Beauty

Foundation Friday | Physicians Formula the healthy foundation

7 januari 2022

Physicians Formula the healthy foundation review
Een foundation met huidverzorgende ingrediënten? Die moést ik natuurlijk uitproberen! Zeker wanneer het dan ook nog eens van een wat – in Nederland dan – minder bekend merk is, want het blijft toch leuk om zo wellicht eens wat anders te ontdekken :) Ik ging aan de slag met de Physicians Formula the healthy foundation voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Beauty | Mijn daily make-up routine (winter 2021/2022).’

Physicians Formula the healthy foundation review

Physicians Formula the healthy foundation

De belofte

Deze foundation wordt gepresenteerd als een langhoudende en ‘ademende’ foundation met een lichte formule en een medium dekking die op te bouwen is. Daarnaast zitten er huidverzorgende ingrediënten in verwerkt die op de lange termijn bijdragen aan huidverbetering en is er een SPF20 aan toegevoegd. Door de hypoallergene formule zonder parfum zou deze foundation voor ieder huidtype geschikt moeten zijn, zelfs de gevoelige huid. Pluspunt: de foundation is dierproefvrij en vegan!

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik inderdaad al snel dat het hier om een foundation en skincare-product in één gaat. En – je kent me – daar word ik heel erg blij van! De basis bestaat uit water, siliconen en kleurpigmenten (foundationbasis) waaraan verder onder andere zonnebloemolie, mongongo olie, evodia plantenextract, glycerine, retinol, rozewortelextract, hyaluronzuur en vitamine E (skincare). Dit maakt een mooie en interessante combinatie aan ingrediënten! Altijd fijn wanneer een make-upproduct méér doet dan enkel ‘op je huid’ te zitten en meewerkt aan een stukje huidverbetering.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Physician’s Formula ‘the healthy foundation’ kost €16,99/30ml en is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Douglas, Lookfantastic en Parfumdreams. Ik kocht hem zelf bij Douglas, aangezien ze hier op het moment van aanschaffen een mooie aanbieding hadden. Eén ding dat echt heel erg jammer is, is de kleurenselectie die van deze foundation in Nederland verkrijgbaar is. Officieel komt deze foundation namelijk in 24 kleuren, maar in Nederland zijn er maar zo’n 6 verkrijgbaar. Je moet dus maar nét geluk hebben of je een goede kleurmatch hiertussen kan vinden..

Physicians Formula the healthy foundation review Physicians Formula the healthy foundation review

Review

De Physicians Formula the healthy foundation komt in een glazen vierkante verpakking met zilverkleurige details en witte letters, die me eigenlijk een beetje aan Lancôme doet denken. Wel heel chique en door het glaswerk ligt het product lekker zwaar in je hand. Ergens dacht ik dat de foundation met een pompje kwam, waardoor ik moeite had met de dop. Niet eraf trekken dus maar draaien, want deze foundation komt met een grote applicator die we qua vorm herkennen als die in een lipgloss. Aan de ene kant niet heel hygiënisch aangezien er zo lucht bij het product kan komen en je steeds deze applicator over je gezicht heen haalt, maar aan de andere kant doe je dit natuurlijk (als het goed is) op een gereinigd gezicht én het maakt het verdelen van product wel heel eenvoudig.

Met deze applicator verdeel je dus de foundation over je huid waarna je hem met je vingers, sponsje of kwast uitwerkt. Bij deze foundation gebruik ik zelf graag een ronde foundationkwast waarmee ik hem heel mooi kan uitwerken en er een goede medium dekking uit haal. De hoeveelheid foundation die je met één keer uit de verpakking halen op de applicator hebt is hierbij ruim voldoende om je gezicht en een deel van je hals te bedekken. A little goes a long way en hiermee krijg je juist dat mooie versmeltende effect waardoor deze foundation een heel natuurlijke finish krijgt.

Physicians Formula the healthy foundation review Physicians Formula the healthy foundation review Physicians Formula the healthy foundation review

De dekking is dus medium, zéker op te bouwen naar iets meer maar ook goed uit te blenden tot je er een lichte dekking uit krijgt. Het is maar net wat je voorkeur heeft. De Physicians Formula the healthy foundation droogt op met een satijnen finish, niet te glanzend maar ook zeker niet te mat. Wel iets om rekening mee te houden: de foundation oxideert een klein beetje, waardoor je bij twijfels tussen twee kleuren goed voor de lichtere tint kan gaan omdat hij dus nog een klein beetje donkerder opdroogt na het aanbrengen. Ik draag zelf trouwens de kleur LC1, de lichtste kleur met een koele ondertoon. Misschien nét ietsje te rozig, maar een opvolgende tint was duidelijk te donker geweest en met een poeder en bronzer krijg ik de kleur alsnog heel mooi kloppend.

Voor een foundation met huidverzorgingsingrediënten vind ik de dekking heel goed en ook blijft deze foundation lang mooi op z’n plek zitten. Ook voelt hij heel prettig aan op de huid en is het een foundation die je met een iets rijpere huid met rimpeltjes en lijntjes ook goed kan hebben. Al met al zeker een aangename verrassing en een fijne verzorgende foundation die een aanrader is om eens te proberen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 9 januari 2022 at 16:17

  Nu ben jij ook wel gezegend met een mooi huidje, maar het ziet er fantastisch uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2022 at 10:55

   Dankjewel voor je compliment :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 januari 2022 at 16:29

  Zo mooi…..
  De verpakking is prachtig.
  Ik had gedacht dat de prijs veel hoger was…….
  Mooi resultaat.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 januari 2022 at 10:54

   Nou, inderdaad! Dit merk is heel goed betaalbaar en heeft echt mooie producten :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.