Lifestyle

Feel good | ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ – Charlie Mackesy

22 februari 2022

de jongen de mol de vos en het paard, Charlie Mackesy boek
Al lange tijd volg ik het account van kunstenaar Charlie Mackesy op Instagram en haal ik veel herkenning, soms een opsteker en ook zeker troost uit de mooie illustraties en teksten over ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Sinds kort heb ik hiervan ook het boek in huis en ik vind het werkelijk prachtig hoe zoiets ogenschijnlijk simpels zoveel diepere lagen in zich heeft.. Prachtig! Het boek behoort al twee jaar tot de bestverkochte boeken en ik deel graag mijn enthousiasme hierover met je.

‘Lees ook: Mindstyle | 3 tips voor een positieve mindset.’

Sinds het verschijnen in maart 2020 zijn er al 484.000 exemplaren van De jongen, de mol, de vos en het paard verkocht. Het stond in 2021 onafgebroken in de Top 10 van de Bestseller 60, voerde meerdere weken de ranglijst aan en ook dit jaar lijkt het succes zich voort te gaan zetten. Kunstenaar en auteur Charlie Mackesy (52) begon als illustrator voor Oxford University Press en cartoonist voor The Spectator, waarna hij werd opgemerkt door kunstgaleries. Het grote succes van zijn reis met de jongen, de mol, de vos en het paard kwam geheel onverwacht.

“Mensen laten mij weten welk gevoel de illustraties bij hen oproepen, wat het losmaakt. Als ik dat lees, ervaar ik het grootste succes van mijn boek. Het enige wat voor mij telt zijn  de e-mails waarin mensen schrijven: “Dit boek heeft me echt geholpen”. – Charlie Mackesy

Charlie Mackesy | De jongen, de mol, de vos en het paard | Kok Boekencentrum | ISBN 9789026623844 | 128 pagina’s | €20,00 o.a. via bol.com

de jongen de mol de vos en het paard, Charlie Mackesy boek

“Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant, maar bijna alles gebeurt van binnen.”

Dit boek vertelt een prachtig verhaal over vriendschap, jezelf (durven) zijn en liefde. Je kan het boek als een doorlopend verhaal lezen, maar bijna iedere tekst op zichzelf is bijna poëtisch te noemen en bevat een mooie levensles, een leermoment en een helende of troostende achterliggende gedachte. Een liefdevol boek dat mijn hart heeft gestolen en dat me telkens weer ontroerd, warme gevoelens geeft en het maakt een prachtig cadeau voor de loved ones om je heen.

Winactie
Ik mag 2x dit prachtige boek weggeven! Je kan natuurlijk meedoen voor jezelf maar wellicht wil je een kansje wagen om iemand anders met dit boek te verrassen. Om in de feel good vibes van dit boek te blijven..

–> Deel onder dit artikel een fijne tip achter voor iets dat jou een lach op je gezicht tovert, je opbeurt en/of waardoor je lekker(der) in je vel komt te zitten.

That’s all! Laat wel een geldig e-mailadres achter bij je reactie. Deze is alleen voor mij zichtbaar en gebeurt verder niks mee, maar dan kan ik wel contact met je opnemen als je wint :) Meedoen kan tot en met zondag 27 februari 2022, 23.59u. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van SophiaG
  Reply SophiaG 27 februari 2022 at 19:26

  Een fijne wandeling samen met mijn dochters

 • Avatar van Wessel
  Reply Wessel 27 februari 2022 at 19:10

  Voor mij is een goede kop koffie iets dat mij altijd een positieve vibe geeft! De teksten uit dit ontzettend mooie boek, met een lach en een traan, zou ik maar wat graag in de opvoeding van onze kids aan hen meegeven!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 27 februari 2022 at 14:56

  Luisteren naar het favoriete liedje van mijn vader, dat hij vroeger voor me zong. Brown Eyed Girl van Van Morrissen.

 • Avatar van Henk
  Reply Henk 27 februari 2022 at 11:27

  Wat mij opbeurt is een gezellig etentje met vrienden.

 • Avatar van Imke Jager
  Reply Imke Jager 26 februari 2022 at 21:01

  leuk voor een klein boeken wurmpje

 • Avatar van Dina Neutel
  Reply Dina Neutel 26 februari 2022 at 13:51

  Mijn lach verschijnt altijd als ik mijn kleinzoon van 10 maanden weer zie! Elke vrijdag oppassen wat een geluk voor deze oma !

