Beauty

REN Clean Skincare | Bio Retinoid

13 januari 2022

REN Bio Retinoid review/ervaring clean skincare
Retinol mag dan misschien hét anti-age ingrediënt zijn dat onder andere rimpels en fijne lijntjes aanpakt en zorgt voor een mooie glow, maar het staat er ook om bekend dat het flink irriterend kan zijn waardoor niet iedere huid er fijn op reageert. En daar komt REN Clean Skincare om de hoek met de vegan en plantaardige Bio Retinoid productlijn als effectief maar tegelijkertijd mild alternatief voor retinol. In dit artikel lees je er alles over, inclusief tips en first impressions!

‘Lees ook: Skincare | Dit zijn dé 5 ingrediënten voor een mooie huid.’

REN Bio Retinoid review/ervaring clean skincare

REN Bio Retinoid producten als krachtig plantaardig alternatief voor retinol

Ingrediënten

Net als producten met retinol pakt de REN Bio Retinoid lijn effectief rimpels en fijne lijntjes aan en zorgt het voor een mooie glow en stevigere huid, maar dan in een formule die de huidbarrière niet aantast of irriteert. Dit doet REN met een plantaardige ingrediëntenmix, variërend per product, van onder andere:

Bidens Pilosa, een veganistisch en plantaardig alternatief voor retinol dat helpt de huid te verstevigen en kalmeert, terwijl het effectief huidveroudering zoals rimpels en lijntjes aanpakt
–  rode micro algen, voor een liftend effect en verzachtende werking op rimpels
olijvenbladextract, vertraagt de eerste tekenen van huidveroudering en voorkomt verlies van stevigheid, ook kalmeert en ondersteunt dit het natuurlijke afweersysteem van de huid
rozenbottelolie, rijk aan omega 3 en 6 en vitamine A en C die samen een voedende en verzorgende werking hebben en een sterke vochtbarrière van de huid ondersteunen
duindoornolie, zorgt voor een gladder huidoppervlak en verbetert de stevigheid van de huid.

Verder zijn er, afwisselend per product, ingrediënten zoals ceramiden, niacinamide, squalane, hyaluronzuur, lijnzaadolie, vitamine E, melkzuur en vitamine C aan toegevoegd.

Prijs en verkrijgbaarheid

De REN Clean Skincare Bio Retinoid productlijn bestaat uit drie producten:

REN Bio Retinoid Youth Serum 30ml/€74,00
REN Bio Retinoid Youth Concentrate Oil 30ml/€65,00
REN Bio Retinoid Youth Cream 50ml/€65,00

De producten van REN zijn online te koop bij onder andere Perfectly Basics, Skins Cosmetics en Care for Skin of zoek hier naar een fysiek verkooppunt bij jou in de buurt.

REN Bio Retinoid review/ervaring clean skincare

Hoe en wanneer te gebruiken?

Het is met nieuwe producten altijd even kijken hoe en waar je deze het beste kan gebruiken op de dag en in welk moment van je stappenplan. Wil je deze drie producten toevoegen aan je skincare routine, dan is deze volgorde aan te raden:

* in de ochtend gebruik je het Bio Retinoid Youth Serum en de Bio Retinoid Youth Cream ná het reinigen van je huid (plus eventueel exfoliant) en sluit je af met een product met zonbescherming
* in de avond reinig je je huid, gebruik je eventueel een exfoliant en breng je daarna het Bio Retinoid Youth Serum, de Bio Retinoid Youth Concentrate Oil en als laatste stap de Bio Retinoid Youth Cream aan.

Kortgezegd is het Youth Serum de ‘age-well’ krachtpatser van de drie, geeft de Youth Cream een rijke dagelijkse verzorging en biedt de Youth Concentrate Oil een intense voeding en extra ondersteuning aan de huidbarrière. Mocht je de producten één voor één aan je bestaande routine toe willen voegen, dan zou ik aanraden om met het serum te beginnen.

REN Bio Retinoid review/ervaring clean skincare

First impressions

Als skincarejunkie word ik heel erg blij van producten zoals deze. Niet alleen omdat de filosofie van dit merk me aanspreekt, maar ook omdat de producten geen nasties bevatten, bomvol actieve en bewezen effectieve ingrediënten zitten en daarnaast alle producten zijn geformuleerd met de gevoelige huid als uitgangspunt. Daarnaast zijn de producten ook nog eens vegan en proefdiervrij.

Het Youth Serum is een lichtgewicht serum dat snel intrekt en de huid een fluweelzacht gevoel geeft. De Youth Concentrate Oil is duidelijk een rijke en voedende olie die de huid laat stralen en direct soepel maakt, zónder een vettig of plakkerig laagje achter te laten. De Youth Cream doet me qua textuur aan een bodylotion denken, smeert heel fijn uit en is perfect voor de drogere huidjes. De producten hebben een zachte prettige geur en zijn ook nog eens zuinig in gebruik; 1 pompje van zowel het serum als de crème en een druppel of 4/5 van de olie zijn voldoende per keer om het gezicht en de hals te kunnen insmeren.

Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van een mooi retinol/vitamine A product in mijn routine. Zeker nu ik langzaamaan wat meer richting de 40 ga, merk ik dat dit één van de ingrediënten is waar mijn huid heel goed op reageert en zeker als het aankomt op huidversteviging, het krijgen van een mooie glow en het aanpakken van pigmentvlekjes, rimpels en fijne lijntjes. Samen met regelmatig (mild) exfoliëren toch wel dé musthaves als het op ‘age-well’ aankomt.

Mijn eerste bevindingen over de REN Bio Retinoid producten is positief, en dat terwijl ik toch echt wel een beetje sceptisch ben als het om producten zonder retinol gaat die beloven net zo krachtig te zijn. Maar na slechts enkele dagen gebruik merkte ik al een positief effect ervan op mijn huid. Met een week trouw gebruik ogen de rimpeltjes en lijntjes op mijn voorhoofd en bij de neus-lippenplooi ‘zachter’, heeft mijn huid een mooie frisse gloed gekregen en overall reageert mijn huid simpelweg goed op de producten. Dat merk ik omdat mijn huid comfortabel, soepel en zacht aanvoelt en ook de roodheid en reactiviteit van mijn huid wat gekalmeerd is. Een mooie combinatie waar ik heel blij mee ben. Heel positieve first impressions dus en ik ben dan ook heel benieuwd wat deze producten op langere termijn met mijn huid zullen doen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.