Beauty

Mijn top 5 | Boots skincare producten

20 januari 2022

Boots skincare aanraders
Ik heb het al eens eerder gezegd: wat mij betreft zouden de Boots apotheken meer aandacht mogen krijgen. Deze winkels zijn net even wat minder bekend dan de andere drogisterijen, maar het is echt een aanrader voor beautylovers. Zo verkopen ze er merken als Soap&Glory, Champneys, La Roche Posay en Indeed Laboratories én hebben ze een eigen huidverzorgingslijn met héél mooie ingrediënten. Ik deel vandaag een aantal mooie Boots skincare producten met je die het waard zijn eens te proberen!

‘Lees ook: Beauty in the mix | Boots No7 en Soap & Glory reviews.’

Boots skincare aanraders

Boots skincare aanraders

Boots Glow Radiance tonic 100ml/€4,99
Deze lotion gebruik je na het reinigen van je huid, vóórdat je je overige verzorging zoals een serum en crème aanbrengt. Er zit onder andere glycerine, niacinamide, betaïne, alpha arbutine, hyaluronzuur, vitamine E en vitamine C. Yes, een behoorlijke alleskunner dus als het aankomt op het verzachten, hydrateren en verhelderen van de huid, waarbij pigmentvlekjes aangepakt worden en je huid een mooie glow zal krijgen. Daarnaast heeft deze lotion ook nog eens een heerlijk frisse geur die je een oppepper geeft :)

Boots skincare aanraders

Boots Glow cleansing stick 30g/€4,99
Zoals je weet ben ik een groot fan van reinigingsoliën en cleansing balms, omdat deze de huid zonder moeite ontdoen van alle make-up en daarnaast de huid gelijk voeden in plaats van uitdrogen (zoals veel reinigers helaas doen). Deze stick is een reinigingsproduct in vaste vorm die versmelt door de warmte van je huid. Mocht je geen make-up dragen dan kan je hem rechtstreeks over je huid halen, maar wanneer je wel make-up op hebt en vanuit hygiëne-oogpunt kies ik ervoor de balsem over mijn vingertoppen te halen en met het product op de vingers aan de slag te gaan. Je masseert dit in op je droge gezicht, met een klein beetje water erbij wordt dit een milky-substantie en na het afspoelen is zonder boenen je gezicht weer lekker schoon, fris en zacht. Perfect ook voor op reis bijvoorbeeld, vanwege de vaste vorm!

Persoonlijke tip voor droge huidjes: vanwege alle voedende ingrediënten die erin zitten zoals kokosextract, candelillawas, olijfolie en vitamine E is deze balsem ook heel fijn om aan te brengen op droge plekjes zoals hielen, ellebogen, nagelriemen of zelfs als dun laagje op je gezicht voor het slapen gaan. In de ochtend even afspoelen en je hebt een superzacht huidje.

Boots skincare aanraders

Boots Bakuchiol serum 30ml/€7,99
Bakuchiol is een relatief nieuw ingrediënt en ineens popt het overal op. Ik snap de hype wel! Het is een plantaardig alternatief voor retinol en het is dan ook een echte anti-age-held. Zo pakt het pigmentvlekjes, lijntjes en rimpels aan, verstevigt  het de huid en laat deze zachter aanvoelen. Je brengt dit serum na het reinigen van je huid aan ónder je dag- en of nachtcrème.

Naast bakuchiol zit er onder andere glycerine, bisabolol en aloë vera in wat het ook nog eens een heel zacht en kalmerend product maakt, waardoor zelfs de mensen met een gevoeligere huid een alternatief voor retinol hebben.

Boots skincare aanraders

Boots No7 Radiance+ 15% Vitamin C serum 25ml/€22,99
Vitamine C is een ingrediënt dat je huid kan laten stralen, pigmentvlekjes aanpakt en een allround boost geeft. Dit serum bevat een behoorlijk percentage van 15% aan actieve Vitamine C en verder zit er onder andere glycerine en hyaluronzuur als hydraterende en verzachtende basis in. Je brengt een par druppels van dit serum na het reinigen van je huid en vóór het aanbrengen van je dagcrème met SPF aan. Het serum is wat jelly, trekt heel snel in en laat je huid direct zijdezacht aanvoelen.

Let op: wanneer je net begint met het toevoegen van een vitamine C-serum aan je skincare routine, dan kan het – zeker in een hoger percentage zoals bij dit serum – een tintelend gevoel op de huid geven. Je kan dan beter beginnen het product eerst om de dag aan te brengen, totdat je huid eraan gewend is en het dan gerust dagelijks gebruiken.

Boots skincare aanraders

Boots No7 Advanced Retinol 1.5% Complex 30ml/35,99
Als je eenmaal merkt wat retinol voor je huid kan doen, dan wil je eigenlijk niet meer zonder. Het is misschien wel dé anti-age krachtpatser in de wereld van huidverzorging. Het pakt rimpels, lijntjes en pigmentvlekjes aan, verstevigt de huid, laat deze stralen, laat poriën minder opvallen en bevordert de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine. Maar, retinol heeft één nadeel: het kan de huid wat gevoelig en droog maken en heeft dus zeker een proces van ‘introductie’ nodig in je skincare routine. Opbouwen met 2/3 keer per week een lage concentratie is dus zeker nodig voordat je het iedere dag gebruikt of een hoger percentage gaat gebruiken.

In dit nachtserum zit, wellicht iets verwarrend met de naam, een percentage van 0.3% retinol. Daarnaast zit er een krachtige peptidenmix in die de werking van retinol zowel ondersteunt als versterkt. Je brengt dit product aan op een gereinigde gezichtshuid, vermijdt de oog- en lipcontour met het aanbrengen, wacht totdat het ingetrokken is en dan breng je je nachtcrème aan. Let op: producten met retinol maken de huid gevoeliger voor de zon, draag daarom overdag een crème met minimaal SPF15.

–> De producten die hierboven vermeld zijn, zijn te koop via de Boots vestigingen (klik hier voor een overzicht van de vestigingen) en via de Boots webwinkel.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Van Semmertier Sandra
  Reply Van Semmertier Sandra 26 januari 2022 at 09:33

  Jammer dat we daar in België niet aan geraken 🙄

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 januari 2022 at 12:29

  Dit ziet er heel goed uit.
  Mijn favoriete merk ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.