Beauty

Foundation Friday | Huda Beauty #FauxFilter Skin Finish foundation stick

18 februari 2022

Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B
De afgelopen tijd kies ik eigenlijk liever voor een make-up & skincare product in één, omdat dit vooral net even een meer natuurlijk effect geeft. Een oldskool foundation – laat staan in een stickvorm – geeft dan wel een mooie dekking maar is vaak ook behoorlijk cakey, ‘droog’ en combineert minder goed met een drogere en/of rijpere huid. Deze Huda Beauty #FauxFilter Skin Finish foundation stick belooft echter alles wat je wilt zien in de perfecte foundation, dus lees zeker verder voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up | Foundation tips voor een donkere huid.’

Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B

Huda Beauty #FauxFilter Skin Finish foundation stick (review)

De belofte

“The luxuriously creamy stick formula melts into the skin for a natural filtered finish that lasts up to 10 hours. Whether you prefer full coverage or barely any at all, this versatile formula will let you be the master of your complexion. Swipe it on and build it up, the stick formula is ideal if you’re on-the-go or in a hurry, and thanks to its long-wearing, waterproof, humidity and sweat resistant formula, you can set it and forget it for the rest of the day.”

Kortom; een veelzijdige foundationstick met een natuurlijke finish die longwearing, water- en zweetproof is en de hele dag mooi blijft zitten.

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst laat zien dat dit een foundation op basis van synthetische bijenwas, kokosolie, siliconen en kleurpigmenten, waar verder onder andere vitamine E en glycerine. Goed om te weten: deze foundation bevat geen parfum en is een vegan foundation.

Prijs en verkrijgbaarheid

De is verkrijgbaar via de Huda Beauty webshop en via ICI Paris XL voor €38,95/12,5g. Deze foundation is verkrijgbaar in 38 kleuren met verschillende ondertonen, waardoor er voor eigenlijk iedereen een goede kleurmatch is.

Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B

Review

De Huda Beauty #FauxFilter Skin Finish foundation stick komt in een matte zwarte vierkante huls met een deels transparante dop en een opvallende vierkante vorm. Deze vierkante vorm zorgt ervoor dat je de foundation heel fijn langs bijvoorbeeld de neusvleugels en onder je ogen kan halen waardoor je hem heel precies kan aanbrengen, juist op die plekken waar je vanwege roodheid en donkere kringen wel wat extra dekking kan gebruiken. Heel slim over nagedacht dus!

De textuur van deze stick foundation is wel echt wat ‘stroever’, maar don’t be fooled. Zodra de foundation opwarmt door het huidcontact en je hem uit begint te werken met een kwast of sponsje zal je merken dat hij zich als een luxe crème over de huid laat verdelen. Dit geeft een heel comfortabel huidgevoel en zorgt ervoor dat hij zich boterzacht laat blenden. De dekking is – zoals beloofd – op te bouwen, maar zal in ieder geval ‘medium’ zijn. Maar breng je er wat meer van aan of bouw je hem op met een tweede laagje dan kom je tot een redelijk goede full coverage dekking uit. Fijn dat je er dus een beetje mee kan spelen, afhankelijk van de gelegenheid of het gewenste effect. Extra tip: de Huda Beauty Water Jelly primer bevat geen siliconen en maakt een perfecte match met deze foundation. Love it!

Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick review Vanilla 120B

Aanbrengen is toch wel echt heel erg foolproof: een paar strepen op je gezicht zetten en uitblenden met een kwast. Geen vieze vingers, je pakt nooit teveel product en er is dus geen verspilling. Ik was een beetje bang dat de iets dikkere textuur niet goed zou matchen met mijn drogere huid en rimpeltjes, maar niks is minder waar. Zowel tijdens het aanbrengen als gedurende de dag voelt mijn huid comfortabel aan en ziet de foundation er mooi uit. Er is duidelijk een blurred effect/filter-look en dat wordt gedurende de dag wanneer de foundation zich versmelt met de natuurlijke oliën in je huid eigenlijk alleen maar mooier. Rimpeltjes en droogtelijntjes worden dus niet geaccentueerd en hopen zich niet op maar ogen juist iets ‘verzacht’. De finish is zeker heel natuurlijk, met een subtiele glow, ook als je de foundation heel lichtjes afpoedert. Jep. Dit is duidelijk één van de beste ‘foundation-foundations’ die ik sinds langere tijd uitgeprobeerd heb.

Ik heb deze Huda Beauty #FauxFilter Skin Finish foundation stick in de kleur Vanilla 120B, dit is een kleur voor een lichte huid met een koele tot neutrale ondertoon. Het was weer even een uitzoekwerkje en een gok welke kleur een goede match zou zijn en bij binnenkomst leek de tint iets te licht voor me, maar eenmaal aangebracht merkte ik al snel dat dit juist de perfecte kleurmatch is. Blij mee, want het is een heel mooie foundation die ik er zeker vaak bij zal gaan pakken. De dekking is wellicht wat hoog, maar het effect blijft alsnog heel natuurlijk en de soft focus finish vind ik prachtig. Een perfecte foundation voor bijvoorbeeld een lange dag vol afspraken of een diner/feestje waarbij je je van begin tot eind geen zorgen over je make-up hoeft te maken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 20 februari 2022 at 20:03

  Ik vind het ook erg mooi, goed dekkend (waar ik van houd) en toch natuurlijk.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 18 februari 2022 at 17:09

  Wat ziet je huid er goed uit en de foundation ziet er prachtig uit 💖

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 februari 2022 at 15:40

  Heel mooi aangebracht en een prachtig resultaat…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.