Lifestyle

Health | 4 tips voor de aanschaf van een nieuw hoofdkussen

7 april 2022

aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review
Wanneer je slaapproblemen ervaart en hele nachten ligt te woelen, is het zeker aan te raden om eens te kijken naar aanpassingen in je slaaproutine. Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van eventuele stress en een gezonde avondroutine, maar vergeet ook zeker de impact van een goed hoofdkussen op je nachtrust niet. Iets dat vaak wordt overgeslagen, maar echt het verschil kan maken. Maar, waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een hoofdkussen? In dit artikel meer informatie, een aantal handige tips én een persoonlijke aanrader + winactie!

‘Lees ook: Health | Effectieve tips voor een betere nachtrust.’

aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review

4 tips voor het aanschaffen van een nieuw hoofdkussen

Pas wanneer je op zoek gaat naar een specifiek product zoals een nieuw hoofdkussen, kom je erachter hoe enorm veel keuze er is in merken, prijzen en vooral verschillende sóórten hoofdkussens. Door te denken aan onderstaande punten wordt je alvast wegwijs in je wensen en kan je een stuk gerichter op zoek gaan.

Je slaaphouding

Ben je een rugslaper, buikslaper of slaap je op je zij? Bij iedere positie zal je kussen een groot verschil kunnen maken. Zo hebben rugslapers en buikslapers meer aan een wat platter kussen zodat de wervels in een mooie lijn kunnen liggen voor een goede ondersteuning, maar bedenk dat ook hierbij extra ondersteuning gewenst is voor enerzijds de nek of juist het gehele hoofd. Zijslapers hebben daarentegen meer aan een wat voller kussen, omdat er een hoogteverschil tussen de schouder en het hoofd op te vullen is. Als zijslaper leg je beter niet je schouders ook op het kussen, maar er onder zodat enkel je nek en hoofd op het kussen rusten.

De gewenste hardheid

En dan heb je natuurlijk nog een heel grote factor die per persoon verschilt: jouw persoonlijke voorkeur. Want of je nu op zoek bent naar een platter, dikker of ergonomisch kussen, ook hierin is weer verschil in hardheid en stevigheid van een hoofdkussen. Voor buikslapers is er een kleine kanttekening, dat een zo dun mogelijk kussen van ademend materiaal de voorkeur heeft, vanwege de meer onnatuurlijke houding en het eventueel belemmeren van de ademhaling.

Materiaal

Ook met betrekking tot materiaalkeuze is er heel veel verschil in hoofdkussens. Zo heb je hoofdkussens van natuurlijke materialen (bamboe, wol, dons, veren, lyocell, katoen..), kussens van synthetische vezels en zijn er de voorgevormde ergonomische hoofdkussens. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen en is het met de technologie van tegenwoordig achterhaald dat een hoofdkussen van synthetisch materiaal per se ‘zweterig’ is. Verschillend materiaal en een verschillende afwerking zorgt voor een warmer of kouder gevoel en ook hierbij speelt persoonlijke voorkeur mee met je keuze. Maar let er wel op dat temperatuur de kwaliteit van slaap beïnvloedt; als je het ’s nachts te warm hebt zal je meer gaan woelen en draaien en dus minder uitgerust wakker worden.

Voorgevormd ergonomisch hoofdkussen

Merk je dat je gedurende de nacht net even wat meer ondersteuning nodig hebt, dan zou je eens kunnen kijken naar een voorgevormd ergonomisch kussen. Deze zijn er wederom zowel voor buikslapers, rugslapers als zijslapers en bieden een optimale ondersteuning voor zowel je hoofd, schouders als je nek. Daarnaast vormen ze zich naar de contouren van je persoonlijke slaappositie waardoor wakker worden met een ‘zwaar hoofd’ verleden tijd is en je meer uitgerust wakker wordt.

Een voorgevormd kussen is er voor zowel buikslapers, rugslapers als zijslapers en bieden vaak een betere ondersteuning bij rug- en/of nekklachten. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor een ergonomisch kussen in de juiste dikte en hardheid voor jouw slaaphouding en lichamelijke wensen zodat je ruggengraat gedurende de nacht in de juiste houding zowel ondersteund als ontlast wordt.

Tot slot..
Yes! Je hebt na uitzoekwerk dan eindelijk je nieuwe hoofdkussen in huis, tijd om weer als een roosje te gaan slapen. Let op dat het alleen wel een aantal nachten kan duren totdat je het positieve effect van je nieuwe hoofdkussen optimaal ervaart. Je lijf moet simpelweg even wennen aan een andere (en als het goed is, betere) slaaphouding dan deze langere tijd gewend was gedurende de nacht.

aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review

Review | Mijn ervaring met het Best Life ergonomisch hoofdkussen

Alweer een tijdje geleden ontving ik van Best Life een ergonomisch hoofdkussen in medium hardheid en ik heb er nu een behoorlijke tijd op geslapen zodat ik het goed uit kon testen voordat ik mijn ervaring zou delen. Tijd voor een review!

