Beauty

Snelle skincare hack voor een gehydrateerde huid

8 maart 2022

skincare hack, gehydrateerde huid tip
Zeker zo aan het einde van de winter kan je huid vaak wel wat extra hydratatie gebruiken. En in plaats van gelijk naar nieuwe serums, crèmes of zelfs een geheel nieuwe skincare routine te hoeven kijken, kan het toevoegen van één product hier een enorm verschil in maken. Sinds een tijdje ben ik namelijk verknocht aan een heel eenvoudige extra stap in mijn huidverzorgingsroutine die duidelijk verschil maakt. Ik deel deze snelle skincare hack voor een gehydrateerde huid dan ook heel erg graag met je!

‘Lees ook: Beauty tip | Dry brushing voor een mooie huid.’

skincare hack, gehydrateerde huid tip

Je herkent het vast wel: je hebt een skincareroutine waar je op zich blij mee bent, maar van het ene op het andere moment doet je vaste routine net niet meer voor je huid wat je gewend bent. Of het komt door bijvoorbeeld tijdelijke stress, andere medicatie of de winterse weersveranderingen.. je huid voelt droog en ziet er wat dof en minder fris en stralend uit dan je zou willen. Je huid heeft duidelijk een extra hydratatieboost nodig en daar kan het toevoegen van één simpele stap een heel groot verschil in maken.

Pssssjt!
Een goede face mist aan je skincare routine toevoegen kan een groot verschil maken. Verwar dit niet met enkel een (bron)waterspray of een make-upspray, maar kies echt een huidverzorgende gezichtsspray. Deze stap pas je zowel in de ochtend als avond toe ná het reinigen en exfoliëren van je huid en vóórdat je een serum en/of crème aanbrengt door simpelweg je ogen te sluiten en één à twee keer over je gezicht te sprayen met de face mist. Dit zorgt voor een extra hydratatielaagje dat hét verschil kan maken tussen een droge, doffe en ruwe huid en een huid die zacht, gehydrateerd en comfortabel aanvoelt. En je zal merken dat het zorgt dat een serum, crème of SPF die je erna aanbrengt makkelijker door je huid zal worden opgenomen.

Het klinkt zo simpel, maar het maakte voor mijn huid deze winter een groot verschil. En dat zonder enige moeite. Een goede face mist met huidverzorgende ingrediënten is van steeds meer merken te vinden. Ik deel graag een paar persoonlijke favorieten met je:

skincare hack, gehydrateerde huid tip

Hylamide SubQ Mist €15,00/120ml
Deze is toch wel echt mijn favoriet van deze drie :) Ik spotte hem alweer een tijdje geleden bij een rondje ‘huidverzorging snuffelen’ van The Ordinary via de website van Deciem en besloot hem mee te bestellen. De vele lovende reviews haalden me over en ik snap het helemaal. Er zitten een heleboel hydraterende, vochtinbrengende, kalmerende en verzachtende ingrediënten in, vernevelt prettig, wordt snel door de huid opgenomen en geeft een beetje een ‘plumping’ huidgevoel. Love it!

QMS Epigen Defense Mist 100ml/€79,00
Een hoger prijskaartje, maar eerlijk is eerlijk: dit product van QMS Medicosmetics is dan ook beter te omschrijven als skincare in sprayvorm en echt een mooi luxeproduct. Er zitten actieve bestanddelen in die naast het hydrateren, vocht inbrengen en verzachten van de huid ook helpt de huid te verstevigen, elasticiteit te verhogen en activeert zelfs de aanmaak van vitamine D. Ik kan altijd erg enthousiast worden van mooie en bijzondere technologieën als deze in skincare.

Loïs Lee hydrating essence €39,00/100ml
Een beetje liefde voor mooie merken van eigen bodem met deze face mist van Loïs Lee die zeker haar plekje verdient tussen deze producttips. Deze face mist is net even wat meer verzorgend, dus perfect voor de écht droge huidjes en heeft als bonus ook nog eens een heerlijk subtiele wellness-geur. Er zit onder andere aloë vera, rozenextract, oranjebloesem en glycerine in, is vegan, bevat geen onnodige toevoegingen en is hiermee de beste tip voor de (zeer) gevoelige huidjes.

En als je dan toch zo’n fijne face mist in huis hebt, merk je dat je hem er vaak bij pakt. Zo kan je een spray als deze ook óver je make-up aanbrengen als setting spray waardoor het geheel er wat minder poederig uit ziet en werkt als fijn opfrismomentje gedurende de dag. Jep, echt een ondergewaardeerd huidverzorgingsproduct als je het mij vraagt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van lievelyne
  Reply lievelyne 9 maart 2022 at 13:53

  Ik ben inderdaad ook grote fan van facemist. Ik maak te ook wel graag zelf met etherische olie, dat is vooral handig op dagen dat ik wat meer puistjes heb. Tip! http://www.lievelyne.be

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 maart 2022 at 18:13

  Goed artikel.
  Fijne infornatie.
  Ik zou de eerste zeker kopen…….
  Dit omdat het een fijne prijs is maar ook de ingredienten goed zijn…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.