Eten & drinken

Koffie, maar dan net even anders | 6x tips en inspiratie

22 maart 2022

koffie variatie tips inspiratie
Hi, ik ben Desirée en ik leef op cappuccino’s en snaaisels.” Ik ben behoorlijk koffieverslaafde, maar probeer het binnen de perken te houden met maximaal 4 kopjes per dag en na een uurtje of vier in de middag drink ik geen koffie meer. Ik vind dat bittere randje van een goede pittige koffie simpelweg erg lekker en de kick die het mij geeft is ook erg welkom :) Maar er is zoveel meer met koffie te doen dan een bakkie met een scheutje melk of een cappuccino.. Daarom in deze blog een aantal lekkere tips en inspiratie voor koffie, maar dan net even anders. Enjoy!

‘Lees ook: Hét recept voor de perfecte romige matcha latte.’

CBD koffie voordelen en effect

Lekkere koffie variatie tips

IJskoffie
Tijdens de warme dagen van het jaar is het heerlijk verfrissend: ijskoffie! Ideaal als je niet zo’n zin hebt in een warm drankje, omdat het buiten al warm is. Hoewel het maken van ijskoffie ingewikkeld lijkt, is dat helemaal niet het geval. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Gooi bijvoorbeeld ijsklontjes bij zwarte koffie. Of voeg koude melk en ijsklontjes toe aan de koffie, voor een zoetere smaak. Hou het hierbij, of haal het even door de blender voor een crushed ice mondgevoel. Yum! Gebruik hiervoor wel het liefst kwalitatieve koffiebonen, want deze laten de koffiesmaak nog beter naar voren komen. Ook kan het helpen om de koffie vlak voor het drinkmoment te malen, voor een nog intensere smaak. Als je dit met bijvoorbeeld illy koffie doet, smaakt de ijskoffie heerlijk en is het meer dan enkel een zoet drankje zodat ook de echte koffieliefhebber er van zal genieten.

Variëren met melk
Veel mensen bereiden koffie nog altijd met koffiemelk of opgeschuimde melk gemaakt van koeienmelk. Dit is ook bij een koffiezaakje nog altijd de standaard optie. Maar er zijn vandaag de dag steeds meer verschillende melksoorten die ook in de smaak vallen, om bijvoorbeeld cappuccino of latte macchiato mee te maken. Havermelk, kokosmelk of sojamelk: probeer eens wat verschillende opties uit. Zo smaakt dat kopje koffie namelijk echt weer heel anders voor een subtiele smaaktwist. Amandelmelk geeft bijvoorbeeld een subtiel notig smaakje aan de koffie en misschien wel de beste not milk plantaardige melk om op te schuimen is wat mij betreft toch wel erwtendrink. Klinkt gek, maar ik ben sinds een paar maanden om!

koffie variatie tips inspiratie

Nog meer lekkere koffie variatie tips
– Koffie met chocolademelk. Ja, echt. De combinatie van het zoete van de chocolademelk en het bittere van de koffie is heel lekker en aan te raden eens te proberen.
CBD koffie voor een koffiemomentje met een extra kick en verdere gezondheidsvoordelen van de toegevoegde CBD
– Een Pumpkin Spice Latte, ofwel pompoen spice mix of zelfs pompoenpuree gemengd met een pittige espresso. Heerlijk kruidig en verwarmend voor in de herfst en winter en extra lekker met wat slagroom
– koffie met alcohol, denk bijvoorbeeld aan een Espresso Martini. Maar eigenlijk is een romig likeurtje of zelfs een goede whisky een lekkere optie voor bij de koffie.

Wat is jouw favoriete koffievariatie? Of ben je wellicht meer team thee?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 maart 2022 at 21:46

  Fijne tips.
  De frappucino van starbucks is mmmmm zo heerlijk……
  Maar ik drink al zo lang geen koffie meer.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.