Beauty

Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

23 februari 2022

droge huid winter tips producten 1 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!
Heb je zo aan het eind van de winter ook last van een droge en doffe huid met eventueel velletjes en een trekkerig, oncomfortabel gevoel? De lage temperaturen en het gure weer buiten in combinatie met de lage luchtvochtigheid in huis en op kantoor zorgt ervoor dat je huid in deze tijd van het jaar wel wat extra’s kan gebruiken.. In dit artikel deel ik een aantal fijne SOS producten met je die je droge winterhuidje er weer bovenop helpen en weer zacht en soepel aan laten voelen mét een mooie glow als fijne extra :)

‘Lees ook: Beauty | Dit zijn de 4 skincare musthaves voor een mooie huid.’

droge huid winter tips producten 7 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

Clarins Calm-Essentiel repairing soothing balm

Is jouw winterhuidje vooral heel erg geïrriteerd en gevoelig? Dan kan je maar beter even héél voorzichtig zijn met je huid om deze vooral te kalmeren en de huidbalans te herstellen. Een perfect product dat je hierbij kan helpen is deze nieuwe Clarins Calm-Essentiel repairing soothing balm.

Deze parfumvrije crème met 96% natuurlijke ingrediënten vermindert intensief het gevoel van huidirritatie, voedt de huid, verzacht en herstelt de huidbarrière. Er zit onder andere shea boter, squalaan, glycerine, propanediol en sclareolide uit muskaatsalie in. Dit laatste ingrediënt gaat de hyperactiviteit van de geïrriteerde huid tegen en zorgt voor een kalmerende bescherming. Je kan dit product enkel op de geïrriteerde plekjes van zowel je gezicht als lichaam aanbrengen, door deze op te warmen tussen de vingertoppen en met een zachte ‘drukkende’ beweging op de huid aan te brengen. Op deze manier ontzie je de huid van extra beweging/stimulatie en wordt het product snel opgenomen.

–> Ik had onlangs een behoorlijke irritatie op mijn oogleden als allergische reactie op een wimpergroeiserum. Inclusief dikke oogleden, roodheid, jeuk en schilfering.. Ik heb deze balsem er drie keer per dag heel zachtjes op aangebracht en het was bizar hoe snel de huid weer comfortabel aanvoelde en hoe snel dit herstelde.

Clarins Calm-Essentiel repairing soothing balm | 30ml | €37,50 | Parfumerie Douglas | Clarins webshop

droge huid winter tips producten 4 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

Abysk Facial Balm

Deze rijke balsem is eigenlijk een all-in-one product welke je echt eens een kans moet geven, zeker als je een rijpere en droge huid hebt. Je hebt er maar een heel klein beetje per keer van nodig, omdat het versmelt door de warmte van je huid, en is een krachtig anti-age en intensief herstellend product in één.

Deze balsem bevat slechts 7 ingrediënten; abessijnse olie, shea boter, abrikozenpitolie, squalaan, vitamine E, blauwe bosbessenpitolie en plantenstamcellen van de vlinderstruik. Een combinatie vol vitamines, omega vetzuren en antioxidanten die samen huidveroudering aanpakken en de huid verzachten, herstellen, beschermen en de huidbarrière versterken. Een weldadig en 100% natuurlijk wellnessproduct om je huid mee te verwennen tijdens je avondroutine. Leuk weetje: ik interviewde Erica van den Broek van Abysk voor de Girlboss interview-serie :)

Abysk facial balm | 50ml | €37,95 | Abysk webshop

droge huid winter tips producten 5 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

Louis Widmer Extrait Liposomal

Soms is het vooral een flinke hydratatieboost wat het is dat je huid nodig heeft om haar natuurlijke schoonheid terug te krijgen. Okee, en een klein beetje extra aanpak tegen huidveroudering is daarbij altijd mooi meegenomen ;)

Dit serum heeft een dunne textuur en trekt snel in de huid en laat daar een hydratatieboost van hyaluronzuur achter. Dit zorgt ervoor dat de huid vocht beter vast kan houden en maakt de huid soepel en elastisch. Daarnaast zit er onder andere glycerine, collageen en peptiden in die zorgen voor meer stevigheid van de huid en helpt om volume van binnenuit op te bouwen waardoor fijne lijntjes en rimpels minder diep worden/verzachten. Door de geltextuur wordt dit serum snel opgenomen door de huid en kan je het heel eenvoudig zowel in de ochtend als avond als tussenstap aan je skincare routine toevoegen. Ook fijn: dit serum is ook in een parfumvrije variant verkrijgbaar.

