Mama & Kind

Kids talk | Het favoriete speelgoed van mijn dochter

12 april 2022

speelgoed tips meisje 8 jaarIk krijg regelmatig de vraag of ik tips kan delen met betrekking tot cadeautips voor een 8-jarige. Maar eerlijk gezegd vond ik het dit jaar ook behoorlijk lastig om iets te bedenken voor haar verjaardag.. Alsof ze met haar leeftijd en levensfase een beetje tussen dingen in valt; het één wat ontgroeit en het ander is ze misschien nog net te jong voor. Maar ik kan in ieder geval wel delen waar ze heel erg graag mee bezig is in haar vrije tijd en wellicht kan je hier nog leuke tips en ideetjes uit halen?

‘Lees ook: Kids talk | Kurio Tab XL 2 kindertablet review.’

speelgoed tips meisje 8 jaar

Knutsel- en tekenspullen

Onze dochter Shae is enorm creatief en is iedere dag wel meerdere keren in de weer met teken- en knutselspullen. Ze kan tijden doorbrengen op haar bed samen met haar tekenblok en een potlood om hele verhalen uit te tekenen, poppetjes en kleding te ontwerpen, lieve fantasiedieren te bedenken of karakters uit haar favoriete series na te tekenen. Ik kan er heel erg van genieten dat ze zich hier zo mee kan vermaken.

Naast een tekenblok, goede potloden en stiften is ze ook graag aan het knutselen. Simpelweg met papier, schaar en lijm maar ook dingen als stickeren op nummer van Crayola, diamond painting, tekenen met een Xoomy en fröbelen met LEGO Dots vindt ze erg leuk.

Playmobil

Na een heel lange fase waarin het enkel LEGO Friends was, ligt dit nu al een tijdje opgeborgen in een grote bedlade omdat het plaats moest maken voor Playmobil. En dan vooral alles dat met paarden te maken heeft. Het Playmobil Spirit Lucky’s huis is een groot succes, de Spirit stallen met de bijbehorende paarden en poppetjes van Lucky en haar vriendinnen, een paardentrailer, parcours en de manege.. Ze wist al snel met Sinterklaas, haar verjaardag en gespaarde centjes een hele verzameling aan te leggen. Shae kan zich uren vermaken op haar kamer en verzint er hele verhalen bij naar aanleiding van de Netflix Spirit-serie en de Spirit-films. Ook haalt ze wel eens wat losse paardjes en poppetjes naar beneden om er samen met haar zusje van 3 jaar mee te spelen. Lief!

Kirby en de Vergeten Wereld review game Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch

Paul en ik zijn behoorlijke Nintendo-fans en hebben door de jaren heen al heel wat consoles van dit merk versleten. Inmiddels al een aantal jaar een Nintendo Switch en recent heeft deze plaatsgemaakt voor de witte OLED-variant. Niet alleen een plaatje om te zien en een geweldig fun apparaat, mar er is ook enorm veel leuks op te spelen in werkelijk ieder te bedenken gamegenre. De Nintendo Switch is hier in huis ‘van het gezin’ en de spelletjes zoeken we vaak ook samen uit. Want ja, de spelletjes die Paul en ik graag spelen zijn ook erg kindvriendelijk want we hebben een voorkeur voor minigames, Mario en party-spelletjes. Lekker ontspannen, lachen, samen spelen en even het verstand op nul met wat lekkers erbij.

Sinds een tijdje vraagt Shae wel eens om een eigen spelletje en heeft ze bij haar nichtje en een vriendinnetje wel eens Animal Crossing gespeeld. Wel makkelijk trouwens dat je spelletjes kan zoeken en eenvoudig aan kan schaffen en downloaden via de Nintendo eShop, maar een nieuw spelletje tikt behoorlijk aan en kost zo €50,-. Misschien laat ik haar maar eens sparen voor dit spelletje of dat ze voor een volgende verjaardag van mensen samen bijvoorbeeld een Nintendo eShop 50 cadeaubon kan vragen :)

Onze favoriete spellen op de Nintendo die ook zeer kindvriendelijk en goed te doen voor deze leeftijd? Mario Party, Mario Kart, Paper Mario: The Origami King, Ring Fit Adventure en de nieuwe Kirby en de Vergeten Wereld.