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 26 februari 2022 at 10:08

  leuk ik doe mee en ik word bij om moe en voldaan thuis te komen naar een stuk hardlopen in weer en wind. even tijd voor me zelf naar mijn werk in de gehandicapten zorg waar ik ook erg van geniet

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 26 februari 2022 at 07:59

  Ik word blij van bewust kleine geluksmomentjes creëren: een compliment aan een collega voor die leuke broek, een kopje koffie brengen naar manlief die boven aan het werk is, het lievelingseten van de kinderen koken, een praatje met een eenzame man op leeftijd,… etc. Door dit kleins te geven zul je zien, je krijgt ook zoveel terug! ❤️ Het boek De jongen, de mol, de vos en het paard is een bundel vol met boodschappen en levenslessen, recht uit het hart! Wat zou ik deze graag met iedereen die ik liefheb willen delen! Maar ik zou er ook zèlf energie en inzichten eruit willen halen, want ook ik moet af en toe die glimlach op mijn gezicht bewust opzoeken! 📓☺️

 • Avatar van Galinka van Bokhorst
  Reply Galinka van Bokhorst 25 februari 2022 at 16:25

  Elke dag iets opschrijven waar je blij van wordt. Al is het maar iets kleins als het zingen van een vogel of een krokussen die aan het bloeien is. Want elk klein gelukje maakt dat je er blij van kan worden. Zelf doe ik ook graag yoga nidra sessies en meditaties om weer tot mezelf te komen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 februari 2022 at 10:19

  Ik voel me altijd beter na een wandeltocht.

 • Avatar van Marjan Zuid
  Reply Marjan Zuid 25 februari 2022 at 05:53

  Lekker wijnen met vriendinnen. Dan blijft het niet bij een glimlach maar rollen de tranen over mijn wangen van het lachen.

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 24 februari 2022 at 17:00

  Naar buiten! Er is altijd wel iets waar ik blij van word. Ik ben nogal gevoelig voor de donkere dagen en als ik dan nu buiten loop en de krokusjes zie bloeien dan word ik daar echt blij van! Bovendien doet de frisse lucht en de beweging sowieso goed

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 24 februari 2022 at 16:34

  Even echt de tijd nemen om te kijken naar mijn kinderen tovert altijd een lach op mijn gezicht. De puurheid van kinderen is erg mooi. Ik zou dit boek graag aan mijn zusje geven, ik denk dat ze er iets aan kan hebben.

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 24 februari 2022 at 14:32

  Een dikke knuffel van mijn kindjes, dat tovert alleen al als ik eraan denk een grote glimlach op mijn gezicht en geeft mij een gelukzalig gevoel… en wauw, zo’n fantastisch mooi boek! Mijn collega’s en ik zijn in de afgelopen periode regelmatig met zo’n mooi verhaal en/of mooie spreuk uit ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ verrast door onze coach. Een mooie levensles, een leermoment en een helende of troostende achterliggende gedachte… mooi en allesomvattend zoals je dit omschrijft. Dit boek mag eigenlijk niet in onze ‘bibliotheekkast’ op het werk (gevuld met diverse vakliteratuur) ontbreken… Een prachtige aanvulling om op een ‘bad day’ er even bij te pakken, een collega te verassen met een mooie spreuk of gewoon ter inspiratie… Ik doe daarom graag mee voor mijn lieve top-team!

 • Avatar van Gaby Andel
  Reply Gaby Andel 24 februari 2022 at 12:06

  Vrolijk?! Mijn vrolijkheid is de laatste tijd een beetje zoek, omdat ik behoorlijk ziek (geen corona) ben. Wel ben ik voor heel veel dingen dankbaar, zelfs voor de kleinste dingen! Ik vind mijn troost in het lezen van een boek of van warme gedichten. Ik doe heel graag mee want ik ben heel benieuwd naar dit boek en hopelijk vind ik bij dit boek mijn vrolijkheid wat terug!!

 • Avatar van Ron
  Reply Ron 24 februari 2022 at 11:09

  Ik word vrolijk als ik door onze fotoalbums blader met foto’s van onze vakanties.

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 24 februari 2022 at 07:54

  Ik kan blij worden als m’n vader die al jaren erg depressief is een glimlach op z’n gezicht krijgt als hij zn pasgeboren klein dochter vast houdt en zegt dit is mn licht puntje. Als ik een boek win gaat het naar hem.

 • Avatar van Sammie
  Reply Sammie 24 februari 2022 at 07:47

  Ik word op het moment al blij wanneer ik ‘s morgens met een wat lichter gevoel opsta, in deze, voor mij, wat donkerder tijd. Graag lees ik dit boek en haal daar wat extra lichtpuntjes uit..

