Huis & interieur

Home | Dit zijn dé badkamer trends van nu (inclusief moodboards tip)

16 januari 2022

badkamer trends 2022/2023
Zit jij middenin een verbouwing – of staat er eentje op de planning – en kan je nog wat fijne inspiratie gebruiken voor het aanpakken van de badkamer? Dit is misschien wel één van de meest lastige ruimtes om aan te pakken, maar er kan vaak veel meer mee gedaan worden dan je denkt. Zeker wanneer je een beetje out of the box durft te denken als het op kleurkeuzes en materialen aankomt. In dit artikel zie je een aantal grote trends van dit moment, inclusief heel veel badkamer inspiratie en prachtige moodboards om mee aan de slag te gaan. Enjoy!

‘Lees ook: How to | In 3 stappen een opgeruimde kledingkast.’

badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023

Interieurblog | Dit zijn de badkamer trends van nu!

De Japandi badkamer

De gehele Japandi interieurstijl is er eentje die de komende jaren nog wel even zal blijven en verder doorgetrokken zal worden in het gehele huis. Het is duidelijk dat we graag van ons huis een kalme en tegelijkertijd warme plek willen maken, waar je na het werk en de hectiek van de dag helemaal tot rust kan komen. Deze combinatie van Japanse en Scandinavische minimalistische invloeden vraagt om een licht kleurenpalet met voornamelijk lichtere bruintinten en ‘voelbare’ natuurlijke materialen waarbij er zachtheid terug zal worden gebracht door de combinatie van organische vormen als het aankomt op de wastafel(s) of bijvoorbeeld een ovalen ligbad.

–> Tip! Spreekt een specifiek product van één van de gebruikte moodboards je aan en wil je weten welke wandtegels, vloertegels, kraan of accessoires er gebruikt zijn? Op de website van Sanitairwinkel staan nog veel meer mooie inspiratiefoto’s en moodboards waarbij de producten aanklikbaar zijn voor meer informatie over het merk, productcodes, kleurnamen etc. Handig!

badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023

Roze met groen

Yes, deze kleurencombinatie is er een die we de afgelopen tijd al hier en daar voorzichtig voorbij zagen komen in de woonbladen en interieurprogramma’s, and it’s here to stay! Zoals je aan de moodboards kan zien is dit zowel heel subtiel en fris te combineren, maar kan je het zo extravagant maken als je wil in combinaties met een goudkleurige glans over de tegels of verwerkt in een Amazzonite vloer- of wandtegel met marmerlook. Bij deze kleurencombinatie wordt veel gekozen voor goud- of koperkleurige kranen en accessoires voor een touch of glamour. Durf jij?..

badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023 badkamer trends 2022/2023

Warm bruin met koper

Een relatief nieuwe badkamertrend die ergens met een oldskool en vintage randje, maar dan helemaal van nu door de belijningen, prints en combinatie met koperkleurige accessoires en kranen. Een hotelchique badkamer in je eigen huis, heerlijk! Deze bijzondere kleurencombinatie zorgt voor een luxe uitstraling en door de combinatie met hout(print) en groene planten zal de ruimte een warme sfeer krijgen.

Welke van deze drie badkamer trends spreekt jou het meeste aan? En hoe ziet jouw droombadkamer eruit als je vrij spel zou hebben?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sawiday, eveneens bron van de gebruikte afbeeldingen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 19 januari 2022 at 20:41

  Vind zo’n los staande ronde wasbak zo mooi!

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 19 januari 2022 at 13:33

  Prachtig en handig die moodboards.
  Warm bruin met koper daar zouden wij voor kiezen. Wat mooi 😍.

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 17 januari 2022 at 10:06

  Ik zou zelf nooit meer voor een donkere badkamer gaan, tenzij ik een grote raampartij heb en meer dan 7 vierkante meter ruimte. Nederlandse badkamers zijn vaak zo klein. Nu hebben we net ruimte voor een wastafel en een douche, en dan mag het gewoon lekker wit en fris blijven zonder tierlantijntjes. En ook geen regendouche. Ik snap daar de lol niet van. Bakken met water en het meeste valt naast je.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2022 at 12:00

   Wat betreft dat laatste ben ik het zeker met je eens! Het klinkt zo lekker, een regendouche, maar niet alleen qua waterverspilling zonde maar ook vind ik de straal te zacht om bijvoorbeeld haren goed uit te kunnen spoelen..

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 januari 2022 at 07:34

  Zo mooi…..
  Goudkleurige kranen of zwarte hebben mijn voorkeur……
  Grote vrijhangende meubels voor badgoed…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.