speelgoed tips meisje 8 jaar

Een eerste eigen camera

Een verjaardagscadeau van dit jaar waar ze direct héél enthousiast van werd is toch wel haar eerste eigen fotocamera. Helemaal leuk is er eentje waar foto’s direct mee uitgeprint kan worden, maar de cartridges hiervoor tikken nog behoorlijk aan en we weten allemaal hoe dat gaat bij meiden van deze leeftijd ;) Na wat zoekwerk kwamen wij uit op de 3in1 Zoofamily camera. Hiermee kan ze (in kleur) foto’s en filmpjes maken die op een kaartje worden opgeslagen en ook over te zetten zijn op bijvoorbeeld een computer. In deze camera gaan een soort kassapapier-rolletjes waarop (zwart-wit) foto’s afgedrukt kunnen worden. Met 3 rolletjes kan ze zo’n 225 foto’s afdrukken voor €5,95 dus dat is heel erg leuk om te doen en echt een leuke tip voor andere papa’s en mama’s. Het is zó leuk om door haar ogen te kijken waar ze foto’s van maakt en hele collecties uitprint van haar favoriete foto’s van leuke momenten zoals uitjes, haar nieuwe kamer, ons gezin.. Love it!

speelgoed tips meisje 8 jaar

Boeken

Iets dat in de lockdownperiode flink groeide, was Shae’s liefde voor lezen. Iedere avond lezen we samen in één van haar boeken, afwisselend waarbij ik haar voorlees of zij mij voorleest. Heel erg leuk om te doen en een fijn moment om de dag af te sluiten. En waar het eerst enkel zo samen voor het slapen gaan was, leest ze nu ook in haar eentje en duikt ze lekker met een boek de bank op.

Haar huidige boekenfavorieten zijn De regels van Floor, De Roskam-boekenreeks (paardenmeisje, jawel!), Evi en eenhoorn, Bob Popcorn en Prinsessen van Wonderrijk-boekenreeks.

Make-upjes

Jawel! Ze heeft inmiddels een heuse eigen collectie nagellakjes, make-up, kwastjes en een leuk ingericht hoekje op haar kamer hiervoor. Ze vindt het leuk hiermee te spelen, te experimenteren, samen met vriendinnetjes elkaar op te maken.. Cute :)

speelgoed tips meisje 8 jaar

Als ik er dan toch een cadeautip-lijstje uit moet gooien:
– een set mooie zachte kleurpotloden en fijn tekenblok
– LEGO Dots
– Playmobil
– Nintendo Switch (Mario & Kirby als aanraders voor spelletjes)
– leesboeken (en regelmatig een uitje naar de Bibliotheek)
– bordspellen zoals Doolhof en Spookslot
– The Zoofamily 3in1 camera
– make-up inclusief spiegeltje voor een ‘tut-hoekje’.

–> Hoe oud is jouw kind en wat is zijn/haar favoriete speelgoed van dit moment? Wellicht kunnen we elkaar zo nog wat leuke tips geven :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 14 april 2022 at 08:57

  … eh, we hebben geen kinderen, maar wel een Switch en zijn onlangs weer in de Lego gegaan. Dus ik denk dat wij ook mentaal erens nog 8 jaar zijn? Playmobil was ook mijn ding, naast lego, toen ik 8 was. Én ik was een beginnende lezer. De paardenmeisjesboeken zijn leuk ;) Maar … daag ook eens uit om iets buiten de comfort zone te lezen. Als je ontdekt dat er meer is dan alleen boeken over paarden en meisjes en de combinatie, dan geef je een eeuwige liefrde voor lezen.
  En kijk ook eens naar Animal Crossing :) Erg leuk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 april 2022 at 09:53

   Herkenbaar hoor, wij spelen zelf in de avond ook graag op de Switch én bouwen ook LEGO als ontspanning haha. Hier wordt er trouwens ook veel breder gelezen qua genres, maar dit zijn op dit moment haar favorieten :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 april 2022 at 09:44

  Moeilijk om op deze leeftijd kado’s te zoeken…..
  Make-up, computerspellen, kleuren, puzzels etc. zijn leuk.
  Fijne tips.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.