Beauty

Vegan beauty | Nourished x Romy haarverzorging

28 februari 2022

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging
Als het op haarproducten aankomt ben ik behoorlijk kieskeurig, want vanwege mijn gevoelige hoofdhuid verdraag ik niet alle ingrediënten even goed. Daarnaast heb ik duidelijk een voorkeur voor zo mild en natuurlijk mogelijke producten. Nou, dan zit je met de Nourished x Romy haarproducten helemaal goed want deze zijn vegan, cruelty free, curly girl proof en 100% natuurlijk zónder nasties. Ik vertel je er in dit artikel alles over met een uitgebreide review!

‘Lees ook: Skincare | Tips tegen een droge (winter)huid.’

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging

Nourished x Romy

Deze natuurlijke haarverzorgingsproducten zijn een samenwerking tussen Nourished en Romy Boomsma. Het power-trio van Romy Boomsma en de co-founders van Nourished, Erin Hawken en Floor Hendriks, voelden zich al snel verbonden door een grote liefde voor alles wat natuurlijk is. De eerste productlancering vond plaats in mei 2020 en eind vorig jaar werd dit uitgebreid zodat er een volwaarde haarlijn is ontstaan. Deze producten zijn vegan, dierproefvrij en 100% natuurlijk en de tubes zijn gemaakt van pre-consumer gerecycled plastic uit Nederland.

De volledige Nourished x Romy haarverzorgingslijn bestaat uit de volgende producten:

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging

Cleanse + Refresh Hair Wash (250ml/€23,00)
Deze shampoo bevat onder andere aloë vera, Rhassoul klei, komkommerextract, haver-olie, vitamine E en grapefruitolie. Zonder dat er sulfaten inzitten schuimt de shampoo alsnog redelijk goed, zeker wanneer je hem even opschuimt tussen je handen voordat je je haren begint te wassen. Dit opschuimen maakt het verdelen verdelen ervan makkelijker waardoor je een lekker clean gevoel hebt na het wassen zónder een droge of trekkerige hoofdhuid.

Restore + Repair Conditioner (250ml/€23,00)
Deze conditioner bevat onder andere olie van broccoli, argan, moringa en avocado, panthenol, tarweproteïne en vitamine E. Een heleboel verzorgende oliën maar toch zorgt het niet ervoor dat mijn haar(aanzet) sneller vet wordt. En zonder dat er siliconen in zitten maakt de conditioner mijn haren zacht, makkelijk doorkambaar en fris glanzend. Persoonlijke tip: een klein (!) beetje na het handdoekdroog maken van de haren verdelen door de puntjes en lengtes van de haren maakt een heel fijne leave-in haarcrème.

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging

Dry Shampoo / Scalp Treatment (50ml/€22,00)
Deze droogshampoo is misschien wel mijn grootste verrassing uit deze lijn. Een droogshampoo geeft mij namelijk altijd een beetje een dubbel gevoel, want ja: het zorgt voor een snelle opfrisbeurt tussen de wasbeurten in, maar het zorgt helaas ook voor een oncomfortabel gevoel op mijn hoofdhuid. Deze droogshampoo voelt juist heel prettig aan op de hoofdhuid terwijl het daarnaast een vettige haaraanzet opfrist zodat de wasbeurt nog even uitgesteld kan worden. Daarbovenop werkt het als een stylingproduct, want het geeft een flinke volumeboost.

Er zit onder andere poeder in van havermout, acacia, aloë vera en brahmi, kruisbesextract en olie van grapefruit, cederhout en vanille. Hoe het werkt? Even schudden voor gebruik, wat bij de haaraanzet spuiten en vervolgens met je vingertoppen verdelen en je haren in model brengen.

Luxurious Hair + Scalp Treatment Oil (30ml/€25,00)
Een haarolie met onder andere kruisbesextract, jojoba olie, marula olie en squalaan die je op twee manieren kan gebruiken. 1. Als een kalmerende olie voor de hoofdhuid, door een kleine hoeveelheid over de hoofdhuid in te masseren en dit in te laten trekken (een nachtje kan ook) en vervolgens je normale haarroutine te vervolgen. 2. Als een haarolie door slechts een paar druppels op (handdoek)droog haar te verdelen. Zo werkt het tegen droog en frizzy haar, herstelt het schade door stylingtools, helpt het bij het behoud van gezond haar, gaat je haar mooi glanzen, en kalmeert het de hoofdhuid en helpt het de hoofdhuidbarrière te versterken. Let op: a little goes a long way!

Bamboe haarborstel (€14,95)
Een heerlijk grote ovalen haarborstel die in no time de haren ontklit en ook geen moeite heeft met vochtige haren of de dikke volle haardos van mijn oudste dochter. Door de gladde en afgeronde houten nopjes is er duidelijk minder haarafbreuk tijdens het borstelen en voelt prettig aan op de hoofdhuid.

