Huis & interieur

Home | Tips voor de inrichting van de zolder

12 februari 2022

zolder inrichten tips inspiratie
In veel huizen wordt de zolderverdieping meer gebruikt als een rommel-, opslag- of wasruimte en soms nog gecombineerd met een logeerkamer. En dat is behoorlijk zonde, want vaak is de zolder ook een behoorlijke ruimte waar echt wel meer uit te halen is. In dit artikel deel ik een aantal tips waardoor je veel meer woonplezier uit álle vierkante meters van je woning zal halen. En vooral tip 3 is er eentje out of the box, maar die je verrassend meer woonruimte op kan leveren voor alle gezinsleden!

‘Lees ook: Home | Dit zijn de badkamer trends van dit moment (+ moodboards tip).’

zolder inrichten tips inspiratie

Interieur | Tips voor de inrichting van de zolder

De zolder als master bedroom of werkruimte

Zelfs wanneer je de zolderverdieping in huis écht nodig hebt als extra opslag van bepaalde spullen, dan kan je er nóg een geweldige master bedroom in creëren. Of wat te denken van bijvoorbeeld een enorme werkkamer in moderne studio-stijl? Zeker nu we meer tijd dan ooit thuisbrengen kan het heel prettig zijn om juist de slaapkamer of werkkamer ‘af te zonderen’ van de rest van het huis, zodat je hier helemaal tot rust kan komen. Door te ruimte anders in te delen, wellicht het plaatsen van een wandje zodat je er twee ruimtes van kan maken en slim om te gaan met bergruimte kan je niet alleen veel uit het zicht opbergen maar kan de ruimte ook groter lijken. Klaar om ingericht te worden!

En mocht je ervoor kiezen om op de zolder een master bedroom te maken.. wellicht is er zelfs de mogelijkheid en ruimte voor een extra badkamer op deze verdieping met groot bad? Dromen mag!

Persoonlijke note: wij hebben op de zolderverdieping bijvoorbeeld een ‘voorzolder’ waardoor deze is opgedeeld in een stukje hal waar een spelletjeskist, modern wasrek en opbergkast staat. Daarnaast is hier een afgesloten wasruimte te vinden voor de wasmachine, droger en voorraad van wasmiddelen en dergelijke. Vervolgens hebben we de zolderruimte die we hebben ingericht als onze slaapkamer die heerlijk ruim is en waar we ons heel fijn kunnen terugtrekken om te slapen, maar ook tot rust te komen om een boekje te lezen en er is zelfs ruimte voor een sporthoekje :) En het hoge plafond geeft deze verdieping een heel ruimtelijk gevoel.

 

Meer licht en ruimte met een dakkapel

Mocht je meer budget te besteden hebben en ook gelijk je zolderverdieping wat extra vierkante meters woonoppervlak willen geven, dan kan je denken aan het laten plaatsen van een dakkapel. Hierna voelt de zolderruimte niet alleen ruimer aan, ook is er zo meer daglicht en het maakt de ruimte net even wat gemakkelijker om in te richten tot een werkkamer of slaapverdieping. Check van tevoren wel of er voor het plaatsen van de dakkapel een vergunning bij de gemeente aangevraagd moet worden.

Een dakkapel laten plaatsen brengt natuurlijk een redelijke uitgave met zich mee. Mocht je enkel voor meer licht willen gaan, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een meer betaalbare optie voor het laten inplaatsen van een groot dakraam. Maar, mocht je echter niet alleen meer licht maar ook meer vierkante meters woonoppervlak willen creëren dan is een dakkapel zeker een mooie optie om aan te denken.

Wil je zeker weten dat je bij een goede aanbieder terecht komt, dan is Google vaak je beste vriend. Zoek dan eerst simpelweg eens op de (bedrijfs)naam zoals bijvoorbeeld Jansma Burdaard om te kijken naar reviews en ervaringen van andere mensen. Als tweede zoekoptie voor meer gedetailleerde klantervaringen zoek je op zogenaamde long-tail keywords in Google zoals – in dit specifieke geval dan – dakkapel laten plaatsen door Jansma Burdaard. Hierbij heb je gelijk een aantal tips te pakken waarmee je hopelijk een goede match met een bedrijf kan maken voor dit stukje woongenot én waardevermeerdering van je woning.

zolder inrichten tips inspiratie zolder inrichten tips inspiratie

De zolder als één grote garderobe

Haha, ja dit klinkt misschien een beetje overdreven maar laat het me uitleggen! Stel je woont met twee volwassenen en twee kinderen in huis, dan heb je al snel vier flinke kledingkasten staan verdeeld over drie slaapkamers. En daarnaast heb je dan ook nog ergens een linnenkast staan voor de handdoeken, jullie beddengoed, keukentextiel en dergelijke. Maar wat nou, als je op de zolder niet alleen een lichte open ruimte creëert met inbouwkasten waar voor álle gezinsleden de kleding, extra schoenen en accessoires in opgeborgen kunnen worden, maar ook het beddengoed, handdoeken en overige textiel? Zet er een wasrek, het strijkijzer en een grote passpiegel bij en zo is de ruimte compleet als één grote soort garderobe/inloopkast. Zeker wanneer je wasmachine en droger op zolder staan kan dit heel praktisch werken.

En dit out of the box idee brengt als grootste voordeel met zich mee dat je op de slaapkamers van de kinderen én op die van jullie geen kledingkast en linnenkast meer hoeft te staan waardoor er flink meer ruimte over is. Fijn voor meer speelruimte voor de kinderen en bijvoorbeeld een mooi zithoekje in de master bedroom. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 12 februari 2022 at 21:15

    Een mooie master bedroom zou wel heel leuk zijn :) Misschien over een aantal jaar… Ik hou het idee in ieder geval in gedachten !
    Nu heb ik onze kledingkasten en beddengoed allemaal op zolder staan. De slaapkamers zijn klein & het geeft écht de zo nodige ruimte. Een groot gedeelte kinderspeelgoed dat ik wissel staat er ook, ons wasgoed en de kunststof kerstboom.
    Echt een rommelzoldertje en je hebt helemaal gelijk het is best wel zonde.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.