Het Guna hoofdkussen is gemaakt van traagschuim met zowel een hoge ligging als een lage ligging, waardoor deze zowel voor zijslapers als rugslapers geschikt is. Een orthopedisch hoofdkussen zoals deze brengt je wervelkolom in een rechte lijn met je wervelkolom; een ideale houding waardoor je eenvoudig in de juiste slaappositie komt. Het traagschuim biedt een drukverlagende werking en dat zorgt voor een snel merkbaar ‘lichter’ hoofd bij het wakker worden. De unieke vorm van het kussen was wel iets waar ik even een weekje aan moest wennen, het ligt toch even anders dan een normaal kussen. Het kussen voelt heerlijk zacht aan en mijn hoofd zakt er een klein stukje in voor een prettige ondersteuning en een comfortabel gevoel.

De ergonomische vorm van het kussen verlicht zowel rug-, schouder- als nekklachten, zorgt voor een betere slaaphouding waardoor je ook merkt dat je optimaal ademhaalt tijdens de nacht en dit draagt allemaal bij aan een meer uitgerust gevoel bij het wakker worden. Want dat is toch wel waar ik het grootste verschil mee ervaar, terwijl ik hiervoor toch ook al een hoofdkussen van goede kwaliteit had. Het kussen heeft wel een formaat dat niet helemaal mooi in een standaard kussenhoes past, maar komt dan weer met een eigen zachte hoes en je kan een kussensloop er natuurlijk wel naar maar omheen vouwen. Overall merk ik duidelijk een verschil qua ondersteuning, ervaar ik minder last van mijn nek en schouders en heb ik rustigere nachten. Leuk feitje: ik zie de rustigere nachten ook terug op de metingen die mijn smartwatch gedurende de nacht doet waardoor ik weet dat het niet alleen een ‘gevoel’ is dat ik beter slaap, maar het ook echt meetbaar zo is :)

Nog een aantal fijne eigenschappen op een rij:
– het kussen is anti-allergeen
– dit kussen wordt geleverd met een zachte en wasbare hoes
– door een bepaalde manier van oprollen neemt hij weinig plek in beslag en kan je hem bijvoorbeeld meenemen wanneer je op reis gaat, hij neemt binnen een paar minuten haar gebruiksvorm weer aan
– het gebruikte BL Comfort-Foam traagschuim is luchtdoorlatend.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Best Life Guna hoofdkussen is verkrijgbaar voor €59,00 (nu in de aanbieding voor €49,95) in hardheid zacht, medium of stevig. Goed om te weten: dit kussen komt met 2 jaar garantie en mag je 30 nachten proefslapen.

aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review aanschaffen hoofdkussen tips, Best Life ergonomisch hoofdkussen ervaring/test/review

Winactie | Een Best Life ergonomisch hoofdkussen

In samenwerking met Best Life mag ik 1x dit mooie Guna ergonomisch hoofdkussen t.w.v. €49,95 weggeven om iemand anders ook deze slaapervaring te geven. Hopelijk geeft het jou ook een meer uitgeruste nacht en minder klachten!

Hoe maak je kans? –> Laat een reactie achter onder dit artikel met een korte motivatie en de gewenste hardheid die aansluit bij jouw slaappositie en voorkeur.

That’s all! Meedoen kan t/m zondag 10 april 2022, 23.59u. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 21 januari 2024 at 11:09

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over het kiezen van het juiste hoofdkussen. Als ergotherapeut behandel ik vaak cliënten met nek- en rugklachten, wat vaak gerelateerd is aan slaaphouding en kussenkeuze. Ik ben het eens met je punten over het belang van een goed kussen voor een optimale slaaphouding en wil graag toevoegen dat ergonomische kussens, aangepast aan de individuele behoeften, significant kunnen bijdragen aan een betere nachtrust en het verminderen van klachten.

  In mijn praktijk heb ik ontdekt dat een persoonlijke benadering bij het kiezen van een kussen, rekening houdend met iemands slaaphouding en lichamelijke conditie, effectief kan zijn bij het aanpakken van dergelijke problemen. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Anouk

 • Avatar van Carla
  Reply Carla 4 november 2022 at 16:57

  Ik ben een echte zijslaper! Mijn persoonlijke voorkeur gaat echt naar een lekker zacht donzig hoofdkussen, maar of dat nou goed is voor mijn houding… Leuke blog, erg interessant! Groetjes,
  Carla

 • Avatar van Julia Kuijpers
  Reply Julia Kuijpers 11 april 2022 at 19:47

  Ik ben heel benieuwd naar dit kussen. ivm ptss heb ik moeite met slapen, en misschien helpt dit kussen me wel.
  Zacht kussen graag.

 • Avatar van Els
  Reply Els 10 april 2022 at 22:33

  Als ik dit kussen zie krijg ik zin om mijn hoofd er op te leggen. Het lijkt me heerlijk slapen!

