Fashion

Fashion | Tips voor het kopen van de perfecte jeans

3 februari 2022

perfecte jeans kopen tips
Het vinden van de perfecte jeans blijft een lastige zoektocht en ik denk dat veel vrouwen daarom van één goed passend model alle kleuren in de kast hebben hangen.. En dat is zonde, want afwisselen van spijkerbroek qua model, kleur en wassing is juist zo leuk. In dit artikel lees je een aantal handige tips die je zoektocht minder frustrerend maken én waardoor je vast een nieuw favoriet paar zal vinden.

‘Lees ook: Fashion | Tips voor het opruimen van je kledingkast (stappenplan).’

perfecte jeans kopen tips

Met deze tips heb jij jouw perfecte jeans zó gevonden!

Maak een wensenlijstje

Het enorme aanbod aan winkels en webshops met jeans is enorm en dat maakt de start van je zoektocht niet eenvoudig. Maar, een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dus dat je in ieder geval op je wensenlijstje verzameld wat je wél zoekt in een jeans: de juiste lengte- en breedtemaat, wel of geen stretch, welk model, of je duurzaamheid belangrijk vindt, welke fit qua taillehoogte én welke kleur. Dan heb je al heel wat opties om bij binnenkomst in een jeanswinkel met de medewerker te bespreken of kan je bij een webwinkel al direct een redelijk strakke filtering instellen.

De juiste fit

Als je op zoek gaat naar een goede spijkerbroek, dan is de fit misschien wel het meest belangrijke om rekening mee te houden. En dat geldt niet alleen voor simpelweg de juiste maat aanschaffen, maar ook hoe een bepaalde taillehoogte en welk jeans model fijn zit bij jouw lijf. Dit kan echt hét verschil maken in ‘een leuke nieuwe broek’ tot “wat zie je er goed uit in die jeans!” en ‘wat voel ik me er lekker in!’.

Voel je je comfortabel in een low rise jeans (met lage taille) of kies je toch liever voor een high rise jeans (met hoge taille). Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld een redelijke high waisted spijkerbroek echt heel comfortabel zitten omdat mijn buikje erin past en net even wat flatteuzer uitkomt en ik zonder gêne kan bukken en niet de hele tijd mijn broek omhoog hoef te hijsen. En wanneer je graag een shirtje of blouse ín je broek draagt, geeft een high-rise model je een heel mooie taille. Win-win!

Bedenk je als laatste ook of je wel of geen stretch in je broek prettig vindt; de modellen met weinig tot geen stretch zijn vaak een stuk steviger en warmer om te dragen en die met meer stretch zijn vaak net wat dunner. Hoe meer stretch, hoe soepeler de fit. Maar.. ook hoe eerder een broek gaat lubberen waardoor deze niet mooi aansluit of waardoor je de hele tijd aan je broek aan het optrekken gaat.

perfecte jeans kopen tips

Passen maar!

Mocht je in een winkel geshopt hebben en in het pashokje staan, of wanneer je een aantal jeans bij webwinkels hebt besteld, is het tijd om kritisch te passen. Hierbij een aantal handige tips voor dit moment:

– geeft een spijkerbroek je een ‘mehhh’-gevoel bij het passen: laat hem dan links liggen. Easy as that!
– sluit het model mooi aan bij je bovenbenen, billen en taille zonder dat je gekke plooien krijgt of een riem nodig hebt om een gapend deel bij je onderrug te voorkomen?
– kan je je er vrij in bewegen, maar zit hij ook weer niet te los? De meeste jeans lopen nog een klein beetje uit gedurende de dag waardoor je hem beter goed aansluitend aan kan schaffen
– hoe valt de lengte met je favoriete schoenen?
– moet je na een paar keer bukken of knieën optrekken gelijk het één en ander rechttrekken of in model brengen, dan heb je waarschijnlijk een verkeerde fit voor jouw lijf of niet de juiste maat te pakken
– kortom: eigenlijk moet de perfecte jeans je gelijk het ‘yes!’-gevoel geven, zodat je er vol zelfvertrouwen en comfortabel in rondloopt. Lekker in je vel zitten is te zien aan je hele houding en uitstraling :)

En hey, mocht jij nou een bepaalde maat/lengte hebben en echt dé perfecte jeans willen delen: laat dan gerust jouw persoonlijke tip met het merk en model achter onder dit artikel.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van ch
    Reply ch 3 februari 2022 at 11:07

    Fijne tips om de perfecte jeans te kopen……
    Had al bijna 3 jaren geen jeans gedragen….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.