Beauty

Budget beautytip | Etos body butter to oil

11 februari 2022

Etos body butter to oil review
Mijn lichaamshuid is altijd wel iets aan de droge kant, maar zo richting het eind van de winterperiode kan het echt alle hulp gebruiken om nog enigszins zacht en soepel aan te voelen. Vooral de huid op mijn onderbenen en armen is dan trekkerig, dof en met hier en daar wat droogteschilfertjes.. Bij toeval liep ik in de winkel tegen de Etos body butter to oil aan en besloot hem mee te nemen. En dat bleek een winner te zijn en dus een budget beautytip die ik heel graag met je deel.

‘Lees ook: Beautyblog | Make-up look met Noosh Beauty.’

Etos body butter to oil review

Etos body butter to oil (review)

De belofte
“Etos body butter to oil is een bodybutter met een verrassend luxe textuur. Tijdens het opbrengen of het inmasseren verandert de body butter in een rijke olie door de warmte van de huid. Etos Body butter to oil hydrateert en laat een doffe huid weer stralen.”

Ingrediënten
Als je een droge lichaamshuid hebt dan wordt je van een product als dit heel erg blij. Er zitten namelijk allemaal voedende boters en oliën in zoals shea boter, castor olie (wordt niet voor niks ‘wonderolie’ genoemd), cacaoboter, vitamine E, macadamia olie en babassu-olie. Er is parfum aan toegevoegd en een zeer kleine hoeveelheid alcohol. Parfum voor een lekkere geur, maar sommige (over)gevoelige huidjes kunnen hier op reageren, en alcohol als conserveringsmiddel.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Etos body butter to oil is verkrijgbaar voor €4,99/150ml en, zoals met alle Etos eigen merk producten, krijg je het tweede zelfde product voor de halve prijs. Dus je haalt van dit heerlijke product twee stuks in huis voor slechts €7,49. Of je doet er eentje cadeau aan iemand :)

Etos body butter to oil review Etos body butter to oil review Etos body butter to oil review

Review
De Etos body butter to oil komt in een stevige kunststof pot zoals waar een body butter wel vaker in te vinden is. Een transparante pot zodat je kan zien hoeveel product er nog in zit met een bronskleurig deksel en verder een minimale opdruk. Zodra je de deksel opendraait komt de geur van dit product je tegemoet; heel zacht en romig, met een warme ondertoon. Ik vind het persoonlijk heel lekker ruiken en het geeft echt zo’n fijn cocoon-gevoel tijdens het aanbrengen en wanneer je daarna aan je huid snuffelt. Perfect dus voor deze tijd van het jaar!

Qua textuur is deze bodybutter-to-oil een beetje zoals die van een wax, maar let wel op dat je niet gelijk een klont eruit neemt want dit product smelt door de warmte van je huid en verandert dan in een olie die heel makkelijk smeerbaar is. Dus een klein beetje opwarmen tussen je vingertoppen en aanbrengen en eventueel nog iets erbij pakken als je te weinig hebt. Niet alleen neemt mijn huid de voedende boters en oliën heel goed op waardoor mijn huid direct soepel en zacht aanvoelt, ook geeft dit product de huid een heel mooie gezonde glow. Ja, je voelt na het aanbrengen wel iets van een voedend laagje dat achterblijft maar niks te vettig of plakkerig. Na het insmeren hoef je dus niet lang te wachten totdat je je pyjama en/of je bed in kan.

Voor mij een perfecte afsluiting van de dag vanwege de heerlijke kalmerende geur en het luxe gevoel van de textuur. De pot staat hier op m’n nachtkastje als laatste stap van m’n routine voor het slapen gaan voor een zacht lijf, voeten en handen + nagelriemen. Een dikke aanrader voor de wintermaanden!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Coen Holsbergen
  Reply Coen Holsbergen 7 september 2022 at 15:41

  Waarom is deze uit de collectie genomen en wat is hiervoor de vervanger?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2022 at 09:57

   Wat jammer dat deze uit de collectie lijkt te zijn, hopelijk komt er deze herfst/winter een vervangend product terug :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.