Beauty

Christmas look | Feestelijke soft waves in tien minuten

14 december 2021

soft waves stappenplan Carmen krultang

Als het op skincare en make-up aankomt, kom ik best een heel eind qua kennis en kunde. Maar met mijn haren ben ik toch echt een heel stuk minder handig.. Ik draag het daardoor al snel in een staart en dat is best zonde, want er is zoveel meer mee te doen. Ook zonder dat je gelijk een uur in de badkamer in de weer hoeft te zijn ;) Zo ging ik aan de slag met een nieuwe krultang van Carmen waarmee zelfs ik binnen tien minuten feestelijke soft waves kon maken. Ik deel deze tip dan ook graag met je, inclusief een stappenplan om zelf aan de slag te gaan!

‘Lees ook: Beauty | Dit zijn dé 5 skincare musthaves voor een mooie huid.’

soft waves stappenplan Carmen krultang soft waves stappenplan Carmen krultang

Carmen 3-in-1 Pro Curler krultang

Ik kreeg een tijdje geleden deze Carmen CT6350 krultang toegestuurd. Aangezien ik losse, zachte krullen heel erg mooi vind leek het me gelijk leuk om hiermee aan de slag te gaan.

Deze krultang wordt geleverd met drie verschillende opzetstukken met een dikte van Ø19, Ø25 en Ø32mm en heeft diverse handige eigenschappen:

– de opzetstukken hebben een tourmaline en keramische coating (hallo glanzend haar zonder frizz!)
– er zit een timer op die je helpt herinneren wanneer het tijd is om de pluk los te laten en door te gaan naar de volgende (zo blijven je krullen lang zitten, zonder je haar te verbranden)
– de temperatuur is in te stellen tussen 130C en 200C
– de krultang wordt geleverd inclusief hittebestendige opbergtas en handschoentjes
– de krultang schakelt na 30 minuten automatisch uit
– het snoer is 1,8m lang en draait mee.

Prijs en verkrijgbaarheid
Deze Carmen Pro Curler CT6350 3-in-1 krultang is verkrijgbaar voor €31,99 via de Carmen webshop.

soft waves stappenplan Carmen krultang

Review

Waarom ik deze Carmen krultang aan kan raden? Wellicht juist omdat het zo’n eenvoudig te bedienen apparaat is dat eigenlijk iedereen hier wel mee aan de slag moet kunnen. Je klikt simpelweg een opzetstuk erop, doet de hittebestendige handschoentjes aan, draait een pluk haar om de krultang, wacht tot het apparaat piept en gaat door naar de volgende pluk. Daarnaast glijdt de tang door de coatings heel soepel en glad door je haren en omdat er geen klem op de krultang zit heb je ook geen zichtbare ‘knik’ in je haar. Ook leuk: het witte parelmoerkleurige handvat met de subtiele glittertjes. Geeft het toch net wat extra’s :)

soft waves stappenplan Carmen krultang

Stappenplan voor het krullen van je haar

Ik gebruikte voor de look op de foto de dikste wand van Ø32mm waarmee je deze soft waves in de lengtes van je haren kan maken. En dit werkt eigenlijk heel eenvoudig:

1. Zorg dat je haar schoon en helemaal droog is
2. Gebruik een heat protector om je haren te beschermen tegen de warmte van de krultang
3. Verdeel je haren in secties (die kunnen voor soft waves best flink zijn)
4. Draai een pluk om de krultang en hou deze vast tot de timer piept, laat de krul voorzichtig los en ga zo door totdat je alle secties hebt gehad en spray er een klein beetje haarspray over
5. Pas als de haren volledig afgekoeld zijn haal je met je vingers de krullen los zodat je de soft waves vanzelf zien ontstaan
6. Eventueel een beetje volumepoeder bij je haaraanzet voor meer volume en eventueel wat haarolie in de puntjes voor wat extra haarliefde. Klaar!

Het klinkt misschien als een heel werkje, maar ik was verbaasd dat ik mijn haren in een minuutje of tien mooi in de krul had zitten. Dat kost me dus veel minder tijd dan ik had gedacht, het is weer eens wat anders, staat heel feestelijk én de krullen bleven in ieder geval twee dagen mooi zitten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Carmen.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 december 2021 at 21:47

    Prachtig….

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 14 december 2021 at 14:25

    Heel mooi! 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.