 • Avatar van Elsbeth
  Reply Elsbeth 24 februari 2022 at 07:32

  Heb er al zoveel over gehoord. Het brengt je innerlijke een duwtje naar positiviteit en bewustwording. Doe graag mee aan de winactie.. 😊

 • Avatar van Marja
  Reply Marja 23 februari 2022 at 23:46

  Mijn dochtertje die lacht, dat brengt de grootste glimlach

 • Avatar van annemiek bosdijk
  Reply annemiek bosdijk 23 februari 2022 at 22:44

  Een sneeuwpop maken met het hele gezien. En daarna aan de chocomelk met speculaas. Helaas was er dit jaar geen genoeg sneeuw om er eentje te maken.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 23 februari 2022 at 20:28

  Heel erg mooi boek, 8k doe erg graag mee 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 • Avatar van Debby Koeman
  Reply Debby Koeman 23 februari 2022 at 19:43

  Ik waag graag een kansje voor dit prachtige boek. Me time is het aller belangrijkste. Het maakt niet uit wat je doet, als je je er maar goed bij voelt. Lekker shoppen, uitgebreid in bad of op de bank wegkruipen met een boek. Je kunt past voor andere zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt!

 • Avatar van Cobie
  Reply Cobie 23 februari 2022 at 19:08

  Waar ik blij van wordt? Kleine dingen, een kopje koffie in de eerste lentezon, wanneer mijn kinderen het weekend thuis komen, iemand een complimentje geven, lente en herfst, een leuk liedje op de radio en natuurlijk van dit feel goed book (om te lezen, te herlezen en voor te lezen :) )

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 23 februari 2022 at 18:32

  Ik ben nu 7 maanden trotse moeder van een dochtertje Fenna. Zij tovert iedere dag een lach op mijn gezicht, hoe chagrijnig of moe ik ook ben, van haar wordt ik altijd vrolijk! wat we veel samen doen is boekjes lezen (mama lezen Fenna kijken) dit vind ze super leuk! dit boek winnen zou dan pok fantastisch zijn!

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 23 februari 2022 at 18:13

  Ik loot heel graag mee.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 23 februari 2022 at 17:52

  Op een dag zoals vandaag wanneer de zon lekker schijnt een wandeling te gaan maken. Heel simpel maar ik word er erg vrolijk en gelukkig van :)

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 23 februari 2022 at 15:06

  Ik waag graag een kansje voor dit mooie boek!

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 23 februari 2022 at 14:01

  Kijk naar elkaar om en doe iets belangeloos voor een ander. En enthousiasme en de liefde die je er voor terug krijgt, die bezorgt mij een hele grote glimlach.

 • Avatar van Marja Legius
  Reply Marja Legius 23 februari 2022 at 13:31

  Een wandeling met de hond in het bos. Elke keer ontdekken we iets nieuws. Een bloemknop. De eerste paddenstoelen of een eekhoorntje dat druk bezig is. Ik kan mijn gedachten dan even ordenen en geniet van al die kleine dingen in de natuur,

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 23 februari 2022 at 12:59

  Met het hele gezin lekker te bos in genieten van elkaar en de mooie natuur!

 • Avatar van Erwin Troost
  Reply Erwin Troost 23 februari 2022 at 12:59

  Iedereen zou dit boek in huis moeten hebben. Ik geef het telkens een ander cadeau om weer die kleine dingen groots te maken en beseffen.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 23 februari 2022 at 12:44

  Meer om je heen kijken en genieten van de mooie dingen die je ziet. En dan ineen heb je die mooie glimlach op je gezicht. Zeker nu de lente eraan komt en die mooie bloemen zich weer laten zien. Genieten is het.

 • Avatar van m chen
  Reply m chen 23 februari 2022 at 12:17

  Een wandeling in de natuur dan zie je vanzelf iets waar een glimlach komt!

 • Avatar van Anne Bolijn
  Reply Anne Bolijn 23 februari 2022 at 11:53

  Als mijn kinderen een grappig woordgrapje maken. Daar kan ik altijd goed om lachen en voel ik me trots, omdat ze al zo veel weten.

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 23 februari 2022 at 11:38

  Dit lijkt me een prachtig boek en wat superfijn dat iemand het kan winnen. Ik word altijd blij van mijn poezenkind, ze maakt me altijd aan het lachen. Ik word ook blij als ik iemand anders blij kan maken. Ook van de vogels die tjilpen s’ochtends vroeg word ik blij of mensen om mij heen waar ik van hou en andersom.

