Lifestyle

Liefde | Dit zijn de trouwtrends van dit moment

10 januari 2022

trouwtrends trouwen trends 2022 2023
In mei van dit jaar ben ik zelf alweer twaalf jaar getrouwd en het is een dag waar ik met veel warme gevoelens aan terugdenk. En alhoewel de trouwtrends door de jaren heen best wel wat veranderd zijn, blijft de basis natuurlijk hetzelfde: een dag die om jou en je partner draait en waarin jullie de liefde voor elkaar vieren samen met jullie geliefden erbij. Maar in de gehele aankleding van die dag zijn er zeker een aantal duidelijke trends te spotten.. Wellicht leuk voor wat inspiratie voor jouw aankomende huwelijk in 2022 of 2023?

‘Lees ook: Health | 5 tips voor een betere nachtrust.’

trouwtrends trouwen trends 2022 2023

Dit zijn de meest opvallende trouwtrends van dit moment

Een kleinere ceremonie

Een meer intieme bruiloft. En dan niet alleen omdat het vanwege de maatregelen de afgelopen twee jaar niet anders kón, maar ook omdat er een switch plaats heeft gevonden waardoor er steeds beter wordt nagedacht over wie we nu echt op deze bijzondere dag om ons heen willen hebben. Geen verplichtingen of ‘moetjes’ meer, maar met aandacht die mensen uitnodigen die echt dichtbij jullie als koppel staan. Mede hierdoor zullen er ook minder bruiloften zijn waarbij mensen niet enkel nog voor de ceremonie zelf komen, maar echt de hele dag aanwezig zullen zijn.

De outfits aanpassen aan de locatie

Er wordt de afgelopen jaren steeds vaker gekozen voor een specifiekere trouwlocatie; van een kasteel, landgoed, het strand of bijvoorbeeld een bepaald mooi gestyled huis. En dat heeft er eigenlijk ook voor gezorgd dat er een verandering is gekomen in de keuze voor de outfit. Waar eerder één van de eerste aandachtspunten de aanschaf van het trouwpak of de trouwjurk was, is het eigenlijk handiger om eerst de locatie te bepalen. Die zorgt namelijk voor een bepaalde sfeer, stijl en heeft een bepaalde look&feel die de keuze op hét pak of dé jurk kan beïnvloeden om het gehele plaatje kloppend te maken. Zo zal je voor een huwelijk op een strand met beachy vibes toch echt op andere kleding, schoenen, accessoires en zelfs een andere make-up en kapsel uitkomen dan wanneer je op een landgoed met bohemian decoratie gaat trouwen.

trouwtrends trouwen trends 2022 2023 trouwtrends trouwen trends 2022 2023

Niet dezelfde trouwringen

Natuurlijk is het heel erg mooi en kan het volledig in jullie stijl en bij jullie persoonlijkheid passen om te kiezen voor een mooie set matchende trouwringen; twee ringen in dezelfde stijl, kleur en afwerking die het duidelijk maakt dat het om trouwringen gaat met hooguit een verschil in breedte of de keuze voor het toevoegen van een steentje in één van de ringen. Maar, wat nou als de persoonlijke (kleding)stijl van jou en je partner simpelweg te verschillend is? Dan hoef je natuurlijk niet te gaan voor een set trouwringen ‘omdat het zo hoort’ maar kan je gerust kiezen voor andere specifiek uitgekozen ringen voor de dag zelf. Doordat je ze alsnog samen uitkiest, er een gravering in komt, ze in hetzelfde ringendoosje aangereikt worden en je dit sieraad op jullie trouwdag bij elkaar om zal doen zal het alsnog als júllie trouwringen aanvoelen.

Opvallend is dat er ook steeds vaker wordt gekozen voor meer bijzondere trouwringen. Denk hierbij aan handgemaakte ringen die jullie samen met een goudsmid ontwerpen, fairtrade ringen gemaakt van fair trade goud en/of gerecycled goud, trouwringen met een vingerafdruk van je partner en ringen met meer organische vormen en een natuurlijkere afwerking.

trouwtrends trouwen trends 2022 2023

Een meer ontspannen dag

Eerder waren bruiloften met een strak draaiboek heel normaal, waardoor er in het draaiboek amper tijd overbleef voor spontane momenten of een adempauze. Van het ophalen tot aan de trouwlocatie, de ceremonie, het taartmoment, fotoshoot, diner, feest en afsluiting aan werd een redelijk strak tijdschema vastgehouden. En alhoewel het heel fijn is om de grote lijnen vast te hebben staan, zal menig getrouwd koppel terugkijken en het ermee eens zijn dat de dag heel snel voorbij vliegt en ze liever hier en daar terugtrekmomentjes hadden gehad. Een half uurtje extra hier en daar om even te reflecteren, te knuffelen, een traan van spanning te laten, wat te drinken.. Zodat je weer opgeladen en met volle aandacht samen voor het volgende moment van jullie dag verder kan gaan.

trouwtrends trouwen trends 2022 2023

Maak het júllie dag!

Juist in deze bijzondere tijden hebben we allemaal veel tijd gehad om na te denken over bepaalde processen in het leven. Een trouwdag ga je – als het goed is – maar één keer in je leven aan. Dus schuif alles aan de kant en ga er samen met je partner voor zitten om te brainstormen over deze bijzondere dag. Blijf dichtbij jullie, waar jullie voor staan en wat bij jullie past en laat dit terugkomen tot in de kleinste details. Van het ontwerp van de save the date en de uitnodigingen, in de keuze én de styling van de trouwlocatie, de aankleding van de dinertafel(s), het kiezen van de playlist of live-band.. en denk ook zeker eens aan een bewuste keuze voor jullie trouwambtenaar voor een onvergetelijke persoonlijke ceremonie.

Hoe je jullie dag ook in gaat vullen: geniet van de voorpret, van elkaar, júllie dag en.. vier de liefde!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.