Lifestyle

Q&A | Hoe kan je je borsten steviger maken?

23 maart 2022

borsten steviger maken tips
Het is een vraagstuk waar veel vrouwen regelmatig mee bezig zijn. Of je nu van nature kleinere of grotere borsten hebt, wanneer je wat ouder wordt en de huid minder elastisch is of wanneer je bijvoorbeeld veel gewicht hebt verloren. Hoe kan je je borsten steviger maken? In dit artikel lees je een aantal opties om het één en ander uit handen te geven, maar ook een paar tips en tricks waar je zelf thuis mee aan de slag kan gaan voor stevigere borsten.

‘Lees ook: Fashion | Must-know tips voor het kopen van een BH.’

borsten steviger maken tips

Tips voor het verstevigen van je borsten

Wat kan je laten doen?
Er zijn een heleboel dingen die je zelf kan doen om je borsten een handje te helpen maar eerlijk is eerlijk: dit kan natuurlijk wel maar tot een bepaalde mate. Als je al een beetje ouder begint te worden of als je bijvoorbeeld heel veel in gewicht bent afgevallen dan is de huid minder elastisch en zal je eventueel uit kunnen wijken naar wat je operatief aan kan laten pakken. Hier is namelijk wel het maken van een groot verschil mogelijk. De meest gekozen ingreep op het gebied van borstvergrotingen is de borstvergroting met implantaten. Hierbij wordt er gekeken naar je wensen en je lichaamsbouw en zo een juiste implantaat en werkwijze gekozen voor een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat. Ook wordt er steeds vaker een borstvergroting met eigen vet (lipofilling) als alternatief uitgevoerd als een ‘natuurlijke borstvergroting’ waarmee je gemiddeld tot één cupmaat kan vergroten.

Mocht je bijvoorbeeld erg veel afgevallen zijn en past een kleinere cupmaat daardoor nu beter bij je ‘nieuwe lijf’ of heb je een te grote boezem waardoor je klachten als rugpijn en nekpijn ervaart, dan kan je ook kiezen voor het tegenovergestelde: een borstlift (mastopexie) of een borstverkleining. Hierbij wordt er met eigen weefsel gewerkt, zonder implantaten en dergelijke, en worden je borstel eventueel verkleind en krijgen ze door de behandeltechniek een natuurlijke lift mee.

Wees je er wel van bewust dat dit type operaties en ingrepen een serieuze zaak is en dat je hiervoor goed vooraf onderzoek moet doen naar verschillende artsen en klinieken. Zoek online reviews en ervaringen, bekijk hun accreditaties en online portfolio’s en ga eens aan voor een kennismaking voordat je de keuze maakt. Ook kan het heel interessant zijn om eens te kijken bij verschillende zorgverzekeringen of je wellicht één en ander vergoed kan krijgen.

Wat kan je zelf doen?
Mocht een operatieve oplossing niet aan de orde zijn, dan zijn er alsnog tips en tricks waar je zelf thuis mee aan de slag kan om je decolleté en borsten steviger te maken. Hieronder een aantal tips waarmee je, zeker als je er trouw en met enige regelmaat mee aan de slag gaat, op den duur mooie resultaten mee kan behalen.

Smeren en masseren
Hiermee zal je wellicht geen schokkende veranderingen maken, maar een beetje extra liefde voor je borsten kan geen kwaad :) Door liefdevol met je borsten om te gaan en ze regelmatig te masseren en in te smeren zal je in ieder geval anders naar je lijf gaan kijken en je borsten meer gaan waarderen zoals ze zijn. En met de juiste masseertechniek (zie het filmpje met how to hierboven) en producten zoals een verstevigende bodylotion kan je hier toch ook wel wat winst behalen op het verstevigen van de huid en borstweefsel en daarmee de borsten nét even een liftje kunnen geven. Win-win!

borsten steviger maken tips

Sporten
Er zijn ook oefeningen die je kan doen om je bovenlichaam sterker te maken, waar als bijkomend voordeel ook je borstspieren en borsten van meeprofiteren. Je hebt er eigenlijk alleen een setje dumbells, een sportmat en eventueel een verstelbare bank bij nodig en je bent klaar om te starten. Doe bijvoorbeeld enkele keren per week deze oefening om je borsten te liften en je zal niet alleen werken aan je borstspieren, maar ook je armen en rugspieren ermee versterken. Natuurlijk zorgen sterkere borstspieren niet voor cupmaten verschil, maar het kan wel nét dat beetje verschil maken in de vorm, stevigheid en een natuurlijke lift van de borsten.

Push-up BH
Met deze tip heb je direct resultaat, al is het maar tijdelijk. Maar voor je zelfvertrouwen én hoe je decolleté eruitziet bij een bepaald shirtje of jurkje kan het duidelijk veel voor je doen. Ook een aansluitende top met een hoge hals zoals een coltrui kan je boezem optisch groter laten lijken.

De juiste houding
Sowieso een tip waar je lijf blij mee zal zijn, want met het aanleren van een rechte houding zullen niet alleen je borsten wat naar voren komen ook zal je hierdoor minder last hebben van je rug, nek en schouders. Trek je schouders iets omhoog en naar achteren, zet jezelf recht neer wanneer je zit en staat en kantel je heupen iets. Dit doet wederom optisch weer nét dat beetje meer voor het laten uitkomen van je rondingen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.