Huis & interieur Lifestyle

Home | Met deze tips blijft je boeket bloemen langer mooi

17 februari 2022

boeket bloemen langer mooi tips
Hier in huis staat er eigenlijk altijd wel een verse bos bloemen op tafel en dan heb ik duidelijk een voorkeur voor het type veldboeket, waarbij geen bloem hetzelfde is. Ik geniet er dan ook iedere dag weer van omdat het boeket gedurende de tijd dat het staat ook nog eens verandert doordat knoppen uitkomen en bloemen zich ontplooien. Love it! Vaak kan ik zonder al teveel moeite tot wel twee weken van mijn bloemen genieten en ik deel dan ook heel graag mijn tips met je waardoor je boeket bloemen langer mooi blijft!

boeket bloemen langer mooi tips

4 tips om je boeket bloemen langer mooi te houden

1. Een schone vaas

Een schone vaas is de beste start voor je verse boeket bloemen. Spoel een vaas dus zeker niet alleen een keertje om voordat je je nieuwe bloemen erin plaatst, maar was hem echt goed schoon met een sopje en sponsje en droog hem daarna goed af. Kies het liefst voor een vaas van glas, omdat bacteriën hier zich het minst makkelijk aan hechten.

2. Vers water en een beetje extra hulp

Vul de vaas ongeveer twee-derde tot drie-kwart met schoon water, dat het liefst nét een klein beetje lauwig is en voeg hier een kleine hoeveelheid bloemenvoeding aan toe. Sommigen zeggen dat dit laatste enkel een marketingding is, maar ik merk persoonlijk duidelijk verschil wanneer ik wel of geen extra voeding gebruik. Snijd vervolgens de bloemstelen met een scherp mesje of bloemenschaar schuin af, verwijder al het blad dat onder water zal komen te staan en plaats de bloemen in het water.

3. Een opfrisbeurt

In de wintermaanden kan je boeket na ongeveer een weekje een opfrisbeurt gebruiken. Haal bruinverkleurde bloemen en blaadjes weg en verwijder uitgebloeide bloemen uit de bos, was de vaas schoon, voeg vers water en wederom een klein beetje bloemvoeding toe, snijd de bloemen een centimeter korter en zet ze weer in het water. Je zal zien dat de bloemen weer opleven en zo makkelijk nog even doorkunnen. In de zomermaanden kan het zijn dat dit opfrisbeurtje na iedere drie à vier dagen nodig is. Dit zie je al snel wanneer het water wat troebel wordt en de bloemen wat slapjes worden.

4. De perfecte plek voor je boeket

Bloemen houden er niet van om op de tocht te staan en staan ook niet graag op een warme plek. Recht voor een raam waar de zon een flink aantal uur per dag naar binnen schijnt of direct naast een verwarming zijn dan ook niet de beste plekjes voor je bloemen. Kies liever voor een mooi plekje op een tafel of dressoir, nét een beetje ‘uit de loop’ zodat er ook geen tocht langskomt. Extra tip: zet je boeket niet naast de fruitschaal. Fruit produceert namelijk een stofje tijdens de rijping wat ervoor zorgt dat bloemen sneller verwelken.

‘Lees ook: Home | Tips voor kind- en diervriendelijke planten.’

boeket bloemen langer mooi tips

Bloemen abonnement tip

Sinds een tijdje ben ik overgestapt van bloemenabonnement en heb ik iedere twee weken een verse bos Bloemen van de teler op tafel staan. Ze worden in een speciale doos verzonden en komen op deze manier kakelvers binnen. Het veldboeket vind ik persoonlijk prachtig, er zit een mooi aantal stelen voor een volle en afwisselende bos in en – zeker met bovenstaande tips – staat mijn bos zo een kleine twee weken op tafel. Ook fijn: de bossen gaan al vanaf €14,95 per bos en dit is ook de grootte die je op de foto’s in dit artikel ziet. Leuke extra: op dit moment krijg je de mooie ‘smoked’ vaas van de foto hierboven gratis bij je eerste boeket. Tof! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 februari 2022 at 09:02

    Prachtig boeket bloemen.
    Ik kan niet tegen bloemen en planten in huis.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.