 • Avatar van E.B
  Reply E.B 10 april 2022 at 21:41

  Ik zou graag de MEDIUM willen winnen.
  is waarschijnlijk beter voor mijn slaaphouding dan met 2 kussens ‘stoeien’

 • Avatar van Mark
  Reply Mark 10 april 2022 at 21:32

  Ze zeggen zo makkelijk dat mannen zo enorm kunnen snurken… ik heb een lieve vrouw die er ook aardig wat van kan 🙉… Dit Best Life kussen in medium variant zal misschien wel een wereld van verschil maken; beiden een betere nachtrust… Win-win!

 • Avatar van Sandra Raino
  Reply Sandra Raino 10 april 2022 at 17:04

  Mijn dochter heeft last van hypermobiliteit en zelfs tijdens haar slaap schiet er nog wel eens wat in en uit “haar scharnieren”. Een goed ondersteunend kussen zou haar enorm helpen!

 • Avatar van neeltje
  Reply neeltje 10 april 2022 at 16:15

  ik zou graag in aanmerking willen komen voor een medium exemplaar voor mijn man , die altijd last heeft van zijn nek, de moeite waard om te proberen !!

 • Avatar van A
  Reply A 10 april 2022 at 16:08

  Medium lijkt me heerlijk slaapverwekkend 😉

 • Avatar van Rita Hovestad
  Reply Rita Hovestad 10 april 2022 at 14:31

  Voor mijn man die MS heeft en niet goed weet hoe hij moet liggen van de pijn hebben al heel veel kussens geprobeerd maar tot nu toe nog geen goede gevonden zodat hij eindelijk goed slaapt

 • Avatar van Imke Jager
  Reply Imke Jager 10 april 2022 at 13:32

  ik doe mee voor mijn man die slecht slaapt door pijn in zijn lichaam dus met een goed ondersteunend kussen hoop ik dat hij beter slaapt en minder pijn heeft

 • Avatar van Willy Nijssen
  Reply Willy Nijssen 10 april 2022 at 12:29

  Ik loot echt onwijs graag mee, na een goede nachtrus, zonder pijn begint de dag meteen goed!😍🍀🤞

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 10 april 2022 at 12:02

  Ik ben een echte zijslaper en zo’n traagschuim hoofdkussen lijkt me heel fijn voor een goede houding. Het is toch heel belangrijk hoe je er snachts bij ligt. Medium lijkt mij het fijnste!

 • Avatar van Lida
  Reply Lida 10 april 2022 at 11:08

  Ik ga op mijn buik liggen en word op mijn rug wakker. En dat zo’n 4/5 keer per nacht. Een slechte slaper al jaren. Misschien dat dit kussen een uitkomst zou kunnen zijn .

 • Avatar van Antonia van eegelen
  Reply Antonia van eegelen 10 april 2022 at 10:57

  Ik ga voor een medium een kansje wagen, ik wil lekker slapen en zoek de kussen. Heelaas nog niet gevonden, maar misschien het het deze?

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 10 april 2022 at 09:46

  Graag waag ik mijn kansje voor een premium kussen voor een goede comfortabele nachtrust.

 • Avatar van Fenny Hemmen
  Reply Fenny Hemmen 10 april 2022 at 09:28

  pfff wat is het toch lastig om een fijn kussen te vinden, maar dit kussen van Best life klinkt heerlijk, ook met zo veel voordelen! Dus ik doe ontzettend graag mee, want ik kan wel wat heerlijke slaap gebruiken :)

  Liefs Fenny

 • Avatar van Marina
  Reply Marina 10 april 2022 at 09:07

  hier ben ik heel benieuwd naar. Ik word zo vaak wakker met een pijnlijke nek, verkeerd gelegen denk ik dan, maar misschien heb ik dus gewoon niet het juiste kussen voor mijn slaappositie. Ik ga voor medium.

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 10 april 2022 at 07:51

  Een goede nachtrust is zo belangrijk! Ik lig vaak te woelen en mijn kussen dubbel te vouwen om een fijne houding aan te kunnen nemen. Dit ergonomisch gevormde kussen zou weleens de oplossing kunnen zijn voor een ‘Best Life’ voor mij! Ik zou voor medium gaan! 😴

 • Avatar van annemarie snijders
  Reply annemarie snijders 10 april 2022 at 07:37

  Heel graag voor onze dochter die door een ongeval veel nek/hoofdklachten heeft Misschien helpt dit haar om een beetje ontspannen te kunnen slapen

 • Avatar van karin de graaf
  Reply karin de graaf 10 april 2022 at 01:37

  Doe graag mee voor medium hoop echt dat het mijn slaapritme verrijkt

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 10 april 2022 at 00:59

  Heb vaak last vsn mijn nek, dus zeer leuke priks! Medium graag

 • Avatar van Astrid van Rekom
  Reply Astrid van Rekom 10 april 2022 at 00:10

  Fijn een beter kussen winnen voor mij als zijslaper met nekklachten

 • Avatar van Lee-Ann Ten Pas
  Reply Lee-Ann Ten Pas 9 april 2022 at 22:45

  Ik zou graag beter slapen, ben op zoek naar oplossingen. Een goed kussen is sowieso belangrijk, ik doe graag mee en ga voor medium