 • Avatar van cobi
  Reply cobi 23 februari 2022 at 11:01

  Wat een leuke winactie!
  Ik doe heel graag mee

 • Avatar van Ilse Brinkhuis
  Reply Ilse Brinkhuis 23 februari 2022 at 10:56

  Ik krijg een lach op mijn gezicht als ik op mijn kleindochters mag passen, als het zonnetje schijnt op een koude dag, als ik met de honden op de bank lig te koelen, en een heerlijke wandeling maak door de natuur.

 • Avatar van Fenna
  Reply Fenna 23 februari 2022 at 10:56

  Beetje afgezaagd maar grappige dierenfilmpjes doen het nog altijd goed bij mij als ik even lachtherapie nodig heb ;)

 • Avatar van Willem de Wal
  Reply Willem de Wal 23 februari 2022 at 10:18

  Waar ik al jaren een goed gevoel van krijg, zijn mijn ritjes op de racefiets en uiteraard krijg ik elke keer een lach op mijn gezicht wanneer mijn kleine nichtje en neefje bij mij op bezoek komen.

 • Avatar van Xaviera Jamie
  Reply Xaviera Jamie 23 februari 2022 at 09:40

  Wanneer de kinderen uit school met gestrekte armpjes op me afrennen!

 • Avatar van Alida
  Reply Alida 23 februari 2022 at 09:28

  De natuur in, het horen van de fluitende vogeltjes, de roofvogel spotten, of het hertje dat wegspurt. Geen telefoon, muziek of andere afleiding, gewoon de natuur en zien, horen en de rust pakken om even te genieten.

 • Avatar van Linda tromp
  Reply Linda tromp 23 februari 2022 at 09:09

  Een heerlijk boek om te lezen als ik wacht tijdens mijn behandelingen in het ziekenhuis eff verstand op nul en wegdromen eff weg uit de realiteit

 • Avatar van Grete Karina
  Reply Grete Karina 23 februari 2022 at 09:07

  Ik ben wijkverpleegkundige en als mijn dementerende cliënten achter het raam stralend naar mij staan te zwaaien als ik er aan kom word ik helemaal blij van binnen.

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 23 februari 2022 at 08:13

  Even tijd voor mezelf nemen daar word ik blij van, bijvoorbeeld als de kinderen slapen in bad met thee ,chocola en een fijn boek. Of een wandeling maken. Zo fijn! Dit boek ziet er zo mooi uit en lijkt mij fantastisch om keer op keer van te genieten

 • Avatar van Astrid van Rekom
  Reply Astrid van Rekom 23 februari 2022 at 07:54

  Heerlijk op de bank met de katten op mij en mijn lief naast mij.

 • Avatar van Majonne
  Reply Majonne 23 februari 2022 at 07:46

  Ik word blij als ik spullen een tweede leven kan geven. En dan vooral als ik zie dat mensen er blij van worden die dit anders misschien niet hadden kunnen aanschaffen. Onlangs kreeg ik een zelfgemaakt armbandje, dat deed die mevrouw altijd. Niet veel geld maar met een klein gebaar wilde ze zo iets terugdoen. Zo lief, dat toverde echt een brede lach op mijn gezicht.

 • Avatar van iliveformydreams.com
  Reply iliveformydreams.com 23 februari 2022 at 07:42

  Och dat is lekker met een mok thee een boek lezen. Ik heb het boek zelf al maar wil hem graag mijn vriendinnetje die een lastige periode doorgaat hem cadeau doen <3

 • Avatar van Valérie
  Reply Valérie 22 februari 2022 at 23:13

  Kijk eens wat vaker om je heen. Dan zie je een regenboog, een vlinder of de zonsopkomst. Je help een ouder persoon oversteken. Een kindje die in de plassen stampt en lekker meedoen omdat het kan. De buurman, buurvrouw of een totale vreemde een bloemetje geven.
  Zie de reactie, dat zijn de momenten.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 22 februari 2022 at 23:08

  Niets mooier dan mijn kleinzoon, een grappenmaker, die je écht aan het lachen maakt, zeker als hij mee ga doen op het liedje: Ik loop als een beer.. en ja dan als oma ga je ook mee doen en lopen we samen lachend als een beer, of stampen als een olifant enzovoort..rond in de woonkamer.

 • Avatar van Danielle Rostohar
  Reply Danielle Rostohar 22 februari 2022 at 22:21

  Ik ben nu, as we speak, aan het glimlachen. ☺ Die lach is op mijn gezicht getoverd door, in eerste instantie, jou; over hoe je schrijft over dit boek en met ons deelt wat het met je doet en… door het filmpje van Charlie Mackesy die je erbij geplaatst hebt. Ik word daar blij van en ben nu erg nieuwsgierig naar het boek! Ik word sowieso bij van dit soort boeken, die net weer een beetje die zachtheid, eenvoud en inspiratie naar boven halen.

