Beauty

Getest! | Foreo ISSA 3 elektrische tandenborstel

5 april 2022

Foreo ISSA 3 review elektrische tandenborstel
Als het op persoonlijke verzorging aankomt zijn er maar weinig apparaten die ik echt trouw gebruik, maar een elektrische tandenborstel is hierin toch wel een onmisbare beauty gadget. Sinds een tijdje gebruik ik de Foreo ISSA 3 elektrische tandenborstel, een ‘4-in-1 mondzorg revolutie’ voor een gezonde mondhygiëne en een stralende frisse lach. Klinkt goed, nietwaar? En als het dan ook nog eens in roze komt ben ik al snel om.. In dit artikel een uitgebreide review!

‘Lees ook: Skincare tips | Dit zijn dé 5 skincare musthaves voor een mooie huid.’

Foreo ISSA 3 review elektrische tandenborstel Foreo ISSA 3 review elektrische tandenborstel

Review | Foreo ISSA 3 elektrische tandenborstel

De belofte

De Foreo ISSA 3 is een ultrahygiënische siliconen sonische tandenborstel voor het reinigen van zowel je tanden, tandvlees, wangen en tong, dat samen zorgt voor een veel betere en langdurige algehele mondhygiëne. Volgens eigen zeggen is deze elektrische tandenborstel “de grootste doorbraak in mondverzorging in 70 jaar” en dat belooft heel wat.

De belangrijkste eigenschappen op een rij:
– een hybride hygiënische siliconen borstelkop van bacteriebestendige en medische kwaliteit, vrij van ftalaten en BPA
– 16 instelbare intensiteiten met Smart Memory-functie om je voorkeursinstelling te onthouden
– 365 dagen gebruiken per oplaadbeurt (komt opgeladen binnen en een volledige oplaadbeurt duurt 2 uur)
– de Sonic Pulse technologie reinigt met 11.000 ultrasone pulsaties per minuut grondig maar zacht
– de Hybrid Wave borstelkop van PBT polymeer en siliconen borstelharen is zo’n 10.000x hygiënischer dan nylon borstelharen
– één opzetborstel gaat gemiddeld 6 maanden tot een jaar mee
– de zachte en terugverende siliconen haartjes voorkomen geïrriteerd en teruggetrokken tandvlees, verminderen ontstoken tandvlees en schuren het tandglazuur niet
– de elektrische tandenborstel is volledig waterdicht
– ingebouwde timer met LED-lampje die iedere 30 seconden knippert om te wisselen van kwadrant
– de ISSA 3 wordt geleverd inclusief USB-oplaadkabel en een reishoesje.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Foreo ISSA 3 elektrische tandenborstel is in Nederland bij de Bijenkorf verkrijgbaar in 4 kleuren voor €169,00.

–> Tip: op dit moment krijg je bij aanschaf van deze Foreo elektrische tandenborstel de Foreo LUNA Play Plus in Aquamarine cadeau. Lees hier mijn review over deze beauty gadget om je gezicht mee te reinigen.

Foreo ISSA 3 review elektrische tandenborstel Foreo ISSA 3 review elektrische tandenborstel

Review

Niks zo vervelend als een nieuwe gadget binnenkrijgen en eerst moeten wachten totdat deze volledig opgeladen is. Dat had Foreo ook bedacht, want deze ISSA 3 komt volledig opgeladen en dus ready to use binnen. Superslim!

Deze elektrische tandenborstel komt in verschillende kleuren waarvan je in dit artikel de Pearl Pink variant ziet; lekker fris en vrolijk en het staat leuk in de badkamer. De ISSA 3 is best licht van gewicht, heeft een rubberen touch en fijne vorm waardoor deze lekker in de hand ligt. Een sonische trilling kan iets zijn waar je even aan moet wennen, want het voelt toch heel anders aan dan een ‘gewone’ elektrische tandenborstel dus kan wat kriebelen/tintelen bij de eerste keren. Ondanks de pittige kracht van de trilling is het een verrassend stille elektrische tandenborstel waardoor hij zelfs nog stiller poetst dan met een hand/manuele tandenborstel.

Eerlijk is eerlijk: ik ben niet zo’n wangen- en tongpoetser, maar mijn tandvlees neem ik al wel langere tijd mee met tandenpoetsen nadat ik dit eens als tip had gelezen. Sindsdien een stuk minder last van gevoelig tandvlees én gevoelige tanden en bijna nooit meer bloedend tandvlees, dus dat is wel echt een tipje tussendoor :)

Ik was even wat sceptisch over de borstelkop omdat deze wat langer en groter van vorm is dan die van veel andere elektrische tandenborstels. In combinatie met de stevige maar toch zachte borstelhaartjes was ik ergens bang dat de borstel niet overal goed bij zou kunnen komen en daardoor minder schoon zou maken. Maar niks is minder waar, dit zat compleet tussen mijn oren. Het viel na enkele keren gebruik juist op hoe glad mijn tanden gedurende de dag aanvoelen en hoeveel langer mijn adem fris blijft. Na wat langer gebruik merk ik ook dat de tanden net even wat stralender en frisser ogen, zonder dat ik van tandpasta gewisseld ben dus dat verschil kan enkel door gebruik van deze Foreo ISSA 3 tandenborstel komen. En het klinkt misschien raar: toch werkt dit door op een klein beetje extra zelfvertrouwen wanneer je in gesprek bent met mensen, met lachen en dergelijke.

Leuk weetje: ik had recent de controle-afspraak bij de tandarts en ze benoemde hoe fris mijn gebit eruit zag en er was duidelijk minder (amper) tandsteen dan normaal. Ha! Toch wel een bevestiging dat dit een heel fijne elektrische tandenborstel is die goed haar werk doet.

Kortom: ja het is een best prijzige tandenborstel, maar wel eentje die het geld waard is wat mij betreft. De mooie looks (hey, dat is toch ook fijn), je hoeft hem maar ééns per jaar (!) op te laden, je hoeft er veel minder vaak nieuwe borstelkopjes voor te kopen dan met andere elektrische tandenborstels, hij poetst fijn, zacht en stil én zorgt voor een mooi verzorgd en schoon gebit. Zeker een aanrader wat mij betreft als je op zoek bent naar een goede elektrische tandenborstel.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 april 2022 at 13:36

  Prachtig en dit merk heeft zoveel moois.
  Fijne review.
  Handig dat het al was opgeladen…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.