Beauty

Foundation Friday | Pixi Beauty Balm foundation

4 maart 2022

Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream)
Veel foundations kunnen in de wintermaanden duidelijk even te droog aanvoelen en daardoor juist drogere plekjes accentueren en de huid nog doffer laten ogen. Herkenbaar? Dan is een meer verzorgend product mét dat beetje dekking zoals deze Pixi Beauty Balm foundation wellicht meer iets voor jou. In dit artikel een uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up | Huda Beauty FauxFilter Skin Finish foundation stick (review).’

Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream)

Pixi Beauty Balm review

De belofte

“De Pixi Beauty Balm is een longlasting foundation met een medium tot hoge dekking die de huid hydrateert en gedurende de dag comfortabel laat aanvoelen.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van water, glycerine, kokosextract, kleurpigmenten en siliconen, en er zitten een heleboel ingrediënten in waar je huid blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan arbutine, adenosine, ceramide, kamille-extract en hyaluronzuur. Dit maakt het echt een huidverzorgingsproduct en foundation in één.

Eén ding waar wat onduidelijkheid over is: ik mis een SPF in dit product. De originele BB-creams stonden er namelijk om bekend een hoge zonbescherming te bevatten. Op dit product staat géén melding over een zonbescherming, maar er zitten wel redelijk hoog in de ingrediëntenlijst ingrediënten zoals titanium dioxide en zink dioxide. Deze ingrediënten staan bekend als minerale zonnefilters. Maar.. bij twijfel in dit geval: gewoon nog een normale zonbescherming aanbrengen vóórdat je deze Pixi Beauty Balm aanbrengt. Just to be sure.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Pixi Beauty Balm foundation is verkrijgbaar in 6 kleuren voor €26,00/50ml via de Pixi webwinkel, Bangerhead en bol.com.

Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream) Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream) Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream)

Review

De Pixi Beauty Balm komt in een tube met een inhoud van 50ml. In een gemiddelde foundation zit 30ml inhoud, dus dat is bijna twee keer zoveel. De foundation heeft een pompje waardoor je hem goed en hygiënisch kan doseren en één pompje geeft ook gelijk voldoende product. Er zit parfum in deze foundation en dat geeft het product een milde geur die me doet denken aan een luxe verzorgende crème. Bij de eerste paar keer pompen was ik verbaasd door de dunnere textuur, maar na een aantal keer gebruik kwam de echte substantie naar boven en die is behoorlijk creamy. Het is dus aan te raden de Pixi Beauty Balm vóór gebruik even goed te schudden.

Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream) Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream) Pixi Beauty Balm foundation review (1 Cream)

Ik heb de Pixi Beauty Balm op verschillende manieren aan proberen te brengen, maar het mooiste resultaat krijg ik toch echt door te werken met mijn vingertoppen. Met een kwast leek het net even wat meer ‘streperig’ aan te brengen, terwijl de warmte van de vingers deze foundation juist heel mooi laat versmelten met de huid. Qua kleur moet je geluk hebben een goede match te kunnen maken, want deze foundation is helaas maar in 6 kleuren verkrijgbaar. Ik draag kleur 1 Cream en die sluit voor nu in de winter mooi aan qua huidtint en een redelijk neutrale ondertoon.

Qua dekking komt deze foundation niet helemaal aan de belofte van medium to full coverage. Als je het mij vraagt is het eerder een medium dekking te noemen. Eigenlijk helemaal prima, want je ziet dat roodheid en vlekjes worden gecamoufleerd maar dat de huid er ook als huid uit blijft zien. Heel natuurlijk met een finish die het beste als fris en stralend te omschrijven is. Mocht je echt een wat vettere huid hebben dan weet ik niet of dit product echt een goede match zal zijn. Maar mocht je net als ik een drogere huid hebben dan is dit zeker een aanrader om eens te proberen; deze foundation voelt aan als een verzorgende crème en het oogt en voelt alsof je geen make-up op hebt. Dit comfortabele en prettige gevoel blijft de hele dag zo en hij blijft ook – na een klein beetje afpoederen – mooi op z’n plek. Jep, skincare & make-up in één: ik heb er een zwak voor!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 maart 2022 at 11:58

  Dit klinkt heel goed.
  Het lijkt me een fijn merk.´
  Prachtig resultaat…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.