Beauty

Foundation Friday | Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation

28 januari 2022

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral)
Het was een flink grote make-uplancering waar veel beautylovers enorm naar uitkeken en nu dit product dan eindelijk verkrijgbaar is, vliegt het de virtuele schappen uit. Persoonlijk was ook ik al snel nieuwsgierig naar de Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation. Want een vegan foundation met medium dekking, huidverzorgende ingrediënten en een mooie glow in een longlasting formule klinkt perfect. Toch? Ik vertel je er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up | Charlotte Tilbury Magic foundation (review).’

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral)

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation (review)

De belofte

Een next-generation foundation met een medium dekking, hydraterende ingrediënten en een mooie glow die de hele dag blijft zitten. Deze nieuwste foundation is te omschrijven als een combinatie tussen de bekende Airbrush Flawless foundation en de Wonderglow primer en dat maakt op papier natuurlijk een perfecte combinatie!

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst van deze foundation is uitzonderlijk te noemen en als je niet beter zou weten zou je denken dat het eerder om een high-end skincare product gaat, in plaats van een foundation. Er zit namelijk onder andere hyaluronzuur, glycerine, olijfolie-extract, vitamine E, rozenolie, rozenwater en een aantal bijzondere ingrediëntenmixen in;

Bix’Activ zorgt ervoor dat de huid minder vettig is, waardoor poriën minder opvallen (fijn voor wanneer je een vettere T-zone of vet huidtype hebt)
Rose Complex pakt pigmentvlekken en tekenen van stress aan, zoals droge en doffe plekjes en laat de huid weer stralen
Hyalurosmooth vermindert een oneven textuur, doffe huid en houdt vocht vast voor een plumping effect en comfortabel gevoel gedurende de dag
C.T. Defence zorgt ervoor dat schadelijke en vervuilende luchtdeeltjes geen kans krijgen zich aan de huid te hechten én helpt de huidbarrière te versterken

Zoals je aan de ingrediëntenlijst kan zien is dit een product waar ieder huidtype mee uit de voeten kan. Good to know: de Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation is vegan friendly en niet op dieren getest. Ook is de tube waarin deze foundation komt recyclebaar.

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral)

Prijs en verkrijgbaarheid

De Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation is in Nederland verkrijgbaar via de Charlotte Tilbury webwinkel en bij de Bijenkorf voor €40,00/30ml. Een applaus voor Charlotte Tilbury wanneer het aankomt op de kleurenrange, want deze foundation is maar liefst in 30 verschillende kleuren met afwisselende ondertonen verkrijgbaar.

Charlotte Tilbury kortingscode

Ik zag dat je je kon aanmelden voor een soort vriendenprogramma, waardoor ik een kortingscode met je mag delen van €20,- die je kan gebruiken op een bestelling van minimaal €100,-. Dat scheelt best wat, dus veel plezier ermee! –> Klik hier voor het ontvangen van jouw kortingscode.

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral)

Review

De Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation komt in een handige en hygiënische tube met een pompje onder de dop waarmee je goed kan doseren. Omdat de foundation iets dunner van textuur is, vind ik dat zeker een pluspunt want aan één pompje heb je voldoende voor een mooi laagje foundation voor je gezicht.

De foundation glijdt over de huid als een serum en laat zich zonder moeite verdelen. Breng je hem aan met je vingertoppen, dan is de dekking eerder licht tot medium te noemen. Breng je hem aan met een make-upkwast dan is het een goede medium dekking. Vanwege de huidverzorgende ingrediënten voelt deze foundation heel prettig aan op de huid en dit gevoel behoud je de hele dag door. Eerlijk? Je hebt gedurende de dag eigenlijk niet eens in de gaten dat je een foundation draagt. Fijn! De hoeveelheid verzorgende en hydraterende ingrediënten zorgt er echter wel voor dat je de foundation (lichtjes) moet afpoederen, anders kan hij iets in de lijntjes gaan zitten. Maar met een klein beetje poeder ga je dit tegen zónder dat je de glow ervan hoeft te missen en blijft hij de hele dag op z’n plek zitten. Jep: de finish van deze foundation is echt heel natuurlijk met een mooie glow, je krijgt er een stralende huid van. What’s not to love?!

Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral) Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral) Charlotte Tilbury Beautiful Skin foundation review (2 Neutral)

Ik draag deze foundation in de kleur 2 Neutral en die is qua kleurdiepte een goede match, maar toch behoorlijk ‘geel’ als je het mij vraagt. Niets dat ik niet kan corrigeren met mijn poeder, bronzer en blush maar mocht ik hem nog eens bestellen dan zou ik voor de 3 Cool gaan denk ik. Ach, waarschijnlijk is de kleur die ik nu heb straks in de lente en zomer wél een echt goede match aangezien ik dan een klein tintje door de zon krijg :)

Overall vind ik dit een heel mooie foundation vanwege de natuurlijke finish, het fijne huidgevoel en de mooie glow die hij geeft, maar ook vanwege de gebruikte ingrediënten erin. Daar wordt deze #skincarejunkie heel erg blij van!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 januari 2022 at 09:20

  Ik zal dit zeker gaan kopen.
  Wat een super fijn merk ;-)
  Fijne review.
  Hier worden we heel blij van.

  Xoxo

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 28 januari 2022 at 19:40

  Was ook heel benieuwd naar deze foundation. Ziet er mooi uit op de huid! 😊Zitten er siliconen in deze foundation?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2022 at 20:08

   Hi Lisa, ja er zitten siliconen in. Maar het geeft niet dat bekende ‘laagje’ van de oldskool foundations met siliconen gelukkig :)

 • Avatar van nicole antonissen
  Reply nicole antonissen 28 januari 2022 at 19:22

  Deze ga ik ook zeker proberen

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.