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 9 april 2022 at 21:44

  Ik zou voor medium kiezen 😀 Groetjes Anneliese de Waal

 • Avatar van marmara187
  Reply marmara187 9 april 2022 at 21:43

  Ik ben een zijslaper en zou graag meedoen voor een medium kussen. Ooit een kussen met een stevige nekrol gehad. Dat was een heel fijn kussen en kon daar toen heel fijn op slapen. Maar tegenwoordig slaap ik, op een ander kussen heel onrustig en kom ik steun tekort, ik prop mijn kussen op, om die steun /stevigheid voor mijn nek te creëren.
  Ook superfijn dat je dit kussen mee kan nemen voor een hotelovernachting of vakantie, want op een ander kussen, kan ik helemaal niet slapen.
  Een goed kussen is zooo belangrijk. Maar is vaak wel Een hele speurtocht. 😊

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 9 april 2022 at 21:40

  Zou het graag uit willen proberen voor mijn nek en rug, ben erg benieuwd naar de slaap ervaring met dit kussen, zou deze graag uit willen proberen 😀 Groetjes Anneliese de Waal

 • Avatar van Gea Jager
  Reply Gea Jager 9 april 2022 at 21:14

  ik ben juf dus een goede nachtrust is fijn om fris voor de klas te staan elke dag weer

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 9 april 2022 at 21:14

  De nacht is voor uitrusten bedoeld.
  Maar helaas lijkt het wel alsof mijn lijf weerstand voelt.
  Tot half drie tel ik schapen.
  En nóg kan ik niet slapen.
  Vaak lig ik te piekeren en heb ik zorgen.
  Eigenlijk kunnen die best wachten tot morgen.
  Soms zijn mijn voeten steenkoud.
  Een andere keer is ‘t herrie die mij de slaap onthoudt.
  Tijd voor een frisse start en goed begin;
  met een comfortabel hoofdkussen duik ik graag mijn bed in.
  Ik maak graag kans op een Best Life Guna hoofdkussen
  Met een ZACHT en ergonomisch hoofdkussen in mijn bed
  beleef ik veel slaappret!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 april 2022 at 20:56

  Ik ben een echte zijslaper, een zacht kussen, of middelhard lijkt me het fijnst. Met een hard kussen kan ik me niet goed ontspannen

 • Avatar van Wiep de Boer
  Reply Wiep de Boer 9 april 2022 at 20:19

  Whohohoo, ik kom graag in aanmerking voor dit mooie kussen. Ik ga voor medium.
  M’n huidige kussen is nodig aan vervanging toe!! Wat zal ik voortaan lekker slapen!!

 • Avatar van mariellemarielle
  Reply mariellemarielle 9 april 2022 at 19:24

  wow bedankt voor de actie en succes allemaal. Ik maak dolgraag kans, heb heel erg een nieuw kussen nodig en heb diverse ziektes ….daardoor slaap ik slecht en mijn rug en schouders en nek zijn heel stijf en zitten vast dus wie weet kan een goed kussen bijdragen. Qua hardheid weet ik niet goed wat het beste is? Misschien is medium dan een mooie tussenvorm maar ik heb er verder geen verstand van.

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 9 april 2022 at 19:21

  Slaap slecht overgangsklachten en reuma werken niet echt mee. Het kussen lijkt me heel fijn. Benieuwd of het mijn nachtrust goed doet!!

 • Avatar van marijksels
  Reply marijksels 9 april 2022 at 18:27

  Wauw dat klinkt als een fantastische ondersteuning. Zou het denk ik erg goed kunnen gebruiken om mijn nek en schouderklachten te verhelpen of in elk geval te ontlasten. Ik duim voor medium!

 • Avatar van Eva
  Reply Eva 9 april 2022 at 18:25

  Een avond zonder eindeloos draaien, kussen keren en keren, een ander kussen pakken, toch weer naar het eerste kussen teruggaan, kussen dubbelvouwen, toch onprettig, en zo kan ik nog wel doorgaan…. Zal dit kussen een einde zijn van onrustige nachten…? Ik blijf hoop houden! Graag met hardheid Stevig.

 • Avatar van sanne
  Reply sanne 9 april 2022 at 18:13

  heel graag zou ik kans maken op een medium kussen, ik heb rugklachten en hoop met dit kussen met minder pijn elke ochtend wakker te worden

 • Avatar van Elvi
  Reply Elvi 9 april 2022 at 18:02

  Heel erg graag. Het lijkt me geweldig om wakker te worden zonder hoofdpijn en nekpijn.
  Scheelt veel pijnstillers innemen.

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 9 april 2022 at 18:01

  Ik heb nekklachten longproblemen en slaapapneu
  Misschien iets voor mij?

