Beauty

Foundation Friday | ILIA True Skin Serum foundation

25 maart 2022

ILIA True Skin Serum foundation review
Ik begin steeds meer een voorkeur te krijgen voor clean beauty als het op make-up aankomt en merk dat er hier weer een hele wereld in voor me open gaat. Maar, zoals je op de foto alvast kan zien, heb ik onlangs een aantal ILIA items aan m’n collectie toe mogen voegen. Waaronder de vernieuwde ILIA True Skin Serum foundation. In dit artikel een uitgebreide review!

‘Lees ook: REN Perfect Canvas Clean Primer review.’

ILIA True Skin Serum foundation review

ILIA True Skin Serum foundation review

De belofte

“De ILIA True Skin Serum foundation is vernieuwd! Deze skincare-verrijkte-foundation zorgt voor een stralender, gladder en gezonder uitziende huid, zelfs na het verwijderen. Een gewichtloze, medium dekkende foundation met een natuurlijke finish die naadloos te blenden is voor een egale huid.”

Ingrediënten

Deze foundation is op basis van aloë vera en kokosextract en er is onder andere niacinamide, rijstpoeder, glycerine, allantoïne, jojoba olie, marula olie, squalaan, vitamine E, jasmijnextract en bisabolol. Er zit slechts een kleine hoeveelheid dimethicone in deze foundation en fijn om te weten: ILIA is een organic, cruelty-free, vegan en duurzaam beautymerk.

Prijs en verkrijgbaarheid

De ILIA True Skin Serum foundation is verkrijgbaar in 30 kleuren via onder andere The C of Cosmetics. De adviesverkoopprijs is €58,00/30ml.

ILIA True Skin Serum foundation review ILIA True Skin Serum foundation review ILIA True Skin Serum foundation review

Review

De ILIA True Skin Serum foundation komt in een mooie clean-ogende verpakking van transparant mat glas met witte tekst en een witte dop. Onder de dop zit een pompje waardoor je de foundation goed kan doseren. De textuur van deze foundation is een beetje zoals die van een verzorgende crème en deze versmelt zonder al teveel moeite mooi samen met de huid.

Het moet toegegeven: ik heb op dit moment best een droge huid vanwege een microneedling-behandeling eerder deze week en ik verwacht in de komende dagen te gaan vervellen hierdoor. Maar deze foundation heeft met beginnende velletjes en droogtelijntjes geen enkel probleem en laat de huid er zelfs zacht en fris uitzien. Deze foundation is dus zeker een aanrader voor de drogere huidtypes.

Door alle toegevoegde mooie huidverzorgende ingrediënten voelt deze foundation op de huid ook meer aan als een crème dan een make-upproduct, dus dat is wederom een dikke plus. Mooi dat je op deze manier zelfs tijdens het dragen van make-up je huid aan het verzorgen en verbeteren bent.

ILIA True Skin Serum foundation review ILIA True Skin Serum foundation review ILIA True Skin Serum foundation review

Maar als ik dan toch een nadeel moet noemen, dan is het de kleurenrange. De ILIA True Skin Serum foundation is dan wel in 30 kleuren verkrijgbaar, maar kleur nummer 2 (ik heb SF2 Tavarua) valt echt al wel in de ‘medium’ tinten. Het is op de swatch-foto op mijn hand goed te zien – op de gezichtsfoto’s iets minder – maar het is een kleur die helaas te donker voor mij is. Terwijl kleur nummer 3 (een hele tint hoger dus) van de ILIA Super Serum Skin Tint een perfecte kleurmatch was. Best lastig om zo online een keuze te maken dus.. Ah well, ik hoop dat de kleur in de zomer een goede match zal zijn als mijn huid iets zongekust is. SF2 Tavarua hoort daarnaast een kleur met een neutrale ondertoon te zijn, maar hij is toch wel behoorlijk aan de warme kant. Iets om rekening mee te houden als je deze foundation een keertje gaat uitproberen en twijfelt tussen bepaalde tintjes.

Overall vind ik dit een fijne foundation met prachtige ingrediënten en een mooie medium dekking, een frisse natuurlijke tot iets glowy finish en een prettig huidgevoel. Je kan amper zien dat je foundation draagt, droge plekjes en rimpeltjes zijn geen probleem en hij blijft gedurende de dag mooi zitten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Natascha - Beautyopinie.nl
    Reply Natascha - Beautyopinie.nl 31 maart 2022 at 19:40

    Wat een fijne review! Ik ben sinds een tijdje ook helemaal fan van dit merk en zou zeker de verkeerde kleur besteld hebben. Dit is denk ik voor mij een perfecte match dus ik heb ‘m opgeslagen, dan onthoud ik ‘m als het weer payday is!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.