Beauty

Foundation Friday | Clarins Milky Boost Capsules

22 april 2022

Clarins Milky Boost Capsules foundation review
De Clarins Milky Boost Capsules foundation wist me enorm te verrassen. Want nog niet eerder zag ik foundation in capsule-vorm voorbij komen. Té leuk! En als het dan ook nog eens een fijn product met mooie huidverzorgende ingrediënten blijkt te zijn, dan heb je me helemaal. Ik vertel je dan ook graag alles over dit nieuwe make-upproduct van Clarins met een uitgebreide review!

‘Lees ook: Make up of the day | Spring is in the air!

Clarins Milky Boost Capsules foundation review

Clarins Milky Boost Capsules review

De belofte

“De make-up capsule die de teint weer doet stralen en de huid dagelijks verzorgt. Deze capsules bieden een lichte dekking en zijn geschikt voor alle vrouwen, ongeacht het huidtype. De foundation egaliseert de huid in één enkele stap en zorgt voor een prachtige, stralende en heldere teint. De formule bestaat voor 94% uit natuurlijke ingrediënten, met de resterende 6% kunnen wij een optimaal en zintuiglijk make-upresultaat en een lange houdbaarheid garanderen. 1 capsule = 1 toepassing. In één capsule zit de perfecte hoeveelheid make-up om op het gezicht en de hals aan te brengen, voor een stralende gloed.”

Ingrediënten

In deze foundation zitten een aantal heel fijne ingrediënten waar je huid blij van wordt. Zo breng je dus niet alleen een egaliserend laagje aan, maar verzorg je tegelijkertijd je huid op de lange termijn. Zo zit er onder andere kokosextract, shea boter, perzikpitolie, cacaoboterextract, vitamine E en een plantaardige antioxidantenmix in. Deze foundation bevat trouwens geen siliconen, maar een natuurlijk alternatief (undecane/tridecane) dat wel hetzelfde zachte huidgevoel geeft en ook zorgt voor het soepele aanbrenggemak. Good to know: de capsules zelf zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Clarins Milky Boost Capsules komen in een potje met 30 capsules die ieder 0,2ml product bevatten en is verkrijgbaar voor €30,00 via de Clarins webwinkel en onder andere bij Parfumerie Douglas en ICI Paris XL. In totaal zijn er 6 kleuren verkrijgbaar.

Clarins Milky Boost Capsules foundation review Clarins Milky Boost Capsules foundation review

Review

Ik vind het ten eerste heel erg tof dat een merk als Clarins met zoiets vernieuwends komt als een foundation in capsule-vorm. Ik heb dit persoonlijk nog niet eerder gezien en zo’n potje met allemaal van die porseleinkleurige vormpjes ziet er ook nog eens heel leuk uit. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel een behoorlijk prijzige foundation als je kijkt naar hoeveel ml product je in totaal krijgt (6ml) voor de prijs van een normale foundation waar dan vaak zo’n 30ml in zit. Wél leuk voor de gimmick-feels!

Het openen van een capsule vraagt om een beetje handigheid: eerst het kleine bolletje leegduwen naar het grote deel, dan met je nagel iets druk zetten, draaien en de capsule opent zich in twee delen. Niet (!) erin knijpen tijdens het draaien en openen anders zit de foundation overal. Ik was een beetje bang dat het te weinig product per keer zou zijn, maar het blijkt de perfecte hoeveelheid te zijn om je gehele gezicht mee te nemen, het mooi te blenden naar je hals én eventueel bepaalde plekjes nog een beetje extra aan te kunnen stippen.

Clarins Milky Boost Capsules foundation review Clarins Milky Boost Capsules foundation review Clarins Milky Boost Capsules foundation review Clarins Milky Boost Capsules foundation review

De geur van deze Clarins Milky Boost Capsules is heerlijk perzikjesfris, de textuur is wat aan de dunnere kant en laat zich heel prettig verdelen en de dekking die de foundation biedt zit tussen licht en medium in. Ik heb deze foundation in de kleur 02 Nude en dit blijkt een perfecte match voor nu in de lente te zijn.

De foundation brengt als een serum aan, voelt heel fris en zijdezacht aan op de huid en geeft een mooie natuurlijke finish die niet te mat en ook niet te glanzend is. Met een heel klein beetje concealer onder de ogen en beetje afpoederen blijft deze foundation de hele dag op z’n plek zonder in lijntjes te trekken of droge plekjes te accentueren. Ik heb een droge huid en normaal kan een foundation gedurende de dag nog wel eens wat ‘dof’ worden en er droog gaan uitzien, maar het valt me bij deze foundation juist op dat mijn huid er fris en subtiel glowy uit blijft zien. Is toch leuk in de spiegel kijken in de badkamer en het toilet en ook fotografeert de foundation heel mooi. Ik draag hem bijvoorbeeld ook op de foto op Instagram van gisteravond met de denimblouse :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 23 april 2022 at 12:17

  Boven mijn budget maar wat een goed idee, de capsule.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 22 april 2022 at 10:46

  Het effect is echt heel mooi, en voor op reis bijvoorbeeld is het misschien heel handig. Maar €30 voor 30 dagen foundation is toch wel een prijzig grapje…

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 april 2022 at 07:03

  Interessant.
  Maar ik denk niet dat ik dit zou gebruiken…..

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.