 • Avatar van Marjan Zuid
  Reply Marjan Zuid 9 april 2022 at 17:20

  Stevig wil ik graag winnen. Ik wil wel iets voelen onder mijn hoofd. Geen beton maar wel lekker stevig.

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 9 april 2022 at 17:03

  Dit lijkt me een heel erg fijn kussen voor mijn man. Hij is een enorm onrustige slaper en hij wordt eigenlijk nooit uitgerust wakker. Een goed hoofdkussen ontbreekt; al velen uitgeprobeerd en weer in de kast beland (of nou ja … de kinderen gebruiken ze maar wat graag in hun ‘hutten’ 🤭), maar zo’n ergonomisch gevormd exemplaar heeft mijn man nog niet geprobeerd. Mooie kans voor een goede lichaamshouding en een uitgerust lijf èn hoofd… Onlosmakelijk met elkaar verbonden! ❤️

 • Avatar van Marjolyn
  Reply Marjolyn 9 april 2022 at 16:57

  Oooh zal ik dan eindelijk eens uitgeruster en pijnvrij wakker worden.
  Ik ben een zijslaper met een stevige kussen.
  Het lijkt me echt een heerlijk lussen.

 • Avatar van Eefje
  Reply Eefje 9 april 2022 at 16:41

  Ik hoop dat ik mag winnen. Zou de kussen heel graag willen uitproberen voor mijn nekklachten. Graag een medium voor een zij-slaper.

 • Avatar van Kelly Callemeijn
  Reply Kelly Callemeijn 9 april 2022 at 16:38

  Door mijn reuma, nekklachten en migraine slaap ik erg slecht. Dat het mij tot nu toe alleen lukt om op mijn buik in slaap te vallen helpt natuurlijk ook niet mee. Ik heb al zoveel kussens geprobeerd maar nog geen enkel goed kussen gevonden

 • Avatar van Anita Diepeveen
  Reply Anita Diepeveen 9 april 2022 at 16:22

  Ik zou het heel fijn vinden als ik nijn bek en schouders zou kunnen ondersteunen en daardoor ontspannen te kunnen slapen
  Graag een nedium kussen voor zijslaper

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 9 april 2022 at 14:28

  Mooie actie hoor …….. door mijn MS is het voor mij heel belangrijk de juiste slaaphouding te vinden ….. het gebied tussen mijn hals en schouders moet als ik op mijn zij lig, ‘goed gevuld’ zijn! Mijn huidige kussen is inmiddels voor een groot deel versleten, dus doe ik graag mee!

 • Avatar van Jannie
  Reply Jannie 9 april 2022 at 13:51

  Mooie actie en mijn hoofdkussen is ook aan vervanging toe. Ik zou kiezen voor een medium hardheid. Ik slaap meestal op mijn zij maar ook weleens op mijn rug. Slapen is mijn hobby zeg ik vaak en ik investeer graag om mijn hobby nog fijner te maken.

 • Avatar van Marja Legius
  Reply Marja Legius 9 april 2022 at 13:13

  Medium voor mij als zijslaper. Dat past ook het best bij de hardheid van mijn matras. Fingers crossed

 • Avatar van Frederique
  Reply Frederique 9 april 2022 at 11:15

  Oh yes hier doe ik absoluut aan mee! Heb sinds mijn verhuizing vorige maand enorme last van mijn schouders, rug en nek. En het slapen verergert het alleen maar. Ik slaap altijd op mijn zij maar heb de laatste nachten alles geprobeerd, rug, buik, andere kant, niets helpt. Denk dat ik zowel mijn matras als mijn kussen aan vervanging toe zijn! Eerst het kussen maar :) Ik zou voor medium hardheid gaan.

 • Avatar van erika panjer
  Reply erika panjer 9 april 2022 at 10:11

  ik ben een rugslaper en zou heel graag kans maken op een medium harde kussen zodat ik toch weer beter ga slapen want op het moment slaap ik heel slecht

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 9 april 2022 at 00:14

  Een goed hoofdkussen wordt inderdaad vaak onderschat. Maar nu ik wat ouder wordt merk ik dat een goede slaaphouding echt zorgt dat ik minder snel rugpijn krijg. Dus ik doe graag mee voor een medium stevig kussen want ik slaap bijna altijd op mijn zij.

 • Avatar van Mar Berger
  Reply Mar Berger 8 april 2022 at 23:41

  Omdat ik whiplash heb, heb ik veel nekklachten. Een goed kussen kan mijn klachten hopelijk veranderen.
  Liefst een stevig kussen.

