Beauty

Foundation Friday | Ere Perez Oat Milk foundation

1 april 2022

Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte)
Een fijne foundation vinden kan sowieso al een behoorlijke zoektocht zijn, laat staan als je een heel gevoelige huid hebt. Een gevoelige huid verdraagt namelijk niet zomaar alle bestanddelen en heeft vooral behoefte aan heel milde formules zonder siliconen. Well, dan zit je met de Ere Perez Oat Milk foundation helemaal goed! Vol met verzorgende en verzachtende ingrediënten en geen nasties, maar toch een medium dekking en een longlasting resultaat voor een dewy skin. Lees verder voor een uitgebreide review en een face of the day met meerdere Ere Perez make-upproducten.

‘Lees ook: Skincare review | Ere Perez Wild Tomato Riche Crème.’

Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte) Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte)

Ere Perez Oat Milk foundation review

De belofte

“Our best-selling & beloved oat milk foundation features star natural ingredients such as oat milk, peach & vitamin E to help nourish your skin throughout the day. This foundation is for a fresh, dewy finish that melts effortlessly into your skin. This foundation is buildable, lightweight and free from impurities so your skin is still able to breathe. No cakey faces here!”

Ingrediënten

Het ingrediëntenlijstje van deze foundation is in vergelijking met het gros van de foundations zeer kort. En hey, waarom zou je er ook meer in stoppen dan nodig is als de formule goed werkt? Deze foundation bevat een aantal ingrediënten waar je (gevoelige) huid blij van wordt. Zo zit er kalmerend havermoutextract, verzachtende glycerine en perzikextract en beschermende en voedende vitamine E in. Goed om te weten: deze foundation is vrij van siliconen en parfum, is cruelty free en vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Ere Perez Oat Milk foundation is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren voor €42,00/30ml bij onder andere de Nederlandse clean beauty webshop Nourished.

Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte) Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte) Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte)

Review

Dit merk staat bekend om haar cleane witte verpakkingen met minimale opdruk en ik heb hier een zwak voor, so lovely :) De Ere Perez Oat Milk foundation komt in een stevige tube met een ‘tuutje’ onder de dop waardoor je deze goed kan doseren. De textuur lijkt uit de verpakking wat aan de dikkere kant, maar laat zich toch heel prettig uitwerken over de huid en geeft daarbij het gevoel van een verzorgende crème in plaats van een make-upproduct. Het versmelt zonder moeite met de huid en geeft daarbij een medium dekking en een finish die vooral als ‘fris’ en ‘natuurlijk’ omschreven kan worden. Rode plekjes, vlekjes en oneffenheden worden geëgaliseerd, maar de huid blijft er alsnog heel natuurlijk uitzien waarmee de belofte “no cakey faces here!” zeker wordt nagekomen.

Na wat wikken en wegen – online een kleur uitzoeken blijft een behoorlijke gok – en koos ik voor Latte. Dit is de lichtste kleur met een neutrale ondertoon en ja, dit is behoorlijk licht. Misschien net iets té licht voor de lente/zomer voor mij, maar een perfecte herfst/winter kleur. Niks dat een beetje bronzer voor nu niet kon oplossen!

Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte) Ere Perez Oat Milk foundation review (Latte)

Ik heb onlangs een microneedling-behandeling gehad waardoor mijn huid hier en daar nog wat roder/vlekkeriger is dan normaal en er zijn nog een paar drogere plekjes te vinden, zoals bij de mondhoeken. Maar eerlijk? Met de foundation op worden droge plekjes en lijntjes amper geaccentueerd en het helpt tijdens het dragen ook nog eens de huid te verzachten en kalmeren. Het frisse en dewy resultaat vind ik persoonlijk heel erg mooi en dit maakt het wat mij betreft een aanrader als basis voor een mooie lente- en zomermake-up.

Ik draag op de foto nog een aantal producten van dit mooie clean beauty merk:
Ere Perez beetroot cheek & lip tint in Fun, wát een geweldige feel good kleur (!) en doordat deze staint blijft dit uren op z’n plek zonder dat de kleur afgeeft op kopjes/glaswerk
Ere Perez argan brow hero in de kleur Perfect, een wenkbrauwgel die de haartjes in model brengt, de wenkbrauwen er voller uit laat zien en een mooie neutrale ondertoon heeft
Ere Perez avocado waterproof mascara, een heel natuurlijke mascara die de wimpers niet hard maakt en geen spinnenpootjes-effect geeft maar toch intens zwart kleurt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 april 2022 at 16:04

  Wauw,,,
  Prachtig…..
  Mooie verpakkingen…..
  Luxe….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.