Beauty

Foundation Friday | IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation

14 januari 2022

IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review
De IT Cosmetics CC+ Cream was vanaf de eerste kennismaking een goede match met mijn huid, zeker wanneer het om de Illumination-variant gaat. De make-upproducten van dit merk staan erom bekend dat ze naast make-up ook huidverzorgende ingrediënten bevatten en dat kan ik alleen maar toejuichen. De nieuwe IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation is dan ook een make-up & skincare product in één. Je leest er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up tips | Zó ziet je foundation er ook in de winter mooi uit.’

IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review

IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation

De belofte

“Ervaar een instant beter-uitziende huid met deze op te bouwen, medium dekkende foundation met een natuurlijke finish. Poriën zullen minder opvallen, imperfecties worden verdoezeld en tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd. Deze foundation is geschikt voor alle huidtypes, voelt licht aan op de huid en draagt bij aan huidverbetering op de langere termijn.”

Ingrediënten

De IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation is tevens een huidverzorgingsproduct en dat zie je terug op de ingrediëntenlijst. De basis bestaat uit water, siliconen en kleurpigmenten, maar verder zit er onder andere glycerine, vitamine E, panthenol, urea, aloë vera en hyaluronzuur in. En yes, daar word deze skincarejunkie heel erg blij van! Dit zijn mooie huidverzorgende, hydraterende en verzachtende ingrediënten die dus tíjdens het dragen van je foundation je huid verzorgen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation is bij ICI Paris XL verkrijgbaar in 11 kleuren met verschillende ondertonen voor €39,90/30ml. Mocht je twijfelen over de kleur dan geeft de eigen website van IT Cosmetics een kleurenwijzer en kan je zelfs online de foundation ‘passen’. Handig!

IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review

Review

De IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation komt in een ronde flacon van glas die transparant is waardoor je goed kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. Onder de dop zit een pompje met een bijzonder ‘tuutje’ en ik denk dat dat op die specifieke manier vormgegeven is vanwege de textuur van deze foundation. Deze is namelijk behoorlijk dun! Ik had de tekst ‘waterlight’ op de verpakking wel gelezen, maar er verder niet meer bij stilgestaan. Bij het eerste pompje spoot het dan ook over mijn arm en in de wasbak in plaats van op de kwast. Even opletten en goed richten, niet te enthousiast drukken en dan komt het helemaal goed.

Die waterige textuur heeft als voordeel dat de foundation zich heel gemakkelijk over de huid laat verdelen en fris aanvoelt, bijna alsof je enkel een serum aan hebt gebracht. Blenden voor een mooi egaal resultaat is in no time gedaan en ondanks deze dunne textuur geeft de foundation als nog een mooie medium dekking. De huid ziet er egaler uit en wallen, pigmentvlekjes en roodheid worden verdoezeld, maar je huid blijft er als huid uit zien. Ook fijn: rimpeltjes en fijne lijntjes worden niet geaccentueerd, waardoor deze foundation ook een aanrader is als je een beetje ouder bent.

IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review IT Cosmetics Your Skin But Better foundation skincare review

Ik draag deze IT Cosmetics foundation in de kleur Light Cool 20. Het is toch altijd een beetje gokken, online reviews checken en geluk hebben of je een kleur goed hebt aangeschaft, maar het is een mooie match. Niet te roze, eerder iets neutraal en geeft absoluut een heel natuurlijk effect.

Qua finish is deze IT Cosmetics ‘Your skin but better’ foundation er eentje die heel natuurlijk oogt en onder de noemer semi-matte valt. Niet te glanzend, niet te mat en met een glow op de juiste plaatsen. Een klein beetje concealer onder de ogen, lichtjes afpoederen en je hebt er de hele dag geen omkijken meer naar. Nog een pluspunt: de huid krijgt er een soort airbrushed finish van en poriën vallen duidelijk minder op. Win-win-win!

In vergelijking met de CC+ Cream (Illumination) is de dekking van de foundation ongeveer gelijk, misschien nét iets minder. Verder is de textuur van de foundation wat dunner en voelt de CC+ iets voedender aan op de huid. Ook heeft de CC+ Illumination meer glow en een dewy finish. Maar ook deze foundation is een goede match met mijn drogere huidje, zelfs in de winter.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 15 januari 2022 at 08:56

  Ziet er super mooi uit op je huid! Zo jammer dat hier ook siliconen inzitten 😕

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 januari 2022 at 20:25

  Prachtige foto’s.
  Waar had jij die mooie spiegel gekocht?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2022 at 20:29

   Dankjewel voor je compliment! Die is van Søstrene Grene :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.