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 8 april 2022 at 23:09

  Zou dit het kussen zijn waar ik al zolang naar het zoeken ben, om eindelijk eens van een echt goede lange nachtrust te kunnen genieten. Heb al vele verschillende kussen geprobeerd maar nog steeds niet de juiste kussen gevonden die mij echt goed beviel en waarvan ik vond dat mijn hoofd er ook lekker op lag en ruste. Na het lezen van de mooie recensies over dit kussen en jou blog ben ik reuze benieuwd of dit het kussen is waar ik zo naar verlang om nachten heerlijk door te kunnen slapen. Ik ben een echte zijslaper en zou deze Guna ergonomisch hoofdkussen maar wat graag willen proberen in medium hardheid!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 8 april 2022 at 23:03

  Dit ziet er heel comfortabel uit! Nu onze zoon eindelijk doorslaapt, wil ik ook wel weer eens lekker slapen op zo’n comfortabel Medium kussen!

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 8 april 2022 at 21:55

  Ik doe heel graag mee voor een medium kussen. Mijn kussen is inmiddels al bijna 13 jaar oud en het schuim valt uit elkaar. Wordt echt tijd voor een nieuw goed en stevig kussen. Ik wordt de laatste tijd allen maar doodmoe wakker met allerlei pijntjes en denk dat een goed hoofdkussen daar absoluut bij zal helpen.

 • Avatar van Sonja+de+Kreij
  Reply Sonja+de+Kreij 8 april 2022 at 21:18

  Helaas heb ik erge nekklachten en ben zelfs onder andere daarvoor afgekeurd. Ik heb al zoveel uitgeprobeerd en laatst nog een nieuwe gekocht. Tja, weer een verkeerde… dus loop nu weer met pijnstillers te zeulen.
  Ik ben een zij en buikslaper… en slaap het liefst op medium hard. Te zacht is echt niks weet ik uit ervaring.

 • Avatar van Heleen van der Velde
  Reply Heleen van der Velde 8 april 2022 at 20:56

  Wat leuk om dit van je te horen, ook dat je je ervaring hebt vergeleken met de metingen van de smartwatch. Klinkt echt geweldig. Ik kijk uit naar een betere nachtrust, een kussen dat past bij een zijslaper en tegelijkertijd mijn wervels goed ondersteunt. Ook goed om te horen dat je het even tijd moet geven. Ik ga graag voor een medium

 • Avatar van Marian
  Reply Marian 8 april 2022 at 20:27

  Een hoofdkussen lijkt een onnozel accessoir,
  Maar als het niet goed is is dat erg naar;
  Je staat gebroken op en dat is een crime,
  NA zo’n nacht moet je me zien,
  Ik ben gebroken en alles doet me zeer ;
  Ja ,Een goed hoofdkussen is een MUST, en nog veel meer!!!

 • Avatar van Nina Haven
  Reply Nina Haven 8 april 2022 at 20:11

  Eigenlijk is het de hoogste tijd dat ik mijn kussen moet vervangen, maar ik stel het steeds uit omdat ik het zo lastig vind om te kiezen…

  Dit kussen lijkt me fijn, omdat het geschikt is voor zowel rug- als zijslapers! En omdat ik ‘m gemakkelijk mee kan nemen, want ik ga nooit ergens slapen zonder m’n eigen kussen mee te nemen!

 • Avatar van stina
  Reply stina 8 april 2022 at 19:54

  heb nu regelmatig last van mijn nek en schouder en daardoor regelmatig hoofdpijn. Slaap eigenlijk altijd op mijn zij. Ik lees super positieve verhalen in de reviews en ook jou verhaal is positief dus doe graag mee

 • Avatar van marijke
  Reply marijke 8 april 2022 at 18:53

  Ik zou graag een medium hard kussen proberen, ik slaap meestal op mijn zij en altijd heel onrustig, ik draai veel.

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 8 april 2022 at 15:58

  Ook ik wil graag beter slapen, heb voor mijn gevoel al een goed kussen van Silvana, maar de laatste tijd is mijn slaapkwaliteit toch niet best. Ik ben een zijslaper en ik denk dat een stevig kussen het best werkt voor mij. Ik maak graag kans op een betere nachtrust, daar heb ik niet alleen profijt van maar mijn hele omgeving!

 • Avatar van Janny
  Reply Janny 8 april 2022 at 15:33

  Dit jaar al drie soorten kussen gekocht en nog steeds ben ik zoekende en word vroeg in de ochtend met een zere nek en hoofdpijn op. Ik zou dan voor de zachte variant gaan denk ik

 • Avatar van Z. Kumru
  Reply Z. Kumru 8 april 2022 at 15:18

  Ik doe graag mee voor mijn man. Hij kamp al een paar maanden met nekklachten en pijn op de achterhoofd. Een kussen wat goed vormt en comfort biedt, zou hem in de nacht rust kunnen bieden. Ik ga voor stevig. 🍀

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 8 april 2022 at 15:01

  Een bijzondere vorm, wil ik graag uitproberen in medium zachtheid

 • Avatar van Lynn
  Reply Lynn 8 april 2022 at 14:51

  Dit kussen ziet er zeer comfortabel uit, zou het graag uitproberen. Ik doe mee!

