Beauty

Make-up of the day | Spring is in the air!

15 april 2022

face of the day lente 2022
Er zijn de laatste tijd een aantal mooie en leuke nieuwe make-upproducten mijn daily make-up bag binnengeslopen en dat gebeurt normaal niet zo snel. Of nouja, nieuw.. Niet allemaal! Want sommigen zijn oude favorieten die in vernieuwde vorm terug zijn. Something old & something new dus, maar stuk voor stuk aanraders die ik heel erg graag met je deel in de vorm van een frisse make-up of the day  voor de lente.

‘Lees ook: Spring vibes | Marc Jacobs Daisy Skies (limited edition 2022).’

face of the day lente 2022 face of the day lente 2022

Beauty of Joseon | Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ (€21,00/50ml)
Of suncare nou een laatste stap van je huidverzorgingsroutine is of de eerste stap van je make-uproutine: als je het maar gebruikt :) Maar een goede SPF voor het gezicht vinden kan een lastige zoektocht zijn omdat ze het lang niet allemaal even prettig doen in combinatie met make-up. Daar hoef je je met deze van het Koreaanse merk Beauty of Joseon geen zorgen over te maken, want: geen witte waas, trekt snel in, zit vol verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals rijstextract, probiotica, niacinamide en vitamine E en geeft een mooie dewy basis voor onder je make-up.

Good to know: dit merk is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Haru Haru en dit product is vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen, parabenen, sulfaten, dierlijke ingrediënten, alcohol, minerale olie, etherische oliën en siliconen. Ik leerde het merk pas recent kennen maar ben echt heel erg onder de indruk!

IT Cosmetics | Bye bye under eye concealer €27,05/12ml
Geen nieuw product, maar wel een enorme aanrader voor als je op zoek bent naar een concealer die heel goed dekt zonder in lijntjes en rimpeltjes te trekken, daarnaast ook nog eens verzorgende ingrediënten bevat én waterproof is. Ik heb deze tube inmiddels al minstens 6 maanden en er lijkt nog amper wat uit te zijn, aangezien je maar enkele stipjes per keer nodig hebt. Ik gebruik hem onder mijn ogen tegen blauwe wallen, rondom mijn neus voor het camoufleren van wat roodheid en stip er hier en daar een plekje en vlekje mee aan. Ik gebruik deze in de kleur 10.0 Light Fair (N).

bareMinerals original foundation €35,65/8g
Wederom geen nieuw product, maar wel een persoonlijke favoriet die alweer een tijdje terug is in mijn dagelijkse routine. Deze losse poederfoundation van bareMinerals behandelde ik al eens in deze uitgebreide review en het blijft een topper: een medium dekking, heeft een heel natuurlijk en geen (!) poederige finish, laat mijn huid stralen en blijft de hele dag op z’n plek. Ook fijn: in combinatie met de ‘beautiful finish brush’ krijg je een prachtig resultaat, het is enorm zuinig in gebruik en bevat een SPF15 als extra beschermingslaagje. Ik gebruik deze in de kleur Fairly Light 03.

face of the day lente 2022

Catrice | Glowlover oil-infused highlighter €4,95/8g
Wél een nieuw product en ook nog eens een heel goede dupe voor de bekende Hourglass Ambient Lighting Powder. Er mag dan wel op de verpakking staan dat het een highlighter is, maar ik gebruik hem met lichte hand als een setting powder over mijn gehele gezicht voor een prachtige subtiele glow en een mooie airbrushed finish waardoor poriën net even wat minder opvallen en de huidtextuur zachter lijkt. Wat een heerlijk merk is dit toch, zo lekker budgetvriendelijk maar daarbij wél echt een goede kwaliteit producten. Love it! Ik heb dit product in de kleur 010 Glowing Peony (en fijn om te weten, dit product is vegan, vrij van microplastics, parabenen, minerale olie, siliconen en parfum).

Milani | Baked blush Luminoso 05 €11,95/3,5g
Wederom zo’n fijne oldie-but-goodie die weer terug is in mijn make-uptasje. In 2016 (!) schreef ik er al eens een review over en nu, inmiddels zo’n zes jaar later, is de verpakking iets aangepast maar de blush nog altijd even mooi. Luminoso is een perfecte perzikroze tint met een subtiele goudkleurige glans die een frisse en zongekuste look geeft aan mijn huid.

face of the day lente 2022

MAC | MACstack mascara €33,00/12ml
Een ‘revolutie in mascara’ en een enorme hype op TikTok en Instagram Reels, deze nieuwste MAC Stack mascara. Je ziet niet vaak een mascaratest op mijn site voorbijkomen, want ik heb nogal hardnekkige rechte wimpertjes en ik merk vaak niet echt heel veel verschil tussen mascara’s. Maar ik moet eerlijk zeggen: deze is fijn! Je kan met gemak een laagje of drie over elkaar aanbrengen zonder het spinnenpootjes-effect te krijgen en zonder dat de wimpers hard worden. Daarnaast lift het de wimpers subtiel, worden ze er mooi intens zwart van, hij ‘stempelt’ niet op de oogleden en is zonder veel boenwerk te verwijderen in de avond.

face of the day lente 2022

Clarins | Lip Comfort Oil €24,70/7ml
Een mooie glans, goede lipverzorging en een frisse kleur in één met de Clarins Lip Comfort Oil. Ook dit product komt al sinds 2015 (!) terug in artikelen op mijn site, maar de formule en verpakking hebben recent een upgrade gekregen. Bomvol voedende en verzorgende ingrediënten zoals jojoba olie, rozenolie, hazelnootolie en vitamine E waardoor droge en gebarsten lippen verleden tijd zijn, een zachte en subtiele geur en smaak, brede en zachte applicator en een mooi glanzend – maar niet plakkerig – glossy finish. Ik draag in dit artikel de kleur 03 Cherry, een frisrode kleur.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Donna
    Reply Donna 15 april 2022 at 18:50

    Een hele mooie look.
    The bye bye under eye concealer gebruik ik ook. Ik ben begonnen aan mijn tweede tubetje met de eerste heb ik bijna een jaar gedaan.
    Door een tip van jou gebruik ik nu de biodermal spf 50 voor het gezicht en ben daar heel blij mee.
    De lip comfort oil ga ik zeker eens na kijken.
    Fijne paasdagen.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 april 2022 at 08:17

    Prachtige subtiele look.
    Mooie foto´s.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.