Beauty

Korean beauty | Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment

18 maart 2022

Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review
Tegenwoordig zijn er heel mooie alternatieven om roodheid te camoufleren zonder dat je direct naar een foundation hoeft te grijpen. Zoals deze Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment. Jep, het ís een groene crème maar dan eentje zónder dat je er de hele dag door als een spookje of met een groene waas over je gezicht rondloopt. Daarnaast is dit ook nog eens een fijn skincareproduct en prettig betaalbaar. Ik deel deze tip dan ook heel erg graag met je in een uitgebreide review!

‘Lees ook: Skincare hack voor een gehydrateerde huid.’

Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review

Review | Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment

De belofte
“A green-to-beige cica cream that instantly neutralizes redness and evens skin tone for a healthy, natural look.”

Ingrediënten
In de Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment zit onder andere glycerine, centella asiatica, ‘Jartbiome’, ‘cicabond’, niacinamide, panthenol, adenosine, peptiden en vitamine E. Er zitten een aantal siliconen in die het product goed smeerbaar maken en geen parfum.

De steringrediënten in dit product zijn:
centella asiatica (tiger grass), heeft een helende en antibacteriële werking en zit bomvol antioxidanten, essentiële vetzuren en aminozuren
niacinamide (vitamine B3), is een alleskunner die onder andere werkt tegen pigmentvlekken, heeft een beschermend effect op de huid, kalmeert bij roodheid en brengt een onrustige huid weer in balans
Jartbiome, een merk-eigen ontwikkeld ingrediënt dat de natuurlijke huidmicrobioom herstelt
cicabond, een combinatie van mineralen en proteïnen dat de huidbarrière herstelt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass color correcting treatment komt in twee formaten en dat is heel erg fijn als je een product echt goed wil kunnen testen zonder dat je gelijk een grote pot hoeft aan te schaffen. De 15ml is verkrijgbaar voor €16,95 en de 50ml kost €35,95 en ik bestelde deze via Lookfantastic.

Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review

Review
De Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass color correcting treatment is een verzorgende crème met groene kleurpigmenten die roodheid in het gezicht corrigeren en beige pigmenten die het geheel daarna neutraliseert. De crème geeft daardoor een heel natuurlijk resultaat, alsof je niks op hebt. Door de toegevoegde ingrediënten werkt het niet enkel als een kleurcorrigerend product, maar is het ook een verzorgingsproduct dat op de lange termijn je huid verzacht, kalmeert en je huid weer in balans brengt. En daarmee heb je dus een heel fijn all-in-one product in handen.

Dit product heeft een fijne crèmetextuur, laat zich gemakkelijk aanbrengen en het is grappig om te zien hoe het zijn werk doet; van het verzorgen van de huid, de groene tint en daarna de overgang naar een beige kleur. Doordat de groene tint de roodheid in de huid heel goed corrigeert lijkt het net alsof de beige kleurpigmenten nog een behoorlijke dekking geven, maar dit is meer licht tot medium te noemen waardoor deze een goede kleurmatch zal hebben met veel verschillende huidtinten. Ik denk dat je er goed mee uit de voeten moet kunnen van heel licht tot aan een medium huidkleur, iets dat ook bij verschillende reviews op het internet terug te zien is. Mits (!) je niet teveel product gebruikt zal het eruitzien alsof je niks aan hebt gebracht en dit effect houdt heel erg goed gedurende de dag.

Mocht ik één nadeel aan dit product moeten noemen, dan is het dat de Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment in een potje komt. Met doseren, qua hygiëne en werking van ingrediënten zou een tube of een pompflacon een heel stuk fijner zijn. Maar dat is dan ook eigenlijk het enige dat ik op kan noemen als nadeel.

Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review Dr. Jart+ Cicapair color correcting treatment review

Jep, ik ben fan en heb sinds ik deze crème in huis heb eigenlijk geen foundation meer aangeraakt (behalve om het één en ander te testen voor de website). Op de meeste dagen reinig ik in de ochtend mijn huid, breng dagverzorging en een SPF aan en daarna een likje van deze crème. Soms een beetje concealer onder mijn ogen na een korte nacht en anders enkel een beetje poeder en de rest van m’n make-up. Zéker een aanrader dus om eens uit te proberen als je last hebt van blijvende of opvlammende roodheid in je gezicht.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 19 maart 2022 at 13:32

    Ziet er goed uit en lijkt mij een fijne crème, jammer alleen van de siliconen 😕

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.