Fashion

On trend | Dit zijn dé 5 sieraden trends van 2022

18 maart 2022

sieraden trends lente zomer 2022
Het voorjaar staat eindelijk weer voor de deur. De tijd waarin we de winterjassen weer op kunnen bergen en onze zomerse outfits uit de kast kunnen halen. Yay! En daarbij horen dan ook weer de leuke accessoires zoals sieraden om je outfit helemaal af te maken. Na twee jaar van minimalisme en meer neutrale kleuren is het duidelijk dat we meer mogen gaan uitpakken. Zeker als het op sieraden aankomt zijn er een aantal opvallende trends. Hierbij de sieraden trends voor de lente en zomer van dit jaar! Welke spreekt jou het meeste aan?

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt en helemaal klaar om nieuwe sieraden te shoppen? Neem dan vooral een kijkje op Starlounge. Dit is een sieraden webshop met een heel divers aanbod aan betaalbare sieraden van verschillende leuke merken. Gewoon even een fijne shoptip tussendoor :)

‘Lees ook: Plussize shoptip | Annadiva Swim 2022 collectie.’

sieraden trends lente zomer 2022

Sieraden trends lente/zomer 2022

1. Bloemen
Ja, de bloementrend komt weer terug! Sieraden met bloemen worden weer helemaal hot & trending en gaan dit keer gepaard met vele kleurtjes. Hoe groter, hoe beter en hoe feller, hoe mooier. Felgekleurde bloemsieraden voor de lente, mogen echt niet ontbreken aan je collectie. Bloemsieraden geven je outfit een zomerse vibe en vrolijken je gelijk op. Helemaal leuk; er worden steeds vaker echte bloemen en droogbloemen in sieraden gebruikt, hoe leuk is dat? En ja, dat kan je natuurlijk ook heel erg leuk zelf maken. Heb je gelijk een leuke zondagmiddagbesteding met vriendinnen of een knutselproject met je kinderen.

2. Parels en schelpen
Deze tip is er vooral eentje als je fan bent van het strand en de zee. Met deze upcoming sieradentrend kan je dit altijd met je meedragen, want parels en schelpen mogen ook in sieraden weer gezien worden. Van kleine armbandjes met schelpjes in verschillende kleuren tot aan grotere eyecatchers aan kettingen voor een Ibiza- of surfvibe voor bij je strandoutfit.

3. De choker
Hate it or love it! Maar de choker-trend van ‘vroegah’ is dit jaar toch echt helemaal terug van weggeweest. Alleen dan met een kleine upgrade als het op materiaal en stijl aankomt. Denk aan chokers met diamantjes; van subtiel waarbij het bandje zelf bijna onzichtbaar is en er een subtiele glinstering te spotten is tot aan een choker met flink wat ‘bling bling’.. Heel mooi tegen een zongekuste huid!

4. Duurzame sieraden
Het dragen van een sieraad kan een outfit helemaal compleet maken en het roept al snel een verzameldrang op. Maar ook in de sieraden trends speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Geen sieraden met elementen die in onveilige omstandigheden en tegen oneerlijke prijzen geproduceerd worden, maar sieraden met een mooi verhaal en eerlijk geproduceerd. Ook zien we veel sieraden van gerecycled materiaal terug en het geeft ook een goed gevoel als je op deze manier een steentje bijdraagt aan duurzaamheid.

5. Mix & Match
Heb jij een overvloed aan sieraden of bestaat je collectie uit allerlei verschillende kleuren? Goed nieuws, dit is namelijk geen taboe meer in 2022. Dit jaar hoeft alles niet meer helemaal te matchen met elkaar en is het juist heel verrassend om van alles met elkaar te mixen. Zelfs de combinatie van gouden en zilveren sieraden, los naast elkaar of in één item gecombineerd, is helemaal trending.

Mijn stijl..
Zelf ben ik toch echt meer van de minimalistische sieraden en hebben goudkleurige sieraden met hier en daar een edelsteentje, lederen koordje en fijnere modellen toch wel de voorkeur. Ook kijk ik steeds meer naar duurzame merken en merken met een goed verhaal. Maar als het op de zomermaanden aankomt heb ik toch ook wel een zwak voor ‘meer kleur’. Denk aan een kettinkje met artificial koraalsteentjes in wit of rood bijvoorbeeld. Lekker fris en tof te combineren met een jeans, witte sneakers en een bloesje :) Laat de lente én zomer maar komen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carla
  Reply Carla 25 november 2022 at 10:26

  Minimalistische sieraden zijn voor mij ook echt een must! Je kunt ze altijd dragen, voor welke gelegenheid dan ook. Interessante blog en leuk geschreven :)

  Groetjes,

  Carla

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2022 at 14:54

   Dankjewel voor je compliment, heel erg leuk om te horen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 maart 2022 at 18:14

  Prachtige jewelz.
  Zeer betaalbaar.
  Overzichtelijke webshop….

  Een fijne avond Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.