 • Avatar van Wilma van
  Reply Wilma van 't Hof 22 februari 2022 at 22:05

  Ik word blij van kleine dingen. Zoals het eerste bloempje die ik “spot” in onze tuin. De vogeltjes die het voederplekje hebben ontdekt in de achtertuin. De oorbel terugvinden, waarvan ik dacht die voorgoed kwijt te zijn.

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 22 februari 2022 at 21:38

  ik word vrolijk van wandelen op het strand! vitamine zee!

 • Avatar van S.G.
  Reply S.G. 22 februari 2022 at 21:32

  Helaas heb ik al 22 jaar een zware whiplash, daardoor elke dag pijn, en ik ben ook chronisch depressief geworden. Ik zie nauwelijks nog positieve dingen in het leven. Ik heb over dit mooie boek gehoord en hoop dat het me weer wat kracht kan geven en misschien die glimlach weer tevoorschijn kan halen.

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 22 februari 2022 at 20:43

  Ik ken het boek , en dat tovert al een lach op mijn gezicht.
  Zo mooi, ik doe graag mee ❤️

 • Avatar van Kristel
  Reply Kristel 22 februari 2022 at 20:33

  Ik werk in de jeugdpsychiatrie en heb op mijn kamer de bekende poster hangen waarop staat:

  Whats the bravest thing you ever said?

  Help🙏💙❤️

  Dit blijft voor mij een super pakkende uitspraak en wijs hier mijn clientjes vaak op

  Het boek krijgt een prachtige plek op kantoor

 • Avatar van Lucie
  Reply Lucie 22 februari 2022 at 20:30

  Een complimentje geven aan de kassajuffrouw, een kindje op straat of de postbode, zomaar iemand op jouw pad dus….het zal je verbazen hoe mensen dan naar je glimlachen, alsof de zon even doorbreekt! En daar word ik zelf weer blij van!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 22 februari 2022 at 20:26

  Ik voel me echt lekker wanneer ik iets aan het maken ben (naaien, schilderen, timmeren) heerlijk om met mijn handen te werken.

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 22 februari 2022 at 20:14

  Mij tovert bezich zijn met planten een lach op me gezicht. En als ik dan de planten van andere verzorg krijgen zij ook een lach op hun gezicht.

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 22 februari 2022 at 20:12

  Ik wordt bij van de zon in de lente die de bomen weer groen kleurt en de bolletjes uit de grond weer tot bloei brengt. De kleurtjes het frisse groen met de stralen van de zon. Dat maakt mij blij!❤

 • Avatar van Erika van Koert
  Reply Erika van Koert 22 februari 2022 at 20:06

  Een warm bad met Netflix doet bij mij wonderen. ( het liefste met een glas wijn erbij haha )

 • Avatar van Goele H
  Reply Goele H 22 februari 2022 at 20:05

  Mij helpt het steeds om even bewust iets voor mezelf te doen: chocolaatje bij de koffie, gezichtsmasker opleggen, even de frisse lucht opzoeken,…

  Dit is zo een prachtig boek. Ik zou het graag willen winnen om cadeau te doen aan mijn zus. Zij is binnen enkele weken jarig en ze kan een boek als deze wel gebruiken.

 • Avatar van Maramge Krouwel
  Reply Maramge Krouwel 22 februari 2022 at 20:00

  Er is niks mooier dan een glimlach van een kind. Ik maak dit dagelijks mee, met mijn kleutergroep. Het maakt niet uit hoe verdrietig, moe of gepikeerd ik me voel, de kinderen weten altijd mijn dag op te fleuren. Ik doe heel graag voor hun, kan ik het dan voorlezen. Fingers crossed

 • Avatar van Monique van Zutphen
  Reply Monique van Zutphen 22 februari 2022 at 19:51

  Ben erg benieuwd geworden naar dit boek en doe graag mee!

 • Avatar van Marjan polet
  Reply Marjan polet 22 februari 2022 at 19:45

  Na regen komt zonne schijn…dat is mijn motto..

 • Avatar van A.
  Reply A. 22 februari 2022 at 19:32

  Nieuwsgierig naar het boek… dat tovert een lach op mijn gezicht … fff tijd voor mezelf

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 februari 2022 at 19:14

  De mooie bril staat je super pretty…..
  Wat een leuke winactie……
  Dit sla ik over en gun het een ander……

  Good luck Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.