Beauty

Skincare | NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken (finale review)

5 januari 2022

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring
We zijn inmiddels alweer een paar weken verder met het gebruiken van de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken. NIVEA vroeg een tijdje geleden of ik de test nogmaals aan wilde gaan aangezien de lijn dit jaar uitgebreid werd en na een eerdere review van mijn bevindingen na vier weken is het nu tijd voor de finale review! Wat vind ik van de producten, wat is het resultaat en welke producten zijn mijn persoonlijke aanraders?

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken

Even een samenvatting van deze productlijn, zodat je alle informatie bij elkaar hebt. De NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 productlijn bestaat uit een serum, dagcrème en nachtcrème die beloven al in vier weken bestaande pigmentvlekken te verminderen en de vorming van nieuwe pigmentatie te voorkomen. Ook zorgen de producten voor een zachtere en gladdere huid met een mooie natuurlijke glow. De bijbehorende oogcrème helpt daarnaast om donkere kringen en wallen te verminderen waardoor je een frissere oogopslag krijgt. Als laatste is er nog de handcrème die de pigmentvlekken op de handen aanpakt. Zo heb je met deze vijf producten een volledige Luminous routine :)

Ingrediënten

NIVEA heeft voor deze productlijn ruim tien jaar intensief onderzoek naar pigmentvlekken – en het ontstaan ervan – gedaan en als resultaat kwam hier het steringrediënt ‘Luminous630®’ uit. In de producten zit onder andere ‘isobutylamido thiazolyl resorcinol’ (werkt pigmentoplossend/egaliserend), glycerine (werkt hydraterend), hyaluronzuur (geeft een vochtboost) en vitamine E (werkt beschermend). Aan de nachtcrème is onder andere shea boter toegevoegd voor een extra intensieve voeding en verzorging van de huid gedurende de nacht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De complete NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 verzorgingslijn bestaat uit de volgende producten:

– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Corrigerend Serum €39,99/30ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcrème SPF50 €39,99/40ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Nachtcrème €39,99/50ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Oogcontourcrème €32,99/15ml
– NIVEA LUMINOUS630 Anti-Spot Handcrème SPF15 €12,99/50ml

–> Klik hier voor de website van NIVEA voor meer informatie over deze producten.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring

Review

Pigmentvlekken zijn de donkere vlekjes op de huid die je vooral op je gezicht, decolleté en handen zichtbaar worden. Ze ontstaan door een combinatie van huidveroudering, erfelijkheid, langdurige stress, hormonale schommelingen, het gebruik van bepaalde medicatie en voornamelijk ook door zonschade. Je huid iedere dag goed beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon is dan ook zeker aan te raden om in ieder geval nieuwe pigmentvlekken minder snel te laten ontstaan. Het is dan ook fijn dat in de dagcrème een SPF50 (!) zit en in de handcrème een SPF15.

In het eerdere artikel over mijn ervaring met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten na vier weken gebruik ging ik uitgebreid in op ieder product afzonderlijk, klik hier om dit artikel te lezen. In dit artikel van vandaag deel ik daarom meer mijn algemene mening over deze productlijn én mijn persoonlijke favorieten/aanraders met je.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring

Allereerst vind ik de witte verpakkingen met goudkleurige en fuchsiaroze kleuraccenten heel fris in de badkamer staan. Door de blauwe kleur van de nachtcrème is het duidelijk dat dit product voor de avondroutine bedoeld is,  al had ik deze laatste liever zoals het serum en de dagcrème ook in een pompflacon gezien. Deze productlijn heeft een zachte en frisse geur en mijn huid reageert goed op de producten. Zelfs nu het winter is, is mijn huid nog steeds lekker zacht, soepel en velletjesvrij én heeft het een mooie, frisse glow waar ik heel blij mee ben.

Maar, hier moet wel een kleine kanttekening bij om rekening mee te houden. Mocht je nog geen ervaring hebben met exfoliërende producten dan kán het zijn dat je huid bij het overstappen naar deze producten de eerste periode wat droger wordt en eventueel losse velletjes produceert. Dat komt omdat er ingrediënten in zitten die de celvernieuwing versnellen en dode huidcellen sneller helpen afstoten, juist één van de dingen die ervoor zorgt dat bestaande pigmentvlekjes zo goed aangepakt kunnen worden. Niet schrikken, trouw volhouden en dan zal je merken dat je huid eraan went en er juist meer van gaat stralen en lekker soepel en zacht aan gaat voelen.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken review/ervaring

Het resultaat & mijn favorieten

Zoals vaker verteld heb ik door de zwangerschappen pigmentvlekken op mijn jukbeenderen gekregen, iets wat me best onzeker kan maken en ervoor zorgt dat ik toch wel dagelijks concealer en/of foundation draag. Deze hormonale hyperpigmentatie is een hardnekkige variant om aan te pakken maar tóch merk ik dat deze wat lichter van kleur en ook minder groot in omvang zijn geworden. Daarnaast merk ik dat kleinere spots op bijvoorbeeld mijn voorhoofd ook heel mooi vervaagd zijn. Het viel zelfs bij de wenkbrauw-artist op toen ik daar was voor een touch up, toch fijn als bevestiging :) Ook oogt mijn gehele gezicht net even wat rustiger en egaler, zoals je ziet op de voor- en nafoto’s.

Mijn persoonlijke aanraders en favorieten van de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten tegen pigmentvlekken? Dat zijn toch wel de volgende drie producten:

– het serum, ik heb het idee dat deze de hoogste concentratie werkzame stof bevat en helpt om aan een mooie dagelijkse ‘smeerdosis’ met werkzame bestanddelen te komen omdat je dit product zowel in de ochtend als in de avond gebruikt
– de oogcontourcrème, omdat ik het idee heb dat deze de huid onder mijn ogen echt een stukje frisser laat ogen en ik sinds het gebruik ervan veel minder last heb van droogtelijntjes onder mijn ogen waardoor concealer onder mijn ogen mooier aanbrengt en veel minder in de lijntjes trekt
– de dagcrème is misschien wel mijn meest favoriete product uit deze lijn. Niet alleen omdat deze simpelweg prettig in gebruik is en goed samen gaat met de rest van mijn routine, maar ook omdat er een SPF50 in zit én hij het heel erg goed doet als basis onder mijn make-up. Ik heb deze dagcrème ook buiten de samenwerking om al meerdere keren zelf aangeschaft, dus dat zegt ook wel wat over mijn oprechte mening als #skincarejunkie over dit product :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met NIVEA.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 januari 2022 at 09:23

  Fijne review.
  Ook zeer duidelijk.
  Dit ga ik op mijn shoplist zetten…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2022 at 10:54

   Leuk om te horen dat je het eens uit gaat proberen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.