft, maar de luxe en cleane uitstraling van shutters spreekt ons wél aan. En dat je dan ook nog eens met de houten lamellen kan spelen met betrekking tot de lichtinval en inkijk is toch ook wel een mooie extra en misschien wel het grootste voordeel van dit type raamdecoratie.

En yes, zoals je op de foto’s in dit artikel ziet zijn shutters zelfs een mogelijkheid voor raamdecoratie voor een draai kiepraam en zijn ze ook verkrijgbaar voor raampartijen met ronde vormen of schuine ramen onder bijvoorbeeld een puntdak.

raambekleding interieur trend 2022 (strak interieur/minimalistisch interieur) shutters

Tips om een strak interieur toch sfeervol en warm aan te kleden

Maar, hoe krijg je in een strak interieur – zeker wanneer je ook voor houten binnenluiken als raamdecoratie gekozen hebt – toch dat warme, gezellige, knusse en sfeervolle gevoel? Hier zijn een aantal tips & tricks voor te delen:

1. Door de shutters niet in wit of zwart te kiezen, maar te gaan voor een mooie natuurlijke houtkleur blijft de uitstraling van je raamdecoratie alsnog heel strak maar krijgt het geheel direct een warmere uitstraling. Sowieso is het heel erg mooi om natuurlijke materialen zoals hout en steen te verwerken in een zwart of wit strak interieur
2. Speel in je interieur met verschillende texturen, door bijvoorbeeld een mooi gebreid of wollen plaid over de bank te leggen en sierkussens in rustige tinten (zoal de mooie Japandi interieur stijl) maar verschillende materialen te gebruiken creëer je al snel meer sfeer in de woonkamer
3. Kies niet alleen voor strakke lijnen zoals vierkante en rechthoekige meubels, maar wissel deze af met bijvoorbeeld een groot zacht vloerkleed (textuur!) of een salontafel in een ronde en meer organische vorm
4. Planten en bloemen laten iedere ruimte tot leven komen, zeker wanneer je verse bloemen met kleinere planten en toch wel minimaal één grote eyecatcher van een plant terug laat komen in je interieur
5. Door te spelen met warm licht in de lampen en dimmers toe te voegen en hier en daar kaarsen of een mooi windlicht neer te zetten, krijgt de ruimte al snel een warme en sfeervolle uitstraling.

Vind je het lastig om keuzes te maken voor je interieur? Dan helpt het heel erg om op bijvoorbeeld interieurblogs, in woon tijdschriften en op bijvoorbeeld Pinterest te zoeken op binnenkijkers. Zo zie je met lekker veel foto’s hoe andere mensen hun huis hebben ingericht en ik weet zeker dat je hier veel inspiratie en ideetjes uit kan halen. Ik kan er zelf uren mee bezig zijn, heerlijk!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 december 2021 at 18:52

  Oh wauw… zwarte shutters zijn prachtig.
  Maar hoe zit het met stof…..
  Hartelijk dank voor de mooie en fijne blogs maar ook de persoonlijke artikelen etc……

  Een hele fijne jaarwisseling Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 januari 2022 at 09:07

   Wat betreft stof, wij hebben hier zwarte houten jaloezieën en het valt echt wel mee. Af en toe een Swiffertje en/of stofdoek en het is schoon :)

   Dankjewel voor je lieve woorden, leuk om te horen! Een mooi nieuw jaar gewenst!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.