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging

Review
De geur van alle producten wordt omschreven als Vanilla & Cedarwood, maar door de verschillende samenstellingen qua ingrediënten heeft ieder product net even een eigen geuraspect. Zo vind ik de conditioner bijvoorbeeld meer ‘fris en groen’ ruiken dan de overige producten :) Geur is natuurlijk iets heel persoonlijks, maar ik heb hier wel een zwak voor. De producten ruiken warm, vrouwelijk en een tikkeltje ‘aards’ en dat werkt tijdens het gebruik heel rustgevend. De geur blijft ook na het douchemoment een behoorlijke tijd in de haren achter. Niet te overdreven, maar wanneer er een windje langs je lokken gaat of wanneer je aan het sporten bent komt de geur nog heel subtiel voorbij.

Nu zijn mijn haren al wel gewend aan natuurlijke haarproducten waardoor ik geen ‘overgang’ ervaarde tijdens het gebruik en dus direct een goede ervaring had. Mocht je nu minder natuurlijke haarverzorgingsproducten gebruiken met bijvoorbeeld sulfaten en siliconen dan kan het zijn dat je haar en hoofdhuid een aantal weken nodig hebben om te wennen aan natuurlijke producten. Maar geloof me: geef het de tijd en zowel je haren als je hoofdhuid zullen je dankbaar zijn.

Ik merk dat de combinatie van deze producten zorgt voor lekker luchtig vallend haar met volume, zonder dat het sneller vet wordt aan de haaraanzet. Mijn gevoelige hoofdhuid reageert er heel erg goed op en voelt zelfs wat comfortabeler/gekalmeerd aan sinds ik deze producten gebruik. Ik hoef mijn haren met deze producten maar eens per 4 dagen te wassen. Heel fijn! Mijn haar lijkt de laatste paar jaar een beetje in transitie te zijn en vaker wat golvend/krullend te vallen, juist wanneer ik het aan de lucht laat drogen met enkel wat crème en/of olie in de puntjes. Grappig detail: sinds ik deze producten gebruik komt er veel meer volume, textuur en krul naar voren en daar ben ik heel blij mee :)

Verkrijgbaarheid
De Nourished x Romy haarverzorgingsproducten zijn via de Nourished webwinkel te koop.

Nourished x Romy Boomsma review haarverzorging

Winactie
In samenwerking met Nourished mag ik deze uitgebreide en heerlijk luxe haarverzorgingsset met alle 5 producten met een waarde van €107,95 weggeven. Deze winactie verloopt verder via Instagram.

–> Volg zowel mij CurvaciousNL als Nourished op Instagram, like de bijbehorende foto en laat een leuke korte feel good motivatie achter dat je meedoet. It’s that easy! :)

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 6 maart 2022, 23.59u. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 6 maart 2022 at 21:36

  Geweldige prijs, goede producten😁😁😁 Doe graag mee

 • Avatar van Anja Vermeulen
  Reply Anja Vermeulen 6 maart 2022 at 17:55

  fijne prijs mijn haar kan wel een op knap beurt gebruiken ik doe graag mee

 • Avatar van Linda Achterberg
  Reply Linda Achterberg 6 maart 2022 at 13:34

  Wat een mooi blog! Prachtige foto van jou ook!! Ik loot dolgraag mee, omdat ik hierbij alleen maar voordelen zie, zoals crualty free!! (vind ik heel belangrijk), vegan en 100% natuurlijk. Géén sulfaten en siliconen. Dit zou mijn haar zo goed kunnen gebruiken, Ik hou ook van die subtiele geur. Ik was mijn haar ook om de 4 dagen, soms 5, zeker niet eerder. De olie zou ook superfijn zijn voor mijn droge haar, dat schade heeft door stylingtools. en dat ik wat meer textuur krijg en toch niet vet bij de hoofdhuid. Enne..ik heb geduld, mocht mijn haar er even aan moeten wennen! Heerlijk ook die grote borstel en shampoo hoeft van mij ook niet teveel te schuimen, droogt mijn haar alleen maar uit. Ik bericht delen en duimen!

 • Avatar van Manuel
  Reply Manuel 6 maart 2022 at 13:06

  Nu heb ik zelf helaas niet zo heel veel haar meer maar ik zou mijn dochter hier enorm blij mee maken. Dus ik maak graag kans!

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 5 maart 2022 at 14:58

  Mijn vrouw zit letterlijk èn figuurlijk met haar handen in het haar… Zij heeft een gevoelige hoofdhuid en kan hierdoor veel producten niet gebruiken. Deze Nourished x Romy haarproducten lijken helemaal goed voor haar… vegan, cruelty free, curly girl proof en 100% natuurlijk zonder ‘meuk’. Dat belooft veel goeds om haar haren (en hiermee ook zichzelf) weer helemaal te laten stralen! Super dat ook de verpakking meer planetproof is! 🌿🌍🚿

 • Avatar van Gea Jager
  Reply Gea Jager 5 maart 2022 at 13:42

  leuk ik loot graag mee om mijn moeder mee te verrassen

 • Avatar van Monique Stoppels
  Reply Monique Stoppels 5 maart 2022 at 08:57

  Ik heb dun haar en mijn haar is ook broos dus ik mijn haar kan wel wat goed zorg gebruiken.

