Beauty

How to | Make-up tips voor je bruiloft

9 maart 2022

make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag
Ik krijg vaak de vraag hoe ik één en ander heb aangepakt voor mijn bruiloft en de vraag met betrekking tot de bruidsmake-up staat steevast in de top drie van de vragen. En dat snap ik helemaal, want je wil er op joúw dag natuurlijk wel de hele dag door stralend uit zien. Ik deel dan ook graag een heleboel make-up tips voor een bruiloft met je!

‘Lees ook: Beauty | Make-up tips voor de perfecte wenkbrauwen.’

make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag

How to | Make-up tips voor je bruiloft

Zelf doen of laten doen
Voor beide is natuurlijk iets te zeggen. Aan de ene kant is het heerlijk als je je make-up volledig uit handen kan geven aan een professionele visagist omdat dit een stukje ontzorgt (er komt tenslotte al genoeg op je af als je je bruiloft gaat plannen) en omdat je er – als het goed is – werkelijk prachtig uit zal zien. Vaak wordt er een keer vooraf afgesproken om de wensen door te nemen en een proefmake-up aan te brengen en vervolgens komt de Make-Up Artist de ochtend van de bruiloft om de look voor de dag aan te brengen en tips te geven hoe je gedurende de dag eventueel iets bij kan werken.

Maar, als je zelf al prima met make-up overweg kan gaan en vooraf voldoende tijd hebt om te oefenen kan je ook prima zelf je bruidsmake-up doen voor de grote dag. Zelf heb ik er voor gekozen om voor mijn bruiloft ‘te investeren’ in nieuwe make-up en hiermee een aantal keer te oefenen totdat ik helemaal tevreden was over mijn look. Je kan bij verschillende merken bij een parfumerie vaak een make-uples inboeken waarbij verschillende technieken en producten uitgeprobeerd en uitgelegd worden en vervolgens kan je dan voor de kosten van deze workshop producten uitzoeken. Tijdens zo’n les is het bijvoorbeeld heel slim om de juiste soort, kleur en ondertoon foundation aan te laten meten, helemaal als je vooraf uitlegt naar wat je op zoek bent en voor welke gelegenheid het is. Zo heb je én kennis opgedaan én heb je een behoorlijke hoeveelheid kwaliteitsmake-up in huis voor dezelfde prijs als je kwijt zou zijn aan iemand die je bruidsmake-up voor die ene dag doet.

make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag
make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag

Een bruiloft met een thema
Minder voor de hand liggend, maar zeker iets om rekening mee te houden. Vind jouw huwelijksvoltrekking, diner en feest plaats in specifieke stijl trouwlocaties en/of heb je gekozen voor een bruiloft met een bepaald thema, dan kan je hier ook je make-uplook op aanpassen. Je kan je voorstellen dat een huwelijk in een beachy thema in een Ibiza-achtig strandpaviljoen om een heel andere stijl van make-up (en haar) vraagt dan een huwelijk in een bohemian stijl in een klassiek landhuis of kasteel. Je wil natuurlijk dat het complete plaatje van zowel trouwlocatie, als trouwjurk, aankleding, haar én make-up ‘klopt’.

Tip: mocht je nog wat leuke inspiratie zoeken, dan is het een leuk idee om eens rond te snuffelen op een website als Weddingspaces. Niet alleen om prachtige locaties te vinden, maar ook om tussen alle foto’s te kijken naar hoe anderen het één en ander hebben aangepakt qua aankleding en zelfs jurken, make-up en haar. Ohhhh, ik zou er bijna zelf nóg een keertje voor willen trouwen als je ziet wat er allemaal veranderd is in de tussentijd!

make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag

Wees jezelf
Het klinkt misschien heel cliché, maar het meest belangrijke is toch wel dat je op je eigen bruiloft helemaal jezelf bent. Draag jij normaal bijna nooit make-up en ga je graag au naturel door het leven, dan is een heel subtiele make-up eigenlijk veel mooier dan een full glam bruidsmake-up. Natuurlijk is het leuk om nét even dat beetje verder te gaan voor zo’n bijzondere dag, maar dat hoeft echt niet te beteken dat je er gelijk heel anders uit hoeft te zien. Durf dit ook aan te geven aan een eventuele Make-Up Artist, dat je liever een minimale look wil. Dan zal je je gedurende de dag een stuk zekerder en lekkerder voelen en dat straal je dan ook zeker door op de dag zelf en is ook terug te zien op de foto’s!

make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag make-up tips bruidsmake-up bruiloft trouwdag

10 bruidsmake-up tips op een rij

1. Oefen minimaal 5 keer met het maken van een look en doe dit bij verschillende weersomstandigheden, zodat je kan zien hoe je make-up bij zowel zonnig als meer grauw weer overkomt. En maak een foto van jezelf – zowel mét als zonder flits, zowel binnen als buiten – zodat je ziet hoe de make-up er op beeld bij verschillende omstandigheden uit zal zien.

2. Maak jezelf niet op bij kunstlicht, maar kies voor een daglichtlamp of ga recht voor een raam zitten tijdens het aanbrengen van je make-up.

3. Zorg dat je make-up longlasting is: gebruik een primer onder je foundation en oogschaduw, werk in dunne laagjes, gebruik een waterproof eyeliner en mascara en sluit af met een setting spray.Zo hoef je je geen zorgen te maken over een traan en een zweetmomentje en hoef je gedurende de dag hooguit je lippen bij te werken en wellicht een klein beetje bij te poederen.

4. Less is more. Kies voor kleine trucjes die je ogen extra laten stralen, een mooie subtiele highlighter, subtiel aangezette wenkbrauwen, een mooie bronzer om je gezicht te shapen en een sunkissed glow te geven en probeer harde lijnen te voorkomen (blend, blend, blend!).

5. Je hoeft echt niet allemaal nieuwe make-up aan te schaffen. Heb je bepaalde producten en kleuren waar je aan verknocht bent en die goed voor jou werken: kies die dan ook gerust voor je trouwdag. En kies voor kleuren die je normaal ook zou gebruiken. Stick with what works for you!

6. Plan je tijd op the big day goed in zodat je alle tijd hebt om je bruidsmake-up te doen zonder haast of stress. Het kan op die manier ook juist een heel ontspannen relaxmomentje zijn zo aan het begin van de grote dag.

7. Vul een toilettasje met in ieder geval deodorant, je parfum, een paar tissues, een transparant poeder met een kwast en je lipproducten. Zo kan je gedurende de dag hier en daar even opfrissen, overtollig glim wegdeppen met een tissue, je T-zone lichtjes bijpoederen en je lippen opnieuw aanzetten.

8. Probeer nooit in de twee weken vóór je bruiloft een nieuwe beautyroutine of een intensieve beautybehandeling uit, om een eventuele huidreactie te voorkomen (waardoor je bijvoorbeeld met bultjes, onzuiverheden, roodheid, huidirritatie of velletjes op de dag zelf zit..)

9. Vergeet ook de rest van je lichaam niet. Breng bijvoorbeeld een mooie glowy bodylotion aan op je decolleté en benen, laat een weekje van tevoren een pedicure en manicure uitvoeren en zorg dat eventuele uitgroei van je haren op tijd is bijgewerkt.

10. Geniet. Misschien wel de meest belangrijke tip: geniet van je dag. Hoe het één en ander dan ook zal verlopen en ook al loopt er iets niet helemaal zoals je zou willen of vooraf gepland is. Tel hier en daar tot tien, ontspan en straal. Jullie dag wordt een prachtige dag om nooit meer te vergeten!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.