 • Avatar van Stefanie V
  Reply Stefanie V 8 april 2022 at 14:24

  Ik maak hele graag kans wakker te mogen worden zonder pijn aan mijn nek. Mijn ervaring is dat ik de meeste hoofdkussens te zacht vind, dus ik ga voor de stevige Guna! 😊💕🛌💤🎁🤞🏼🍀

 • Avatar van Goele H
  Reply Goele H 8 april 2022 at 14:02

  Ik ervaar vaak rugpijn en nekklachten na/tijdens het slapen. Ik dacht altijd dat het aan de matras lag, maar misschien is het wel het kussen? Een kussen met medium hardheid lijkt me het proberen waard om te testen, hopelijk ervaar ik ook een betere slaapkwaliteit daardoor. Ik doe dus graag mee!/. Goede slaap is zoveel waard!

 • Avatar van Patricia Bouthisma
  Reply Patricia Bouthisma 8 april 2022 at 13:56

  Ik maak erg graag kans op de zachte variant van dit kussen. Ik slaap al lange tijd slecht en wordt echt geradbraakt wakker. Ik hoop, met dit kussen, dat ik met wat minder pijn zou kunnen opstaan. Zodat ik wat meer energie heb om met ons zoontje te spelen.

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 8 april 2022 at 13:41

  Ik heb sinds 2 jaar (sinds ik mijn oude kussen weg heb gedaan en een nieuwe had gekocht) nekpijn. Door de nekpijn heb ik veel minder energie. Ik ga voor medium.

 • Avatar van leoni
  Reply leoni 8 april 2022 at 13:40

  ik lig veel wakker en slaap niet zo goed waarna ik vaak opsta met rug klachten, we hebben al een nieuw bed maar nog wel onze oude kussens, misschien dat dit dus weleens zou kunnen helpen. ik zou dan voor een medium gaan.

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 8 april 2022 at 13:38

  Ben benieuwd! Meer en dus beter slapen is een van de doelen die ik mij heb gesteld. Tot nu toe nog niet echt gelukt. Mijn kussen is denk ik wel aan vervanging toen en biedt niet (meer) zoveel steun en heb daarom wel eens last van mijn nek en rug. Misschien lukt het beter met zo’n fijn ergonomisch kussen! Het ziet er comfortabel uit, een mooie kans om het eens te ervaren als zijslaper. Ik zou gaan voor de medium versie..

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 8 april 2022 at 13:27

  Wat een geweldige winactie waar ik heel erg graag aan mee doet. Ik heb al allerlei kussens uitgeprobeerd omdat ik altijd pijnlijke schouders en hoofdpijn heb en hierdoor absoluut niet uitgerust opsta. Ik ga dan voor de medium variant

 • Avatar van Xaviera Jamie
  Reply Xaviera Jamie 8 april 2022 at 13:08

  Ik loot graag mee voor een medium kussen! Ik lees en hoor er altijd goede en positieve verhalen over! Ik lig de hele nacht te stompen tegen mijn kussen en lig niet lekker hierdoor.

 • Avatar van Monique van Zutphen
  Reply Monique van Zutphen 8 april 2022 at 13:02

  Ik slaap momenteel met twee kussens in mijn sloop omdat met één kussen op mijn zij slapen heel veel klachten oplevert. Ik heb goede hoop dat dit Guna ergonomisch hoofdkussen in medium voor mij wel eens de oplossing zou kunnen zijn!

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 8 april 2022 at 12:30

  Ik ga iedere avond gefrustreerd naar bed omdat het mij al weken niet lukt om lekker in slaap te vallen. Alleen maar draaien, omdat ik mijn nek(spieren) niet ontspannen krijg. Ander kussen gekocht, maar deze is te hard. Dus graag zou ik dit kussen in medium willen proberen. Wie weet!?

 • Avatar van Marian Zw
  Reply Marian Zw 8 april 2022 at 12:01

  Ik zou een medium variant kiezen. Slaap meestal op mijn zij. Ben soms hele nachten aan het draaien met het kussen om fijn te kunnen liggen en wordt dan toch nog wakker met een zere schouder. Ik maak heel graag kans op een fijne slaapervaring

 • Avatar van Wilmsen Anita
  Reply Wilmsen Anita 8 april 2022 at 12:01

  Ik heb artrose in mijn nek, dus graag een hoofd kussen dat mijn nek ondersteunt

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 8 april 2022 at 11:36

  Ik doe voor mijn man mee, die vindt zijn kussen niet meer fijn slapen maar kan moeilijk kiezen wat wel goed is.
  Ik heb op de website van Bestxlife.nl gekeken en de test gedaan. Het Guna kussen medium komt als passend kussen tevoorschijn. (hij is zijslaper)
  Hopelijk mag hij het ontvangen.

