Eten & drinken

Kerstdessert recept | Tiramisu parfait met een twist

12 december 2021

Tiramisu parfait recept (Amarula Ethiopian Coffee)
Ben je aan het nadenken over het dessert voor de feestdagen en ben je op zoek naar iets dat heel lekker (duh!) maar ook nog eens gemakkelijk klaar te maken is? Dan is deze tiramisu parfait een perfecte tip die je in de ochtend, of zelfs de dag van tevoren, al klaar kan maken. Het resultaat is een herkenbare tiramisusmaak, maar dan in de vorm van een zacht en romig ijs. Yum!

‘Lees ook: Food | Recept voor blondies met witte chocolade en pistache.’

Tiramisu parfait recept (Amarula Ethiopian Coffee)

Recept voor tiramisu parfait

Leuk om te weten: een parfait is eigenlijk niets anders dan ‘stilstaand ijs’. Normaal roomijs maak je met een machine, of door deze tijdens het vriesproces regelmatig te blijven roeren. Een parfait stijft simpelweg op in de vriezer. Zo maak je dus heel eenvoudig en zonder moeite of een machine zelf ijs.

Tiramisu parfait recept (Amarula Ethiopian Coffee) Tiramisu parfait recept (Amarula Ethiopian Coffee)

Ingrediënten
– 250 gram mascarpone
– 200ml slagroom
– 75ml afgekoelde sterke koffie (kopje espresso)
– 8 eetlepels Amarula Ethiopian Coffee likeur
– 2 eetlepels lichte basterdsuiker
– 16 lange vingers
– 1tl vanille extract
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 50 gram witte chocolade

Je kan dit recept met iedere koffie-, chocolade- of crèmelikeur naar voorkeur maken, maar ik gebruikte de nieuwe Amarula Ethiopian Coffee cream likeur. Deze heeft een heerlijke romige koffiesmaak met een subtiele mokka-chocolade touch. #nospon maar zéker een aanrader!

Bereidingswijze
1. Meng in een kom de mascarpone met 4 eetlepels likeur en de basterdsuiker
2. klop in een andere kom de slagroom met vanille extract tot dit stevig is
3. meng beide mengsels voorzichtig met een spatel tot een gladde massa
4. breek ik een platte schaal de lange vingers in vieren, meng in een kopje 4 eetlepels likeur met de koffie en schenk dit over de lange vingers heen. Let erop dat de lange vingers wél vochtig zijn, maar niet nat. Giet dus eventueel overgebleven vocht af. Anders zal het totaal te vochtig zijn en niet goed uitharden
5. bouw in een glaasje de tiramisu parfait op; leg op de bodem stukjes lange vingers zo strak mogelijk tegen elkaar aan, vervolgens een laag mascarponemix, wederom lange vingers en als laatste eindig je met een laag mascarponemix
6. zet de glaasjes voor minimaal vier uur in de vriezer tot de parfait voldoende is opgestijfd
7. voor het opdienen zeef je er een laagje cacaopoeder overheen en garneer je de tiramisu parfait met witte chocoladeschaafsel (leg een stuk chocolade op een plank met de gladde kant naar boven, neem een scherp mes en ‘trek/schaaf’ deze er voorzichtig (!) overheen en de krullen ontstaan vanzelf). Klaar om uit te serveren en ervan te genieten!

Dit recept maakt voldoende voor vier flinke desserts, of 6-8 mini parfaits. Het is maar net hoe uitgebreid de rest van het diner zal zijn (of hoeveel ruimte je over laat voor het toetje ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 12 december 2021 at 20:48

  Oeee dit ga ik ff onthouden 😃

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 december 2021 at 10:22

  Oeh dat ziet er zo heerlijk uit….

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.