Beauty

Getest! | 9x de beste crème met SPF50 voor het gezicht

24 maart 2022

beste crème spf50 gezicht
Een fijne zonnebrandcrème voor het gezicht vinden kan een behoorlijke opgave zijn, zeker wanneer je er eentje wil met een SPF50. Zoek niet verder, want ik ben flink in de weer geweest om je te helpen in deze zoektocht! De eisen? Lekker smeerbaar, geen witte waas achter laten, niet zorgen voor geïrriteerde ogen en het óók goed doen onder make-up. Voilà: na flink testen en smeren komt hierbij een fijn lijstje met de beste crème met SPF50 voor het gezicht voor ieder budget. Smeren maar!

‘Lees ook: Skincare | Dit zijn de 5 musthaves voor een mooie huid.’

zonbescherming tips zon

Voldoende vitamine D

Vitamine D is één van de belangrijkste vitamines om gezond te blijven. We hebben het nodig voor gezonde en sterke botten en tanden en het is belangrijk voor je weerstand. En laat zonlicht nu de belangrijkste leverancier zijn van Vitamine D, want je lichaam maakt het vanzelf aan bij voldoende contact met direct zonlicht.

Ondanks dat een goede zonbescherming dus heel erg belangrijk is, is de nodige vitamine D binnen krijgen ook heel belangrijk. Er wordt namelijk steeds vaker een vitamine D-tekort geconstateerd en dat kan dan weer leiden tot vervelende klachten. Voor de meeste mensen is een dagelijks kwartiertje onbeschermd in de buitenlucht met onbedekte handen, armen en gezicht voldoende om het vitamine D-niveau op peil te houden. Daarna: SPF smeren!

Waarom smeren met een SPF?

De verschillende uv-stralen van de zon zorgen voor schade tot in de diepste lagen van de huid en dragen bij aan huidveroudering, pigmentvlekken, een droge en minder elastische huid, het ontwikkelen van huidkanker, rimpels, zonneallergie en een verbrande huid.

Een crème met SPF (Sun Protection Factor) beschermt je huid niet alleen tegen de schadelijke invloeden van de zon, maar is dus ook belangrijk omdat het insmeren met SPF huidveroudering helpt te vertragen. Uit deze gelinkte studie, waarbij 450 mensen zich dagelijks insmeerden met SPF en de andere 450 mensen zich alleen insmeerden wanneer ze daadwerkelijk gingen zonnen, kwam een opvallende uitkomst. Na de testperiode werd hun huid vergeleken met de voorfoto’s en bleek dat de eerste groep amper meer rimpels en lijntjes had gekregen tegenover de andere groep waarbij de huid duidelijk was verouderd. Daarnaast was de huid van de eerste testgroep ook minder droog, meer elastisch en hadden ze minder last van pigmentvlekken.

Moet ik elke dag een SPF gebruiken?

Jep. Lente, zomer, herfst en winter. Iedere dag. Of de zon nu schijnt of wanneer het grauw is en regent. UV-stralen hebben het hele jaar door een schadelijke invloed op je huid. En zo’n grote opgave is het nu ook weer niet om een extra laagje te smeren, toch?

Kortom; altijd als laatste stap in je ochtend skincare routine een crème met SPF op je gezicht aanbrengen. Vergeet hierbij ook je hals, decolleté en bijvoorbeeld de bovenkant van je oren niet. Werk je binnen en breng je het grootste deel van de dag binnen door, dan is dit voor de meeste dagen voldoende. Werk je buiten of kom je gedurende de dag ook nog een groot deel buiten, zoals met hardlopen of buiten sporten bijvoorbeeld, dan is het aan te raden voor deze activiteiten nog een keer te smeren.

beste crème spf50 gezicht

Dit zijn de beste SPF50 crèmes voor het gezicht

Door mijn werk komen er heel wat verschillende merken en producten door mijn vingers en ik vond het dan ook een heel leuke uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn een flink aantal producten die niet aan het eisenlijstje voldeden, dus dit scheelt je hopelijk een miskoop. Want het blijft zonde om een beautyproduct te kopen dat na een paar keer gebruik achter in je kast verdwijnt..

Ik heb me wat afgesmeerd de afgelopen tijd om deze test goed uit te kunnen voeren en het blijft natuurlijk een test op persoonlijke ervaring met mijn 35+ huid die aan de drogere kant is.. Maar onderstaande 9 crèmes met SPF50 voor het gezicht voldoen in ieder geval aan de volgende eisen; prettig smeerbaar, geen witte waas, geen geïrriteerde ogen en als bonus doen ze het ook nog eens goed onder make-up.

Wellicht ook fijn om te weten: geen van onderstaande merken heeft mij hiervoor benaderd of betaald, deze test en de uitkomst is volledig op eigen initiatief en volledig onafhankelijk :)

1. Neogen Dermalogy Day-Light Protection Sunscreen (50ml/€31,99). Heel fris, hydraterend en zorgt voor een dewy stralende huid.

2. NIVEA Cellular Luminous630 Dagcrème (40ml/€39,99). Werkt als extra bonus ook tegen het verminderen van zowel bestaande als nieuwe pigmentvlekken.

3. Paula’s Choice Youth-Extending Daily Hydrating Fluid (60ml/€40,00). Vol met antioxidanten en maakt de huid niet glimmend of ‘vet’, hierdoor ook een aanrader voor meer onzuivere huidjes.

4. Lancaster Sun Sensitive Luminous Tan Comforting Cream (50ml/€29,00). Beschermt tegen zowel UVA, UVB, zichtbaar licht als infraroodlicht en heeft de bekende heerlijke luxe Lancaster-geur ♥

5. [comfort zone] Sun Soul face cream (60ml/€36,25). Parfumvrij, oceaanvriendelijk, trekt snel in en werkt ook tegen pigmentvlekken.

6. Biodermal Ultralichte Zonnefluïde met hyaluronzuur (40ml/€23,99). Heel dun, trekt snel in, bevat geen parfum of alcohol en hydrateert de huid.

7. QMS Cellular Sun Shield (30ml/€84,00). Pakt huidveroudering aan, bevordert celherstel en ook perfect voor buitensport zoals hardlopen, tennissen en skiën.

8. Altruist anti-redness & pigmentation (50ml/€14,99). Heeft een groene tint die roodheid neutraliseert en tijdens het aanbrengen zich aanpast aan de huidtint waardoor deze een lichte dekking geeft. Perfect voor stranddagen wanneer je geen make-up wil dragen verder.

9. Clarins UV Plus multi-protection moisturizing screen (30ml/€45,30). Door de jaren heel een cult-product geworden. Beschermt tegen UVA, UVB, blauw licht en vervuiling en versterkt de huidbarrière.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van ria
    Reply ria 24 maart 2022 at 19:11

    Wat een uitgebreide test heb je gedaan. Chapeau Desiree.
    Mijn favoriete merk paula s choice staat er ook bij.
    Anti – aging resist spf.50 geen glim of witte waas wel super zachte huid.
    Is echt een topper ook met foundation ..

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 31 maart 2022 at 13:22

      Dankjewel voor je compliment! Heel erg leuk om te horen dat er ook voor jou een herkenbaar fijn product tussen zit :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 24 maart 2022 at 17:08

    Dat wordt kiezen….
    Deze lijst houdt ik dichtbij me want een goede créme met SPF50 heb ik zeker nodig…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.