Fashion

Fashion | Tips voor het aanschaffen van wintersportkleding

20 december 2021

wintersportkleding aanschaffen tips
Helaas zal de wintersport de komende tijd niet doorgaan zoals veel mensen hadden gehoopt, maar met een beetje geluk kan je eventueel een tripje naar de sneeuw plannen en het net een andere invulling geven. Met eigen vervoer gaan, een meer afgelegen huisje zoeken.. er zijn nog genoeg opties over en dan kom je er niet onderuit dat je wintersportkleding nodig hebt. In dit artikel een aantal tips waar je dan op moet letten, zodat je droog en warm de sneeuw kan trotseren!

‘Lees ook: Fashion | Plussize shop tip | WE Curve.’

wintersportkleding aanschaffen tips

4 tips voor het aanschaffen van wintersportkleding

Thermo ondergoed

Dat eerste laagje dat je aantrekt kan echt een wereld van verschil maken. Aansluitend thermo-ondergoed of thermo onderkleding zorgt ervoor je lekker warm blijft, maar tegelijkertijd transpiratie goed afgevoerd wordt zodat je niet zweterig en klam wordt.

Laagjes, laagjes, laagjes

Sowieso is werken in meerdere laagjes iets dat aan te raden is als je gaat wintersporten. Er is hiervoor een zogenaamd 3-lagen-systeem bekend; een eerste onderlaag met thermo onderkleding, een tweede laagje dat als isolatie dient en meestal bestaat uit een dun donsjackje of fleecevest en een derde laag als bescherming tegen wind, regen en sneeuw en extra warmte. Zo kan je heel snel een laagje uit doen of weer aantrekken, naar gelang het weer en welke activiteit je aan het doen bent.

Een goede ski jas

Er zijn gelukkig steeds meer echt leuke ski jassen dames verkrijgbaar en die zijn toch vaak nét even wat anders dan een standaard winterjas. Sowieso moet een ski-jas waterdicht en winddicht zijn, maar tegelijkertijd ademend en het liefst met een aantal extra functies zoals handige vakjes voor een eventuele skipas, om je draagbare muziekspeler in te stoppen en oortjes door te geleiden, de jas moet eventueel vast te maken zijn aan de skibroek en hij moet de bewegingsvrijheid niet beperken dus een (deels) elastische jas is wel zo prettig.

De rest van de outfit

Na de thermo laag, een fleecevest en een goede ski-jas heb je toch eigenlijk ook wel een skibroek nodig als je echt op de latten of een snowboard gaat staan. Qua functionaliteiten het liefst hetzelfde als je ski-jas en als je ze uit dezelfde lijn koopt zijn ze vaak aan elkaar te bevestigen. Vooral heel prettig bij een valpartij zodat de sneeuw bijvoorbeeld niet onder je jas terecht kan komen. Het mooie is dat de techniek in functionele kleding zo vooruit zijn gegaan, dat je aan veel skibroeken dames niet eens kan zien dat het om een skibroek gaat of zijn ze allang niet meer zo ‘lomp’ en wijd. Met een paar fijne snowboots dames, een sjaal, skibril, muts en handschoenen ben je vervolgens helemaal klaar om het dikke pak sneeuw te trotseren.

De aanschaf van goede wintersportkleding kan redelijk oplopen, maar wanneer je voor kwaliteit gaat en echt goed nadenkt over je aankoop dan kan je van deze investering jarenlang plezier hebben. En gelukkig is veel van deze wintersportkleding ook in eigen land in de herfst en winter te dragen; zoals die thermosokken die je ook ’s avonds op de bank kan dragen en van je normale paar boots ineens warme laarzen maken, de thermokleding die je tijdens het hardlopen kan dragen en áls er dan eens een pak sneeuw ligt kan je ook de snowboots er nog eens bij pakken. En die ski-jas in een neutralere kleur kan ook heel goed gedragen worden als normale winterjas :)

Enjoy the winter, have fun!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 december 2021 at 13:38

    Fijne tips.
    Mensen die net als ik in een hulpmiddel zitten hebben er ook heel veel baadt bij…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.