Louis Widmer Extrait Liposomal | 30ml | €39,90 | Etos | bol.com

droge huid winter tips producten 3 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

L’Occitane Ultra Rich Face Cream

Merk je dat je huid droog, dof en trekkerig is en naast vocht ook duidelijk extra voeding kan gebruiken? Dan kan je huid duidelijk een extra laagje liefde van deze crème met 25% shea boter gebruiken.

De crème bevat dus een zeer hoog percentage aan shea boter. Een ingrediënt dat zowel voedend als verzachtend werkt en een fijn beschermlaagje op de huid aanbrengt. Daarnaast zit er onder andere glycerine, kastanje-extract, zonnebloemolie en vitamine E in. De textuur is vol en romig, ruikt heerlijk zacht en fris (een beetje een poederige babyproductengeur, love it!) en doet het perfect als laatste stap in je avondroutine waardoor je in de ochtend met een zacht en soepel huidje wakker wordt.

L’Occitane Ultra Rich face cream | 50ml | €29,50 | L’Occitane webshop | bol.com

droge huid winter tips producten 6 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

REN Evercalm overnight recovery balm

Is je huid droog, voelt deze strak aan en vind je het gevoel van een huidolie net even ‘te’ maar wil je wel iets dat nét zo verzachtend, voedend en verzorgend werkt? Dan kan deze balsem wellicht de uitkomst voor jouw winterhuidje zijn.

Ik heb een paar weken geleden een chemische peeling ondergaan en dat betekent toch wel een weekje een huid die vervelt en wat droog aan kan voelen en waar je zeker niet zomaar alles op kan en mag smeren. Naast de specifieke producten voor na deze behandeling merkte ik dat m’n huid hier en daar wat extra’s kon gebruiken.. Deze balsem van REN kwam als geroepen! Het is een rijke balsem die tijdens de slaap de huid voedt, mooi plumped, hydrateert en droge plekjes en roodheid als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Er zit onder andere extract van amandel, lijnzaad en olijf in, aangevuld met jojoba, duindoornextract, vitamine E en moringa olie. Het voelt zijdezacht aan op de huid en doet het ook heel goed als lippenbalsem voor tijdens de nacht zodat de droge lippen ook weer kissable worden :)

REN Evercalm overnight recovery balm | 30ml | €45,00 | Care for Skin | Perfectly Basics

droge huid winter tips producten 8 - Een droge winterhuid? Deze producten helpen je huid er weer bovenop!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van renate
  Reply renate 15 augustus 2022 at 19:52

  Een geweldige mooie prijs dit is amazing en we worden er allemaal een beetje stil van uit het veld geslagen en bijkomend van jullie bericht.
  We zijn gereset in onze hoofden en dat betekent dat we non stop meedoen met delen en liken en taggen en jullie meer naams bekendheid geven en dat niet meer los laten.
  We gaan de komende tijd sidderen en beven!
  En afwachten en duimen!
  Renate R C Van Zijp Jaceyjazzlin Jj Troost
  Renate R C Van Zijp Troost
  Dwegkeesje Pompiaan
  Bianca Van de Swaluw

 • Avatar van jane
  Reply jane 1 maart 2022 at 10:10

  Nog een fijne tip voor droge handen ik heb een heerlijke handcreme ondekt van By-Elske heerlijk verzorgend echt een aanrader.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 februari 2022 at 07:54

  Fijne tips.
  Ik had gedacht dat de face cream veel goedkoper was…….
  De producten zien er ook nog eens luxe uit.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.