Fashion

Fashion | Mijn ervaring met de Maison365 kledingbox (unboxing & 3 outfits)

29 maart 2022

Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode
Ben je toe aan een upgrade van je garderobe en zou je het leuk vinden eens compleet iets anders te proberen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dan is Maison365 een uitkomst om eens te proberen! Hierbij gaat er op afstand een personal shopper voor jou aan de slag, ontvang je een kledingbox thuis en kan je in alle rust passen en combineren. In dit artikel alles wat je hierover moet weten met een review, unboxing, een fijne kortingscode én 3 outfits. Let’s go!

‘Lees ook: Fashion | Tips voor het kopen van de perfecte jeans.’

Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox

Over Maison365

Maison365 werd in 2016 opgericht en is een personal styling service voor vrouwen, gebaseerd op het idee van fashion-ondernemer Danie Bles. Hiermee wordt personal shopping beschikbaar voor een breder publiek en dat alles vanuit het comfort van je eigen huis. Dus niet meer kleding passen in benauwede pashokjes met slechte verlichting, maar rustig alles thuis aantrekken, combineren en in verschillend licht kunnen bekijken. Maison365 werkt samen met zo’n 125 verschillende internationale kledingmerken waardoor er altijd een goede match te vinden is met jouw persoonlijke wensen en budget. Denk hierbij aan merken als Plein Publique, by-bar, Soft Rebels, Mud Jeans, Wrangler, Artlove, Kaffe, Garcia, Minimum en Fabienne Chapot.

De kosten

De service van Maison365 kost €9,95 als styling fee, maar er worden verder geen verzendkosten en retourkosten in rekening gebracht. Natuurlijk betaal je achteraf enkel voor de kledingstukken die je gehouden hebt. Verder is het fijn om te weten dat dit géén abonnementendienst is, waardoor je nergens aan vast zit. Maar mocht je het leuk vinden dan kan je er voor kiezen om in een af te spreken interval van een x aantal maanden een nieuwe kledingbox te ontvangen.

Maison365 kortingscode

Mocht je het leuk vinden om de personal shopping service eens uit te proberen, dan mag ik een mooie Maison365 kortingscode met je delen. Gebruik op de website van Maison365 de code ‘dees25’ bij je bestelling voor €25,- korting :)

Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox

Mijn ervaring met Maison365

Je vult op de website van Maison365 een zeer uitgebreide stijlquiz in waarin word gekeken naar onder andere je kledingstijl, wat je wel en niet mooi vindt qua outfits, kleuren en printjes, welke kledingmerken je aanspreken, wat je budget is, wat je eventueel wil verbloemen en wat juist accenturen, of duurzaamheid belangrijk voor je is, je kledingmaat en voor welke gelegenheid je nieuwe kleding wil aanschaffen. Vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in en wordt er binnen een paar dagen contact met je opgenomen door een persoonlijke stylist om de laatste puntjes te bespreken. Hierna wordt de box samengesteld en kan je deze binnen een weekje in huis verwachten.

Het moment dat de box binnen komt is heel erg leuk omdat je dus geen idee hebt wat je kan verwachten. Ik was helemaal nieuwsgierig en maakte er echt een fijn momentje van waarvan ik wist dat ik even niks moest en geen kinderen om me heen had zodat ik rustig alles kon bekijken, passen, combineren.. De drie kledingsets (in totaal ongeveer 15 stuks inclusief enkele accessoires) zaten duidelijk per set verpakt met een lint en bevat een aantal basics + een aantal combinatiestukken waardoor je per set al meerdere combinaties kan maken. Maar je kan natuurlijk ook met de andere setjes wisselen en combineren. Zo merkte ik al snel dat er met deze drie kledingsets enorm veel kledingcombinaties te maken waren. Fun!

Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox Maison365 ervaring, review, unboxing, kortingscode kledingbox

Ik was vooral heel aangenaam verrast met de kledingkeuzes die binnen kwamen. Eigenlijk zat er niks tussen dat ik niet leuk vond, wat niet paste of wat ik niet zelf zou aanschaffen. Maar ik werd wél verrast met een aantal – voor mij – nieuwe merken, net even andere stijlen, fits en leuke combinatiemogelijkheden. Tof hoe je zo uit je comfortzone word gehaald, zonder dat het ongemakkelijk en ‘niet als mij’ voelde. Ook leuk hoe er goed rekening werd gehouden met de draagbaarheid van de kleding voor de aangegeven gelegenheden (zowel privé/thuis als zakelijk/werk). Echt even een wake-up call dat ik eens bij andere merken en winkels moet gaan kijken, want je blijft vaak zelf toch behoorlijk binnen bepaalde winkels en ketens hangen.. Zoals je merkt ben ik heel enthousiast en vond ik het heel erg leuk om zo’n kledingbox eens uit te proberen. Mocht ik één nadeel moeten noemen, dan is het toch wel dat de service ook voor plussize/grote maten mag doorgaan want nu loopt de maatvoering tot en met kledingmaat 42.

Bij de levering zit een leuk persoonlijk briefje over de gekozen kledingsets en hoe je de items kan combineren + een uitgebreide lijst waarin alle producten, merken, maten en prijzen vermeld staan. Na je passessie kan je het één en ander hierop invullen, maak je een (eventueel) retourpakket aan en krijg je na afhandeling hiervan een factuur voor de items die je gehouden hebt toegestuurd.

–> Welke van de drie looks vind jij het leukste bij mij? Spreekt zo’n personal shopper op afstand met een kledingbox jou aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evendelen.be
  Reply Evendelen.be 29 maart 2022 at 21:15

  Dit is best wel een leuk concept om even samen met een paar vriendinnen te doen en om gezellig een avondje in te plannen om samen de boxen te openen. Leuk om dan ook bij elkaar even te gaan gluren. Echt wel spannend zeg!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 maart 2022 at 13:22

   Daar geef je zéker een heel erg leuke tip mee, ik zie het al helemaal voor me!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 maart 2022 at 12:47

  Het staat jou allemaal prachtig……
  Helaas niets voor mij want de kledingmaat pas ik niet.
  Ik heb een plussize…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.