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 4 maart 2022 at 19:38

  Ik zou graag mee doen, maar heb helaas geen Instagram. Hopelijk kan het alsnog via deze weg!

 • Avatar van Imke Jager
  Reply Imke Jager 4 maart 2022 at 18:16

  erg leuk ik loot graag mee

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 3 maart 2022 at 17:00

  Zou graag willen uit proberen op mijn nieuwe kapsel voor meer volume en glans 😊😊 Groetjes Anneliese

 • Avatar van Antonia van eegelen
  Reply Antonia van eegelen 3 maart 2022 at 15:11

  Klinkt goed, nu nog meemaken en proberen.

 • Avatar van Marian
  Reply Marian 3 maart 2022 at 12:59

  Lijkt me erg fijn. Ziet er ook mooi uit. Helaas heb ik geen Instagram.

 • Avatar van Manon Schulenburg
  Reply Manon Schulenburg 3 maart 2022 at 12:13

  Whaa helemaal leuk, Ik maak graag een kansje aangezien ik nog steeds niet de juiste producten heb gevonden voor mijn haar!

 • Avatar van Anton Hompe
  Reply Anton Hompe 3 maart 2022 at 11:58

  lokken die stralen.daar zal mijn vriendin Lia ook niet van gaan balen ???

 • Avatar van Anita Kempenaers
  Reply Anita Kempenaers 3 maart 2022 at 11:28

  doe zeer graag mee voor deze heerlijke haarproducten

 • Avatar van F.H.A. Hemmen
  Reply F.H.A. Hemmen 3 maart 2022 at 10:58

  Oeh ik ben echt super benieuwd naar deze Nourished x Romy haarverzorgingslijn! Ik heb al langer last van een jeukende hoofdhuid…. zou toch mooi als dit zou helpen!!

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 3 maart 2022 at 10:31

  Mijn haar kan wel een opkikker gebruiken. Loot graag mee.

 • Avatar van Anita Wilmsen
  Reply Anita Wilmsen 3 maart 2022 at 09:43

  Ik heb fijn droog haar en kan wel goede producten gebruiken

 • Avatar van van erum maria louisa
  Reply van erum maria louisa 2 maart 2022 at 22:17

  ik zou heel graag oefenen met dat product

 • Avatar van Corine N
  Reply Corine N 2 maart 2022 at 21:40

  Superbenieuwd naar deze lijn! Mijn haar is best kieskeurig gebleken maar heeft veel verzorging nodig dus wie weet is dit het wel echt voor mijn haar

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 2 maart 2022 at 20:53

  Ik maak graag een kans!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 2 maart 2022 at 20:41

  Ik loot graag mee

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 2 maart 2022 at 20:28

  Doe heel graag mee. Klinkt super!

 • Avatar van Wiep de Boer
  Reply Wiep de Boer 2 maart 2022 at 20:08

  Oh wat een prachtige set voor m’n haar! Ik doe graag ee.

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 2 maart 2022 at 10:32

  Ik ben al een tijdje over op shampoo en conditioner blokken… heel erg fijn! Met deze set is een mooie tussenstap te maken, voor mijn beste vriendinnetje, die nog erg sceptisch tegenover de blokken haarverzorging staat. Met haar mooie krullenkoppie durft zij de overstap nog niet aan, maar hiermee blijft zij helaas trouw aan haar huidige haarverzorgingsproducten vol met troep. Ik zeg: tijd voor een nieuwe, frisse wind met de producten van Nourished. Super dat deze producten vrij zijn van alle chemische toevoegingen! Starten met de hairwash, daarna de conditioner, als extra luxe de Treatment Oil en tussendoor een opfrisbeurt met Dry Shampoo… En dan natuurlijk niet te vergeten de dagelijkse verzorging met de fijne borstel, die lief is voor haar en hoofdhuid! Daarnaast CG-proof en erg mooie verpakkingen… hier gaat zij zeker weten geen ‘Nee’ tegen zeggen, maar juist de uitdaging aan!

 • Avatar van Diana van os
  Reply Diana van os 2 maart 2022 at 10:08

  Wauw wat een geweldige winactie, ik doe heel graag mee ik heb dun en droog haar dus ik ben heel benieuwd naar deze set !

 • Avatar van elisabeth maria martina mols
  Reply elisabeth maria martina mols 1 maart 2022 at 22:11

  daar ga ik graag mee aan de slag als ik deze mooie actie winnen mag

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 1 maart 2022 at 09:16

  Klinkt allemaal goed! Ik heb heel vaak een jeukende hoofdhuid dus deze producten zouden ideaal zijn voor mij denk ik 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.