Huis & interieur

Home | Zo maak je een industrieel interieur gezellig en warm

28 februari 2022

industrieel interieur gezellig en warm maken tips
Eén van de aanhoudende interieur trends is het industriële interieur dat zich voornamelijk kenmerkt door donkere kleuren (onbewerkt) hout gecombineerd met details van zwart staal, beton en robuuste materialen. Het is een bepaalde look waar je van moet houden en er wordt vaak over gezegd dat het een kille uitstraling heeft. In dit artikel lees je een aantal tips hoe je een industrieel interieur alsnog gezellig en warm kan maken, zonder te ver van de stijl af te hoeven wijken.

‘Lees ook: Home | Met deze tips blijft je boeket bloemen langer mooi.’

industrieel interieur gezellig en warm maken tips industrieel interieur gezellig en warm maken tips industrieel interieur gezellig en warm maken tips

Tips om een industrieel interieur gezellig te maken

1. Combineer verschillende texturen

Deze tip is misschien wel de meest belangrijke als het aankomt op warmte en gezelligheid brengen in een industrieel interieur. Wanneer je eenmaal de vloer, gordijnen en/of shutters, muurkleuren en meubels in je woning hebt staan komt het aan op de aankleding. Hier is hét verschil te maken! Houd je in deze woonstijl aan de rustige kleuren zoals bruin, zwart en beige, maar ook olijfgroen, goud- en koperkleurige tinten doen het verrassend goed bij een industriële inrichting. Voor mensen met een passie voor design zijn er volop mogelijkheden voor interieur stylist om anderen te helpen hun gewenste esthetiek te bereiken terwijl ze trouw blijven aan het industriële thema.

Bekijk ook goed welke soort bank of zithoek je kiest. Door bijvoorbeeld de keuze te maken voor een cognackleurige (eco)lederen bank, breng je weer net een andere textuur in huis. Zeker als je kiest voor een suède-achtige stof wat bijna als fluweel aanvoelt maakt dit een warmere indruk dan een gladde en meer glanzende variant. En zo’n leren bank of fauteuil komt ook nog eens heel erg mooi tot zijn recht voor industriële kasten zodat het één en ander elkaar versterkt in de inrichting van je huis.

industrieel interieur gezellig en warm maken tips

2. Mix en match

Deze tip sluit eigenlijk perfect aan op de eerste. Door niet alleen met verschillende texturen te spelen, maar ook meer te durven bij het uitkiezen van je meubels zal je merken dat het geheel er minder steriel en kil uit zal zien. Zeker wanneer je een compleet nieuwe inrichting wil, door een verhuizing of omdat je samen gaat wonen, kiezen veel mensen voor een bepaalde meubelserie en kopen dan daarvan een hele set met een eettafel, dressoir, kast en salontafel. Maar door wél vast te houden aan eenzelfde stijl en bijvoorbeeld een type/kleur hout dat aansluit bij deze woonstijl maar daarin meer te durven mixen en matchen van verschillende merken of series, zal er alsnog een eenheid ontstaan maar dan met nét even meer lef. Doordat in dit voorbeeld je industriële salontafel dus wel van hetzelfde mooie robuuste hout gemaakt is, maar toch nét even anders dan de overige meubels krijgt ieder item meer aandacht op zich in plaats van dat alles wat wegvalt. Concreet: heb je bijvoorbeeld een zwak voor mangohout, kijk dan ook naar verschillende afwerkingen. Zo heeft het toch allemaal dezelfde kleur, maar doordat het één gladder en het ander meer onbewerkt en ‘rauwer’ is laat dit je interieur meer leven zonder dat het afbreuk doet aan de stoere stijl.

industrieel interieur gezellig en warm maken tipsindustrieel interieur gezellig en warm maken tips

3. Breng je interieur tot leven

.. met planten! Dit is een onderdeel dat veel mensen net even te weinig terug laten komen in hun interieur en toch het geheel in no time tot leven laat komen. Kies in een industrieel interieur voor bijvoorbeeld een eyecatcher van een grote plant in een mooie zwarte pot, zoals een grote strelitzia of een mini-boom die je ook steeds vaker ziet. Door voor een grote plant te durven kiezen speel je gelijk met verschillende hoogtes in je interieur – omdat deze soorten met gemak tot zo’n twee meter hoog kunnen worden – én je maakt er gelijk een harde hoek in je woonkamer een stuk zachter mee. Ook zorgen verschillende kleuren groen in huis voor een mooi kleurcontrast met de industriële inrichting zodat deze wellicht nog beter tot haar recht komt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 4 april 2022 at 21:59

  Ik houd wel van deze look maar inderdaad moet niet te koud aanvoelen. Dus veel planten erbij en wat gezellige kussentjes in vrolijke/frisse kleuren op de zwarte leren bank.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 februari 2022 at 11:47

  Heel mooi.
  Maar ik hou van een beachachtige stijl…..
  Lichtige teinten en zo natuur mogelijk.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.