Beauty

Foundation Friday | REN Clean Primer

11 maart 2022

REN Clean Primer (Perfect Canvas review)
Aangezien een mooie make-uplook valt of staat met een goede basis, vandaag een tip voor ónder je foundation die een wereld van verschil kan maken: een foundation primer. De REN Clean Primer uit de Perfect Canvas-lijn is er eentje zonder siliconen (yay!) die naast heel goed primen óók nog eens mooie huidverzorgende ingrediënten bevat (dubbel yay!). Ik vertel je er alles over in deze review.

‘Lees ook: REN Clean Skincare | Bio Retinoid (alternatief voor retinol).’

REN Clean Primer (Perfect Canvas review)

Review | REN Clean Primer

De belofte
De REN Clean Primer is een foundation primer zonder siliconen die poriën minimaliseert, de huid matteert, lijntjes en rimpeltjes subtiel opvult waardoor ze minder opvallen en de huid een fluweelzacht gevoel geeft. Zo zorgt deze primer voor een perfecte canvas voor het aanbrengen van make-up terwijl de huid ook wordt gehydrateerd, de vochtbalans hersteld wordt en de toegevoegde probiotica zorgt voor vernieuwing van de huidcellen.

Ingrediënten
Deze foundation primer is er eentje op basis van water en glycerine waaraan onder andere lactococcus, blauwe agave-extract, hyaluronzuur, melkzuur en alfa-glucaan is toegevoegd. Een paar bijzondere ingrediënten met een unieke werking op de huid; ze helpen de huid vocht vast te houden, versterken de natuurlijke huidbarrière, maken de huid gladder en zorgen ervoor dat make-up beter aan de huid hecht. Zo heb je dus én de voordelen van een primer waardoor je foundation beter/mooier aanbrengt en langer blijft zitten en op de lange termijn werken de bestanddelen huidverbeterend.

Prijs en verkrijgbaarheid
De REN Clean Primer is verkrijgbaar voor €45,00/30ml. De producten van REN Clean Skincare zijn online te koop bij onder andere Perfectly BasicsSkins Cosmetics en Care for Skin of zoek hier naar een fysiek verkooppunt bij jou in de buurt.

REN Clean Primer (Perfect Canvas review)

Review
De REN Clean Primer komt in en glazen flesje met een pipetje waardoor je het product heel precies kan doseren. Je brengt de primer aan op een schone en gereinigde huid, ná een dagcrème en ná een eventuele losse SPF. Vooraf even goed schudden, vervolgens 2/3 druppels over de huid verdelen, een paar tellen wachten totdat het is ingetrokken en dan kan je je foundation aanbrengen zoals gewoonlijk. Al kan je hem gebruiken op de dagen dat je geen make-up draagt, voor net dat beetje zachtheid, extra verzorging en een mooi transparant ‘filter’.

De textuur van deze primer doet me denken aan een dunne transparante gel die makkelijk uitsmeert en snel intrekt. In een seconde of tien heeft de primer haar werk gedaan en kan je er de foundation over aanbrengen. Het effect van deze primer is niet echt te vergelijken met andere primers die ik ken. Doordat deze silicoonvrij is voelt het niet zo fluweel, glad of ‘als een laagje’ aan als je gewend bent van een primer en tóch merk je dat er van alles gebeurt. Poriën vallen minder op, het geeft een subtiel plumping effect, lijntjes en rimpeltjes ogen zachter, de huid voelt lekker zacht en is gematteerd. Niet mat op de doffe en droge manier, want een natuurlijke gloed komt er gewoon doorheen, maar ik denk dat hij hierdoor wel heel erg goed kan werken voor zo ieder huidtype.

Ik heb deze REN Clean Primer met een flink aantal verschillende foundations uitgeprobeerd – van een BB cream tot aan foundations met zowel een matte als meer glowy finish – en er is geen type foundation waar deze primer het niet goed onder doet. Ik ben echt heel positief verrast en je merkt duidelijk verschil wanneer je geen primer gebruikt of deze; er is minder foundation nodig, de foundation glijdt heel prettig over de huid en blend net even wat makkelijker en mooier weg. Maar het versnelt de ‘droogtijd’ van de foundation wel iets, waardoor je redelijk vlot moet werken tijdens het aanbrengen en blenden. Dit kan een nadeeltje zijn, maar je merkt dus duidelijk dat het ervoor zorgt dat de foundation goed aan de huid ‘hecht’ en blijft hierdoor de hele dag op z’n plek zitten. Gedurende de dag merk je vooral dat foundation minder verschuift of vervaagd en minder in lijntjes en rimpeltjes trekt.

Okee, er hangt best een pittig prijskaartje aan deze primer maar ik vind het hem persoonlijk wel waard. Altijd even goedpraten voor mijzelf met zoiets, .. herkenbaar? :) REN is een mooi clean merk, het product komt z’n beloftes na, het is tegelijkertijd ook een huidverzorgingsproduct én is superzuinig in gebruik waardoor je er lang mee vooruit kan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.