 • Avatar van Corry de vos
  Reply Corry de vos 8 april 2022 at 11:04

  Lekker op een mooi kussen slapen dat wordt uitgerust ontwaken Gooi mij maar in de hoge hoed dan komt het met mijn nachtrust vast wel goed

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 8 april 2022 at 11:03

  Altijd Fin goed en uit gerust aan het werk te gaan in mijn werk in de gehandicaptenzorg is dat zeker erg belangrijk 😀

 • Avatar van Jacqueline van de Manakker
  Reply Jacqueline van de Manakker 8 april 2022 at 11:02

  een keer goed slapen dat zou echt geweldig zijn, dat is echt al heel erg lang geleden en heb al heel veel kussens geprobeerd, maar niets helpt. Dus ben heel benieuwd naar dit kussen en waag dolgraag een kansje voor een goede nachtrust

 • Avatar van Renee van Oudshoorn
  Reply Renee van Oudshoorn 8 april 2022 at 10:52

  Hi! Super leuke actie ik doe graag mee. Ben al een tijdje op zoek naar een goed zacht kussen vanwege nekklachten en hoofdpijn. Liefs Renée

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 8 april 2022 at 10:51

  Ik loot graag mee voor dit kussen. Ik slaap erg slecht en heb vaak pijn in mijn nek en ik hoop dat dat met dit kussen verleden tijd is. Ik ga voor de medium versie.

 • Avatar van Claudia Wouters
  Reply Claudia Wouters 8 april 2022 at 10:46

  oh al heel lang op zoek naar een goed kussen. ik ben een echte zijslaper en de hardheid is den kik medium. Ik sliep altijd op mijn buik maar na de geboorte van onze 4de kan ik dat niet meer omdat ik dan teveel pijn krijg aan mijn rug ( geen idee hoezo trouwens). Sindsdien en dat is dus al 9 jaar ben ik telkens aan het hannesen met mijn kussen. deels dubbelvouwen voor genoeg steun boven mijn schouders etc. Dus ik ga duimen!

 • Avatar van Edwards
  Reply Edwards 8 april 2022 at 10:41

  😴😴Wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee zeer welkom. Ik ben dol op een lekkere stevig kussen deze vorm lijkt mij ideaal en heerlijk om te ontspannen en slapen en heerlijk uitgeslapen wakker te worden om een nieuwe dag lekker uitgerust te beginnen 🤗

 • Avatar van elisabeth maria martina mols
  Reply elisabeth maria martina mols 8 april 2022 at 10:36

  ik slaap altijd op mijn rug, volgens de slaaptest op de website zou dit het ideale kussen voor mij zijn, ik ga er graag mee aan de slag als ik de gelukkige winnaar zijn mag
  Stevig Hoofdkussen Arteni

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 8 april 2022 at 10:31

  Wat een leuke win actie! Ik doe niet mee voor mezelf, maar voor mijn zoon. Hij heeft sinds kort een beugel en krijgt hier veren bij waardoor hij noodgedwongen op zijn rug zal moeten slapen. Het klinkt alsof dit kussen hem hier goed bij zou kunnen helpen.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 8 april 2022 at 08:42

  Wat een leuke actie weer 😃
  Ik ben een zij en buikslaper en altijd erg veel pijn in mijn nek/schouders. Zou een nieuw kussen daarbij helpen!? 🤗
  Ik denk dat medium wel goed voor mij zou zijn.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 april 2022 at 07:01

  Dit komt als geroepen…..
  Ik doe heel graag mee voor de zachte hardheid.
  Prachtige kussen en hier zal ik als een roosje op slapen voor een betere slaaphouding, een goede bloedsomloop, dat het de luchtwegen nog beter opent etc…..

  Xoxo

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 7 april 2022 at 23:29

  Ik houd van een lekker stevig kussen en deze vorm lijkt me heerlijk om ontspannen in slaap te vallen en uitgeslapen wakker te worden

 • Avatar van iliveformydreams.com
  Reply iliveformydreams.com 7 april 2022 at 20:34

  Ik zou gaan voor medium.. Ik slaap sinds ik moeder ben echt ontzettend slecht dus die zou voor mij een verlichting zijn voor mijn nachtrust. Zoveel geprobeerd maar zou dit zeker graag willen.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 7 april 2022 at 19:44

  Als zijslaper kan ik zo´n ergonomisch kussen wel gebruiken! Ik denk dat medium wel goed zal zijn.

 • Avatar van nicole antonissen
  Reply nicole antonissen 7 april 2022 at 19:21

  Ohhhh dit zou ik graag eens proberen. Laatst weer een nieuw kussen gekocht maar kan het perfecte kussen maar niet vinden. Ik denk dat medium wel goed is voor mij als zijslaper

 • Avatar van Tessa C
  Reply Tessa C 7 april 2022 at 19:14

  Beter slapen is voor zowel lichaam áls geest zeer belangrijk, zodat je ‘s morgens weer fris en fruitig wakker kunt worden. Dit kussen, met voor mij een medium hardheid, zou ook een zeer welkome verlichting zijn voor m’n stijve, stroeve, maar ook bijna altijd pijnlijke spieren en gewrichten. Een goede en fijne slaap kan immers veel goeds doen voor je lichaam!!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.