Beauty

On trend | Curtain bangs (tips, tricks & how to)

1 februari 2022

curtain bangs tips tricks knippen, in model brengen
Ondanks dat curtain bangs juist in de jaren 60-70 erg populair waren, zijn ze alles behalve ouderwets of truttig. Ze zijn juist weer helemaal terug van weggeweest door celebrities als Ariane Grande en Gigi Hadid. Curtain bangs (ook wel ‘gordijntjes’ genoemd) lijken misschien op het eerste gezicht op een simpele uitgegroeide pony maar kunnen juist de perfecte moderne en nonchalante touch geven aan jouw kapsel. In dit artikel lees je enkele handige tips en tricks voor de perfecte curtain bangs en hoe je deze mooi kan stylen.

‘Lees ook: Beauty | Make-up tips voor de perfecte wenkbrauwen.’

Tips voor de perfecte curtain bangs

De juiste lengte

Volgens Charlie, van de Nederlandse Kappersunie, draait het bij curtain bangs vooral om de verhoudingen van je haar en gezicht. Pas je de curtain bangs goed toe dan kunnen ze je gezicht langer doen lijken. Hierdoor passen ze goed bij vrouwen met een rond of hoekig gezicht. Je kunt met curtain bangs ook je kaaklijn en wangen van je gezicht accentueren. Zorg er in dat geval voor dat de punten van de curtain bangs precies landen op je kaaklijn. Curtain bangs kunnen er bovendien voor zorgen dat je haar voller lijkt. Hierdoor is dit kapsel zeer geschikt voor vrouwen met dun of fijn haar.

In bovenstaande video zie je vanaf ongeveer minuut 5 dé techniek om je curtain bangs mooi te stylen. Alles wat je nodig hebt is een ronde borstel en een föhn :)

En ook deze video laat je zien hoe je je curtain bangs op verschillende manieren kan stylen. Ik weet zeker dat je zo nóg meer plezier uit je nieuwe kapsel zal halen. Oefening baart kunst!

Je curtain bangs bijhouden

Een beetje uitgroei is niet erg maar om de Curtain bangs bij te houden kun je deze het beste elke 5-6 weken bijknippen. Wordt jouw pony nu snel vettig door het contact met de huid van je voorhoofd en omdat je een pony al snel vaker aanraakt, was dan simpelweg alleen je bangs of spray ze met wat droogshampoo om zo overtollig talg te absorberen. Haal er vervolgens een borstel doorheen voor wat extra volume of föhn ze met een ronde borstel mooi in model.

Twijfel je hierdoor of curtain bangs iets voor jou zijn? Denk er niet te lang over na. Ondanks dat je met curtain bangs goed kan spelen met je gezichtsverhoudingen, zijn ze met elk type gezicht en met vrijwel elk kapsel te combineren. En omdat het geen heel drastische knipsessie is, groeien ze ook relatief snel weer bij als je het toch niets vindt.

kappersmodellen gratis haren knippen

Tip | Gratis je haren laten knippen

Wil jij gratis curtain bangs door echte professionals, maar zit je momenteel wat krap bij kas? Meld je dan gratis aan op kappersmodellen.nl. Hier kan je namelijk gratis je haren laten knippen door kappers in opleiding. Zij een goede training, jij een trendy nieuw kapsel. Win-win!

En hey, stiekem is het ook best leuk dat je helemaal on trend bent wanneer je je korte pony aan het uitgroeien bent. Is die vervelende tussenlengte ineens helemaal hot! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 2 februari 2022 at 00:22

    Fijne tips…..
    Ik knip telkens een stukje af maar dit zal ik niet meer doen….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.